Meer grip op valutarisico’s met Rabo Easy FX

Met Rabo Easy FX kun je jouw valutarisico’s snel, automatisch en professioneel afdekken via één digitaal platform. Je bepaalt zelf je hedgingbeleid en opereert binnen de door jouzelf bepaalde risicobandbreedte.

  • Je regelt alles vanaf één platform en/of mobiele app
  • Je bespaart tijd op handmatig valutarisicomanagement
  • Scherpe en transparante kosten
Vraag de demo aan
Inloggen op Rabo Easy FX

Dit is wat je wilt

Dit doet Rabo Easy FX

Gemak/automatiseren/valutarisico’s onder controle/tijd over houden Bepaal hoeveel risico je wilt lopen en stel je vreemde valutabeleid in. Rabo Easy FX doet het werk voor je.
Inzicht en overzicht Via het platform en de mobiele app heb je 24/7 real time inzicht in de actuele koersen, je transacties en de kosten.
Controle en zekerheid Door live koersalerts kun je handelen op het juiste moment en wanneer je wil.
Slim bezig zijn Rabo Easy FX kun je koppelen aan je boekhoudpakket en je kunt autorisaties toewijzen aan je collega’s.

Wat is Rabo Easy FX?

Rabo Easy FX is de nieuwe manier van hedgen voor treasurers en CFO’s. Met Rabo Easy FX kun je eenvoudig vreemde valutarisico’s afdekken en de financiële impact daarvan verkleinen. Bekijk de video voor meer informatie.

Neem contact op
Inloggen op Rabo Easy FX

Hoe werkt Rabo Easy FX?

Rabo Easy FX is eenvoudig te gebruiken. Ondernemers die sporadisch vreemde valuta nodig hebben, kunnen direct aan de slag met Basic hedging. Advanced hedging is speciaal voor ondernemers die via een hedgingbeleid en/of een directe koppeling met hun boekhoudpakket snel en professioneel vreemde valutarisico’s willen afdekken. Rabo Easy FX geeft daarnaast altijd inzicht in de kosten per transactie. Ook kun je zelf autorisaties toewijzen aan jouw collega’s.

Basic hedging

Ondernemers die sporadisch vreemde valuta nodig hebben, kunnen direct aan de slag met Basic trading. Je voert een bedrag in en het bijbehorende valutapaar in en je geeft aan wanneer je het bedrag zou willen ontvangen. Op basis van de ingevoerde gegevens krijg je vervolgens een live koers te zien. Basic trading is vooral interessant voor ondernemers die slechts enkele (spot)transacties per jaar uitvoeren.

Advanced hedging

Advanced trading is speciaal voor ondernemers die via een hedgingbeleid en/of een directe koppeling met hun boekhoudpakket snel en professioneel vreemde valutarisico’s willen afdekken. De module sluit aan bij twee gangbare manieren van werken: 

1-op-1
Werk je met veel orders of facturen, kleine marges en of is het lastig om te voorspellen wanneer je vreemde valuta nodig hebt? Dan is 1-op-1 afdekken wellicht interessant voor jou. Nadat je eenvoudig jouw hedgingbeleid hebt ingevoerd in Rabo Easy FX kun je jouw boekhoudinformatie uploaden via Excel of via een directe koppeling met je boekhoudpakket. Op basis van het door jou ingestelde beleid dekt Rabo Easy FX automatisch de valutarisico’s af. Dit scheelt je veel tijd. Daarnaast zijn de voorgestelde transacties conform jouw hedgingbeleid. Het 1-op-1 afdekken van orders en facturen komt met name in de groothandel voor. 

Forecast based
Heb je een redelijk goed beeld van je verwachte cashflow, bijvoorbeeld omdat je bedrijf seizoensgebonden werkt? Dan kun je op basis van deze verwachting valutarisico’s afdekken. Nadat je jouw hedgingbeleid hebt ingevoerd in Rabo Easy FX kun je aangeven wat de verwachting is van jouw toekomstige valutarisico. Rabo Easy FX dekt op basis hiervan dat toekomstige risico af. Periodiek kun je bijsturen als je meer duidelijkheid hebt over het exacte valutarisico. Deze manier van werken komt met name voor bij reisorganisaties en in de retail.

Financiële producten

Afhankelijk van je gekozen hedgingmethode worden valuta spot, valutatermijn en/of valutaswap transacties uitgevoerd.

Kijk hier voor meer informatie

Productinformatie

Wil je gebruik maken van Rabo Easy FX? Neem dan contact op met jouw lokale Rabobank.

Voorwaarden

Zakelijke klanten die gebruik willen maken van Rabo Easy FX hebben een zakelijke rekening en Vreemde Valutarekening bij de Rabobank nodig. Zakelijke klanten die de valuta spot, valutatermijn en of valutaswap afnemen, krijgen ook toegang tot Rabo Corporate Connect.

Lees hier meer over de Vreemde Valutarekening

Kosten

Je betaalt geen kosten voor het gebruik van Rabo Easy FX. Wel betaal je de kosten voor de Vreemde Valutarekening en de zakelijke rekening. 

De Rabobank brengt een koersmarge in rekening voor de aan- en verkoop van vreemde valuta via Rabo Easy FX. Deze koersmarge is meegenomen in de wisselkoersen die je aangeboden krijgt.

Neem contact op
Inloggen op Rabo Easy FX

Zelf regelen & Contact