G-rekening

Ben je aannemer, heb je een uitzendbureau of detacheer je personeel op de Nederlandse markt? Met de G-rekening betaal je eenvoudig de loonheffingen en/of btw aan de Belastingdienst.

    Geblokkeerde rekening voor betalingen aan de BelastingdienstSpeciaal voor aannemers, uitzendbureaus en detacheerdersOnline inzien via Rabo Business Banking
€ 10,-
per maand

Een g-rekening voor betaling van loonheffingen en/of btw

Als je een aannemer bent, een uitzendbureau hebt of personeel detacheert op de Nederlandse markt, mag degene die je personeel inhuurt (de inlener) de verschuldigde loonheffingen en/of btw overboeken op jouw G-rekening. De inlener is daarmee niet meer aansprakelijk voor de betaling van de loonheffingen en/of btw. Jij betaalt de loonheffingen en/of btw via je G-rekening aan de Belastingdienst.

De G-rekening is een geblokkeerde zakelijke rekening. Je mag de rekening alleen gebruiken voor het betalen van loonheffingen en/of btw. Je bepaalt samen met de inlener van jouw personeel of je een G-rekening gebruikt. Maak hierover samen afspraken.

Goed om te weten: je kunt alleen een G-rekening openen als je een Zakelijke Rekening bij ons hebt en deze actief gebruikt.

Voorwaarden

Wil je een G-rekening openen? Lees dan vooraf de voorwaarden van het product. Op de G-rekening zijn dezelfde bank- en productvoorwaarden van toepassing als op de Zakelijke Rekening, ook wel Rekening Courant genoemd.

Regel als aannemer, uitzendbureau of detacheerder je loonbelasting met een G-rekening

phone

Hulp nodig?