Vlaggen ter illustratie van wisselkoersen van vreemde valuta

Wisselkoers vreemde valuta

Bereken de wisselkoersen voor het betalen en opnemen van vreemde valuta met je betaalpas of creditcard of bekijk de wisselkoersen voor overboekingen naar het buitenland.

Wisselkoersen voor vreemde valutabetalingen met je betaalpas of creditcard

Als je met je betaalpas of creditcard een betaling doet of contant geld opneemt in het buitenland in een vreemde valuta, gebruikt Rabobank referentiewisselkoersen die worden vastgesteld door MasterCard en VISA, met daarbij een koersopslag en soms nog kosten. Bij betalingen en geldopnames met een betaalpas betaal je 1,2% koersopslag. Met een creditcard betaal je 2% koersopslag. In de calculator hieronder zie je uit welke kosten een transactiebedrag bestaat en hoeveel dit afwijkt van de gemiddelde koers die de Europese Centrale Bank heeft vastgesteld.

Om een indruk te krijgen wat je betaalt voor het opnemen en betalen van vreemde valuta, kun je hier een berekening maken.
De dag van betaling, creditcard of betaalpas en of je contant geld opneemt of betaalt bij een betaalautomaat, bepalen de kosten.

Transactiebedrag

Waarvan kosten €
Vul eerst alle velden in om de kostenberekening hier te zien.

Wisselkoersen voor overboekingen

Je hebt te maken met een wisselkoers als de valutasoort van een betaling of bijschrijving niet hetzelfde is als de valutasoort van jouw rekening. Onderstaande aan- en verkoopkoersen dienen als indicatie vooraf. Deze koersen zijn iedere werkdag rond 9.00 uur beschikbaar. Voor jouw transactie wordt de actuele koers gebruikt op het moment van verwerking. Deze actuele koers kan dus afwijken van de indicatiekoers.

Historische koersen

Bekijk hieronder de wisselkoersen van de afgelopen 12 maanden.

Wisselkoersen 2023

Wisselkoersen 2022

Wisselkoersen 2021

Wisselkoersen 2020

Hulp bij wisselkoers vreemde valuta

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer