Ben je aannemer, heb je een uitzendbureau of detacheer je personeel op de Nederlandse markt? Met de g-rekening betaal je eenvoudig de loonheffingen en/of de BTW aan de Belastingdienst.

Geblokkeerde rekening voor betalingen aan de Belastingdienst. Speciaal voor aannemers, uitzendbureaus en detacheerders. Online inzien via Rabo Onlinebankieren.
Vraag een g-rekening aan via belastingdienst.nl

Een g-rekening voor betaling van loonheffingen en/of BTW

Als je een aannemer bent, een uitzendbureau hebt of personeel detacheert op de Nederlandse markt, mag degene die je personeel inhuurt (de inlener) de verschuldigde loonheffingen en/of BTW overboeken op jouw g-rekening. De inlener is daarmee niet meer aansprakelijk voor de betaling van de loonheffingen en/of BTW. Jij betaalt de loonheffingen en/of BTW via je g-rekening aan de Belastingdienst.

De g-rekening is een geblokkeerde zakelijke rekening. Je mag de rekening alleen gebruiken voor het betalen van loonheffingen en/of BTW.

Je bepaalt samen met de inlener van jouw personeel of je een g-rekening gebruikt. Maak hierover samen afspraken.

Betalingen doen met de g-rekening

Het overboeken van bedragen kan alleen via een (spoed-)overboeking in Rabo Onlinebankieren of via een overschrijvingsformulier. Alle andere overboekingen (zoals een periodieke overboeking en acceptgiro’s) worden afgekeurd.

Je herkent een g-rekening aan het bankrekeningnummer. Op de 9e, 10e en 11e positie bestaat het g-rekeningnummer altijd uit ‘099’.

G-rekening openen

Wil je een g-rekening openen? Volg dan de volgende stappen:

Sluit een g-rekeningovereenkomst af met de Belastingdienst. Dit kun je regelen via de belastingtelefoon (0800-0543) of via de website van de Belastingdienst.

Vraag een g-rekening aan via belastingdienst.nl

Open een g-rekening bij de Rabobank. Je hebt hiervoor een zakelijke rekening nodig van de Rabobank en een door jou en de Belastingdienst ondertekende g-rekeningovereenkomst. Maak een afspraak met jouw Rabobank.
Neem contact op

De g-rekening mag op naam staan van:

een natuurlijk persoon, bijvoorbeeld een eigenaar van een eenmanszaak of vennoot van een V.O.F.een rechtspersoon, bijvoorbeeld een BV of stichting.

De g-rekening mag niet op naam staan van:

een ZZP'er, met uitzondering van ondernemers in de confectiebranche.

Productdetails g-rekening

Kosten

De g-rekening kost bij de Rabobank € 7,00 per maand. Daarnaast betaal je voor de g-rekening de gebruikelijke tarieven voor het zakelijk betalingsverkeer.

Rente


Creditrente0%

Benieuwd naar de tarieven van het betalingsverkeer? Je leest het in het tarievenoverzicht:

Bekijk de tarieven zakelijk betalingsverkeer

Voorwaarden

Wil je een g-rekening openen? Lees dan vooraf de voorwaarden van het product. Deze kun je hieronder downloaden. Op de g-rekening zijn dezelfde bank- en productvoorwaarden van toepassing als op de Zakelijke Rekening.

Algemene voorwaarden Rekening Courant 2019 (PDF) Terms and Conditions Current Accounts 2019 English (PDF)

Vraag een g-rekening aan

Zelf regelen & Contact