Zorgverzekering 2023

Op Prinsjesdag heeft het kabinet de wettelijke veranderingen voor de zorgverzekering in 2023 bekend gemaakt. Benieuwd wat dit voor jou betekent? Bijvoorbeeld als het gaat om het eigen risico of zorgtoeslag? Je leest het hier.

Veranderingen in de zorgverzekering in 2023

Eigen risico blijft gelijk

Krijg je zorg uit de basisverzekering, dan betaal je eerst een deel van de zorgkosten zelf. Dit noemen we het verplicht eigen risico. In 2023 blijft het verplicht eigen risico staan op € 385, net als in 2022. Je kunt dit bedrag ophogen met het vrijwillig eigen risico (tot maximaal € 885).

Zorgpremie 2023

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de zorgpremie met ongeveer € 11 per maand stijgt. De gemiddelde premie voor de basisverzekering wordt hierdoor ongeveer € 137 per maand.

Benieuwd naar de nieuwe premies van de Interpolis Zorgverzekeringen? Deze worden op 12 november bekend gemaakt. Schrijf je in voor de premie alert zodat je automatisch de nieuwe premies in je e-mail ontvangt.

Zorgtoeslag gaat omhoog

Zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid om de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden. Om lage- en middeninkomens te compenseren voor de hogere kosten, stijgt de zorgtoeslag in 2023. De maximale zorgtoeslag stijgt in 2023 met € 514 voor eenpersoonhuishoudens en met € 613 voor meerpersoonshuishoudens. Dit is meer dan de stijging van de zorgpremie en is eenmalig ter compensatie van de koopkracht van de lagere inkomens.

Op de website van de Belastingdienst kun je controleren of je recht hebt op zorgtoeslag. Lees meer op Belastingdienst.nl.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering in 2023

20 september 2022 (Prinsjesdag)

Op Prinsjesdag maakt het kabinet de wettelijke veranderingen in de zorgverzekering in 2023 bekend. Bijvoorbeeld over de hoogte van het eigen risico.

12 november 2022

Op uiterlijk 12 november maken zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering in 2023 bekend. Wil je overstappen? Dan kan dat vanaf deze datum.

De premies en voorwaarden van de Interpolis Zorgverzekeringen kun je vanaf 12 november vinden in de Rabo App of op Rabobank.nl.

31 december 2022

Wil je je basisverzekering en/of aanvullende verzekering bij je huidige zorgverzekeraar opzeggen? Doe dit dan voor of op 31 december 2022. De opzegging gaat per 1 januari 2023 in. Als je een nieuwe zorgverzekering afsluit gebeurt dit automatisch.

31 januari 2023

Heb je je huidige zorgverzekering opgezegd? Dan heb je tot en met 31 januari 2023 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 in.

De zorgverzekeringen van Interpolis

Via Rabobank kun je de zorgverzekeringen van Interpolis afsluiten. Wil je meer weten over de zorgverzekeringen van Interpolis? Of de verzekeringen vergelijken? Kijk dan hier.

De schadeverzekeringen van Interpolis

Bezig met je zorgverzekering? Bekijk meteen of je nog de juiste schadeverzekeringen en dekkingen hebt voor jouw situatie. Misschien ben je recent verhuist of heb je gezinsuitbreiding. Dan is het verstandig om hier weer eens goed naar te kijken. Wist je dat je met de Alles in één Polis van Interpolis tot 12% pakketkorting kunt opbouwen als je schadeverzekeringen in meerdere rubrieken hebt?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer