Zorgverzekering 2024

Op Prinsjesdag heeft het kabinet de wettelijke veranderingen voor de zorgverzekering in 2024 bekend gemaakt. Benieuwd wat dit voor jou betekent? Bijvoorbeeld als het gaat om het eigen risico of zorgtoeslag? Je leest het hier.

Veranderingen in de zorgverzekering in 2024

Eigen risico blijft gelijk

Krijg je zorg uit de basisverzekering, dan betaal je eerst een deel van de zorgkosten zelf. Dit noemen we het verplicht eigen risico. In 2024 blijft het verplicht eigen risico staan op € 385, net als in 2023. Je kunt dit bedrag ophogen met een vrijwillig eigen risico. Het maximale vrijwillig eigen risico is € 500. Je hebt dan een totaal eigen risico van € 885.

Zorgpremie 2024

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de zorgpremie met ongeveer € 12 per maand stijgt. De gemiddelde premie voor de basisverzekering wordt hierdoor ongeveer € 149 per maand.

Benieuwd naar de nieuwe premies van de Interpolis Zorgverzekeringen? Deze worden uiterlijk op 12 november bekend gemaakt.

Zorgtoeslag gaat omlaag

Zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid om de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden. De overheid heeft besloten dat de zorgtoeslag in 2024 omlaag gaat. Of je recht hebt op zorgtoeslag, hangt af van je inkomen. Later dit jaar wordt de inkomensgrens voor 2024 bekend gemaakt.

Op de site van de Belastingdienst kun je controleren of je recht hebt op zorgtoeslag. Lees meer op Belastingdienst.nl.

Belangrijke momenten voor de zorgverzekering

19 september 2023 (Prinsjesdag)

Op Prinsjesdag maakt het kabinet de wettelijke veranderingen in de zorgverzekering in 2024 bekend. Bijvoorbeeld over de hoogte van het eigen risico.

12 november 2023

Op uiterlijk 12 november maken zorgverzekeraars hun premie voor de zorgverzekering in 2024 bekend. Wil je overstappen? Dan kan dat vanaf deze datum.

De premies en voorwaarden van de Interpolis Zorgverzekeringen kun je vanaf 12 november vinden in de Rabo App of op Rabobank.nl.

31 december 2023

Wil je je basisverzekering en/of aanvullende verzekering bij je huidige zorgverzekeraar opzeggen? Doe dit dan voor of op 31 december 2023. De opzegging gaat per 1 januari 2024 in. Als je een nieuwe zorgverzekering afsluit gebeurt dit automatisch.

31 januari 2024

Heb je je huidige zorgverzekering opgezegd? Dan heb je tot en met 31 januari 2024 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 in.

De zorgverzekeringen van Interpolis

Via Rabobank kun je de zorgverzekeringen van Interpolis afsluiten. Wil je meer weten over de zorgverzekeringen van Interpolis? Of de verzekeringen vergelijken? Kijk dan hier.

De schadeverzekeringen van Interpolis

Bezig met je zorgverzekering? Bekijk meteen of je nog de juiste schadeverzekeringen en dekkingen hebt voor jouw situatie. Misschien ben je recent verhuisd of heb je gezinsuitbreiding. Dan is het verstandig om hier weer eens goed naar te kijken. Wist je dat je met de Alles in één Polis van Interpolis tot 12% pakketkorting kunt opbouwen als je schadeverzekeringen in meerdere rubrieken hebt?

phone

Hulp nodig?