Pinnen op je eigen pinautomaat

Heb jij al een eigen pinautomaat? Met Rabo OmniKassa 2.0 accepteer je pintransacties van Maestro, V PAY, MasterCard en VISA op jouw eigen pinautomaat.

  • Gebruik je eigen pinautomaat.
  • Accepteer pintransacties van Maestro, V PAY, MasterCard en VISA.
  • Pintransacties staan de volgende dag op je rekening.
  • Profiteer van korting bij optimaal gebruik van Rabo PinTegoed
Vraag Rabo Omnikassa 2.0 aan

Heb je al Rabo OmniKassa 2.0? Vraag dit (extra) product dan gemakkelijk aan via je OmniKassa dashboard.

Pintransacties op je eigen pinautomaat

Met Rabo Europees Pinnen in Rabo OmniKassa 2.0 kun je pintransacties accepteren via je eigen pinautomaat. Om pintransacties van Maestro, V PAY, MasterCard en VISA te kunnen accepteren, heb je een pincontract nodig.

Controleer jouw pinautomaat op Betaalvereniging.nl

Retourpinnen

Met Retourpinnen kun je het gepinde bedrag terugstorten op de rekening van je klant. Je voert hiervoor het bedrag dat je wilt terugbetalen in op jouw kassa of pinautomaat. Je klant hoeft vervolgens alleen zijn bankpas in de automaat te steken en op ‘OK’ te drukken. De klant ontvangt de volgende dag het pinbedrag terug op zijn rekening. Aan Retourpinnen zijn kosten verbonden. Je vraagt Retourpinnen aan in het Rabo OmniKassa 2.0 Dashboard. Controleer voor de aanvraag of jouw pinautomaat software heeft voor de Retourpinnen-functionaliteit.

Pinautomaat huren of kopen

Heb je (nog) geen eigen pinautomaat? Je kunt er ook voor kiezen om er een te huren of kopen. De Rabo OmniKassa 2.0. biedt je de keuze uit diverse typen pinautomaten met Rabo PinBox

Weet je nog niet of je een pinautomaat wilt kopen of toch wilt huren? Kijk dan welke pinoplossing bij jou past.

Vergelijk onze pinoplossingen

Belangrijk om te weten over pinnen op je eigen pinautomaat

Rabo PinTegoed

Je kunt per pintransactie betalen, maar je kunt ook vooraf een bundel pintransacties inkopen met Rabo PinTegoed. Dit geldt alleen voor Maestro en V PAY transacties. Als je deze bundel optimaal gebruikt, profiteer je van een korting op de pinkosten.

Heb je geen Rabo OmniKassa 2.0? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Heb je wel Rabo OmniKassa 2.0? Dan kan je zelf eenvoudig Pinbundels instellen en wijzigen in het dashboard.

Log in op Rabo OmniKassa

Als je meer pintransacties hebt dan verwacht, betaal je boven het PinTegoed het normale tarief van €0,055 per extra pintransactie. Je kunt 1 keer per jaar je Rabo PinTegoed wijzigen in het Rabo OmniKassa dashboard. Neem contact met ons op als je geen Rabo OmniKassa 2.0 hebt.

Neem contact op
Van aanvragen naar gebruik

1. Aanvragen

Om pintransacties te kunnen ontvangen op jouw eigen pinautomaat, vraag je Rabo OmniKassa 2.0 aan. Je ontvangt deze automatisch bij je eerste aanvraag. Nadat je de Rabo OmniKassa overeenkomst hebt getekend, stel je in een aantal stappen jouw Rabo OmniKassa zelf samen. Bij het samenstellen van jouw Rabo OmniKassa vul je jouw winkel(s) en verkooppunt(en) in. Per verkooppunt geef je aan of je pinbetalingen wilt accepteren en kies je de gewenste pinoplossing. Voor het ontvangen van pintransacties op jouw eigen pinautomaat, selecteer je als pinoplossing ‘eigen pinautomaat’. 

Bij je aanvraag vul je de pinautomaatcode (terminal ID) en het controlenummer in van jouw pinautomaat. Beide codes ontvang je van de leverancier van je pinautomaat. Je kunt ze ook opvragen bij de klantenservice van je leverancier. Aan pintransacties zijn kosten verbonden. Betaal per pintransactie of koop vooraf een bundel pintransacties in met het Rabo PinTegoed. Bij optimaal gebruik van deze bundel profiteer je namelijk van een korting op de pinkosten. Kies je voor een pinbundel? Selecteer dan bij je aanvraag in Rabo OmniKassa 2.0. het Rabo PinTegoed op basis van het verwachte aantal pintransacties in jouw winkel. Bij het onderdeel Kosten vind je een overzicht van de keuzes van Rabo PinTegoed. Kies je voor betalen per pintransactie? Dan hoef je verder niets te doen.

2. Installeren

Je installeert de pinautomaat zelf met behulp van de instructies van je leverancier. Rabobank zorgt voor de koppeling van jouw pinautomaat aan Rabo OmniKassa 2.0. Hiervoor gebruiken wij de pinautomaatcode en het controlenummer dat je hebt doorgegeven bij je aanvraag. 

Zodra deze koppeling gereed is, ontvang je een bevestigingsmail met jouw Merchant ID. Je activeert je pinautomaat door het Merchant ID in te voeren op jouw pinautomaat. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je pinautomaat, ook kun je dit vaak door de leverancier van je pinautomaat laten verzorgen. Voor vragen hierover kun je terecht bij de leverancier van je pinautomaat. 

Controleer of Rabo OmniKassa 2.0. is geactiveerd op jouw pinautomaat. Dit doe je door het uitvoeren van een test-pintransactie. Komt het getal op de printbon, achter de rubriek 'winkel', overeen met het getal op je bevestigingsbrief? Dan is Rabo OmniKassa 2.0. actief. Je kunt nu pintransacties van Maestro en V PAY accepteren op jouw pinautomaat.

3. Uitbetaling omzet

Je pintransacties op je pinautomaat worden de volgende dag bijgeschreven via Rabo OmniKassa 2.0. Hierin zijn alle pintransacties opgenomen die je tussen 0.00 uur en 23.59 uur hebt geaccepteerd. Ook in het weekend en op feestdagen. Je ontvangt de geslaagde pintransacties als één totaalbedrag van Rabo OmniKassa 2.0 op jouw rekening. Gebruik je ook andere betaaloplossingen in Rabo OmniKassa 2.0? Dan worden alle ontvangen betalingen in één totaalbedrag bijgeschreven op jouw rekening (contractniveau). Je ziet de individuele pintransacties terug in het dashboard van je Rabo OmniKassa 2.0. Je kunt de pintransacties ook laten bijschrijven op winkelniveau of per verkooppunt. In het dashboard van je Rabo OmniKassa 2.0 kun je dit zelf instellen.

Productdetails

Kosten

Transactiekosten pinnen

Aan pintransacties zijn kosten verbonden. Je betaalt standaard een tarief voor de pinbetalingen. Je ontvangt de geslaagde pinbetalingen als onderdeel van de OmniKassa-uitbetaling. Je hebt de keuze uit een bijschrijving per contract, winkel, verkooppunt of betaalpunt.

 

Kosten pinnen per betaalautomaat€ 3,60 per maand
Kosten per pintransactie (Maestro, V PAY)€ 0,055 per transactie
Kosten per pintransactie (MasterCard, VISA)1,7% per transactie
Kosten bijschrijving€ 0,25 per omzet bijschrijving
Optioneel: kosten Retourpinnen€ 3,60 per automaat, per maand
Optioneel: kosten per Retourpin-transactie € 0,06 per transactie

Rabo PinTegoed

In plaats van kosten per pintransactie kun je ook kiezen voor Rabo PinTegoed. Hierbij koop je vooraf een bundel pintransacties. Bij een optimaal gebruik van je bundel profiteer je van een korting op de pinkosten en weet je vooraf wat je maandelijks betaalt.

 

Rabo PinTegoed 100Bundel van 100 pintransacties per maand€ 4,50 per maand
Rabo PinTegoed 250Bundel van 250 pintransacties per maand€ 10,75 per maand
Rabo PinTegoed 500Bundel van 500 pintransacties per maand€ 20,95 per maand
Rabo PinTegoed 1000Bundel van 1000 pintransacties per maand€ 40,95 per maand
Rabo PinTegoed 2000Bundel van 2000 pintransacties per maand€ 79,95 per maand
Rabo PinTegoed 5000Bundel van 5000 pintransacties per maand€ 195,00 per maand

Heb je in een maand meer dan de pintransacties in je bundel? Dan geldt voor elke extra pintransactie een tarief van € 0,055. De pintransacties die je niet gebruikt uit je Rabo PinTegoed, vervallen aan het einde van de maand.

Voorwaarden

Informatie voor bestaande klanten (zonder Rabo OmniKassa 2.0

Rabo Europees Pinnen met een eigen automaat is sinds september 2017 beschikbaar als onderdeel van Rabo OmniKassa 2.0. 

Heb je nog geen Rabo OmniKassa 2.0 contract en je eigen automaat hierin opgenomen? Dan zijn onderstaande voorwaarden en kosten voor jou van toepassing. 

Wil je een extra automaat toevoegen aan je bestaande Rabo Europees Pincontract zonder overstap naar Rabo OmniKassa 2.0? Dan adviseren wij je contact op te nemen met je lokale Rabobank. 

Wil je meer weten over Rabo OmniKassa 2.0 en de mogelijkheden van je eigen automaat hierin?

Lees meer over Rabo OmniKassa 2.0 Meteen overstappen?

Wat zijn de kosten voor bestaande klanten?

Aan pintransacties zijn kosten verbonden. Maak je gebruik van een pinautomaat en het Rabo Europees Pincontract dan kies je uit: 

  • een tarief per pintransactie of 
  • het gebruik van een bundel pintransacties die je vooraf koopt: het Rabo Pintegoed 

Als je geen bundel afsluit, betaal je een standaardtarief per pintransactie. Als je hiervoor kiest hoeft je verder niets te doen. 

Als je interesse hebt in een pinbundel dan heb je de keuze uit vijf verschillende bundels. Je kiest de bundel die aansluit bij het door jou verwachte aantal pintransacties. Lees hierover meer onder het kopje Rabo PinTegoed.

 

Kosten pinnen per betaalautomaat € 3,60 per maand
Kosten per transactie
Rabo Europees pincontract€ 3,60 per automaat per maand
€ 0,055 per transactie

Rabo PinTegoed

Rabo PinTegoed 100Bundel van 100 pintransacties per maand€ 4,50 per maand
Rabo PinTegoed 250Bundel van 250 pintransacties per maand€ 10,75 per maand
Rabo PinTegoed 500Bundel van 500 pintransacties per maand€ 20,95 per maand
Rabo PinTegoed 1000Bundel van 1000 pintransacties per maand€ 40,95 per maand
Rabo PinTegoed 2000Bundel van 2000 pintransacties per maand€ 79,95 per maand

Voor iedere pintransactie boven de bundel betaal je € 0,055 per pintransactie. De pintransacties die niet worden gebruikt uit de pinbundel vervallen aan het einde van de maand. Je kunt eenmaal per jaar je pinbundel wijzigen.

Voorschriften en voorwaarden voor bestaande klanten Heb je vragen over pinnen op je eigen pinautomaat?

Voor vragen over de verwerking van pintransacties op je eigen pinautomaat, kun je contact opnemen met het Rabo OmniKassa Support Team. Je kunt het Support Team elke werkdag telefonisch bereiken op telefoonnummer 030-2131311 op werkdagen van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.30 uur. Voor vragen over je pinautomaat kun je contact opnemen met je eigen leverancier van de pinautomaten.

Stuur een e-mail

Support Team Rabo OmniKassa

Telefoon030 213 13 11
Openingstijdenwerkdagen van 8.00 tot 21.00 uur
zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur

Zelf regelen & Contact