Rabo Easy FX

Als je bedrijf internationaal actief is, kun je te maken hebben met vreemde valutarisico’s. Met Rabo Easy FX kun je deze valutarisico’s snel, automatisch en professioneel afdekken.

  • Koppeling met ERP/boekhoudsysteem voor afdekken orders.
  • Op transactieniveau volledig inzicht in de kosten per transactie.
  • Zelf autorisaties toewijzen binnen jouw organisatie.

Hoe werkt Rabo Easy FX?

Rabo Easy FX is eenvoudig te gebruiken. Ondernemers die sporadisch vreemde valuta nodig hebben, kunnen direct aan de slag met Basic hedging. Advanced hedging is speciaal voor ondernemers die via een hedgingbeleid en/of een directe koppeling met hun boekhoudpakket snel en professioneel vreemde valutarisico’s willen afdekken. Rabo Easy FX geeft daarnaast altijd inzicht in de kosten per transactie. Ook kun je zelf autorisaties toewijzen aan jouw collega’s.

Basic hedging

Wil je transactiegegevens handmatig invoeren? Maak dan gebruik van Basic hedging. Basic hedging is vooral interessant voor ondernemers die slechts enkele (spot)transacties per jaar uitvoeren.

Advanced hedging

Advanced hedging is een uitkomst voor ondernemers die snel, automatisch en professioneel valutarisico’s willen afdekken. De module sluit aan bij twee gangbare manieren van werken: 

1-op-1
Werk je met veel orders of facturen, kleine marges en of is het lastig om te voorspellen wanneer je vreemde valuta nodig hebt? Dan is 1-op-1 afdekken wellicht interessant voor jou. Nadat je eenvoudig jouw hedgingbeleid hebt ingevoerd in Rabo Easy FX kun je jouw boekhoudinformatie uploaden via Excel of via een directe koppeling met je boekhoudpakket. Op basis van het door jou ingestelde beleid dekt Rabo Easy FX automatisch de valutarisico’s af. Dit scheelt je veel tijd. Daarnaast zijn de voorgestelde transacties conform jouw hedgingbeleid. Het 1-op-1 afdekken van orders en facturen komt met name in de groothandel voor. 

Forecast based
Heb je een redelijk goed beeld van je verwachte cashflow, bijvoorbeeld omdat je bedrijf seizoensgebonden werkt? Dan kun je op basis van deze verwachting valutarisico’s afdekken. Nadat je jouw hedgingbeleid hebt ingevoerd in Rabo Easy FX kun je aangeven wat de verwachting is van jouw toekomstige valutarisico. Rabo Easy FX dekt op basis hiervan dat toekomstige risico af. Periodiek kun je bijsturen als je meer duidelijkheid hebt over het exacte valutarisico. Deze manier van werken komt met name voor bij reisorganisaties en in de retail.

Financiële producten

Afhankelijk van je gekozen hedgingmethode worden valuta spot, valutatermijn en/of valutaswap transacties uitgevoerd.

Kijk hier voor meer informatie

Productinformatie

Wil je gebruik maken van Rabo Easy FX? Neem dan contact op met jouw lokale Rabobank.

Voorwaarden

Zakelijke klanten die gebruik willen maken van Rabo Easy FX hebben een zakelijke rekening en Vreemde Valutarekening bij de Rabobank nodig. Zakelijke klanten die de valuta spot, valutatermijn en of valutaswap afnemen, krijgen ook toegang tot Rabo Corporate Connect.

Lees hier meer over de Vreemde Valutarekening

Kosten

Je betaalt geen kosten voor het gebruik van Rabo Easy FX. Wel betaal je de kosten voor de Vreemde Valutarekening en de zakelijke rekening. 

De Rabobank brengt een koersmarge in rekening voor de aan- en verkoop van vreemde valuta via Rabo Easy FX. Deze koersmarge is meegenomen in de wisselkoersen die je aangeboden krijgt.

Zelf regelen & Contact