Contactloos betalen met je zakelijke creditcard

Tijd is kostbaar, dat geldt vooral voor jou als ondernemer. Daarom kun je met de creditcard, net als met de bankpas, contactloos betalen. Hierbij reken je snel en moeiteloos af. Je betaalt er het kopje koffie voor je zakelijke relatie mee, of die snelle lunch onderweg. Bij kleine bedragen toets je zelfs je pincode niet in. Wij maken je graag bekend met de wereld van contactloos betalen en creditcards.

Creditcards met logo

Als jouw creditcard het logo van contactloos betalen heeft, kun je contactloos betalen. Dit kan bij betaalautomaten met het logo erop. Heeft jouw creditcard geen logo van contactloos betalen? Vraag dan via Rabo Internetbankieren (Pro) een nieuwe creditcard aan.

Nieuwe creditcard aanvragen

Zo werkt contactloos betalen met een zakelijke creditcard

Contactloos betalen zonder pincode kan alleen als je eerst één keer met pincode betaalt. Dit kun je doen voor bedragen onder de € 25. Maar hoe werkt dat precies? 

  1. Houd je creditcard dicht bij de betaalautomaat. De chip in je creditcard geeft tijdens het contactloos betalen je betalingsgegevens door aan de contactloos-lezer van de betaalautomaat. 
  2. Wij controleren je betaling. Zo voorkomen we ook dat je meer dan één keer betaalt. 
  3. Binnen een paar seconden zie je op het schermpje of je betaling is goedgekeurd. 

Wil je meer dan € 25 afrekenen? Dat kan ook contactloos. Het werkt op dezelfde manier, alleen wordt er tussendoor je pincode gevraagd.

Aan- of uitzetten contactloos betalen

Contactloos betalen staat automatisch aan op je creditcard. Bij een betaalpas kun je dit aan- of uitzetten. Bij een creditcard kan dit niet.

Limieten contactloos betalen zonder pincode

Contactloos betalen in Nederland 

Betalen zonder pincode kan alleen met kleine bedragen. Zo kun je zonder pincode niet meer dan € 25 per keer afrekenen. En kun je niet meer dan € 50 aan achtereenvolgende betalingen doen. Maximum bereikt? Betaal dan één keer met pincode. Hierna kun je weer contactloos betalen zonder pincode. 

Contactloos betalen in het buitenland 

In de meeste landen waar je met de euro betaalt, gelden dezelfde limieten als in Nederland. Ook in landen waar je niet met de euro betaalt, kun je contactloos afrekenen. In sommige landen gelden andere limieten, schrik dus niet als je plotseling toch je pincode moet intoetsen.

Lees meer over de limieten van contactloos betalen

De veiligheid van contactloos betalen

Doordat je je pincode niet intoetst bij kleine bedragen kunnen zakkenrollers je pincode niet afkijken. Wel kunnen zij digitaal je gegevens uitlezen, maar deze kans is klein. Dit is alleen mogelijk als de zakkenroller met zijn kaartlezer heel dichtbij staat. Daarnaast wordt het gestolen geld naar een andere bankrekening gestuurd. Dit is voor ons vaak traceerbaar. Is je creditcard gestolen of ben je hem kwijt? Blokkeer hem dan zo snel mogelijk om fraude te voorkomen. Wij vergoeden het eventuele bedrag dat is afgeschreven. Tenzij het opzet of grove nalatigheid is.

Dip & Go

De parkeerautomaat of de tolweg betalen doe je niet contactloos, maar met Dip & Go. Net zo simpel als contactloos betalen, maar dan even anders. Je steekt (dipt) de kaart in de automaat en soms moet je op OK drukken om te bevestigen. En go, je gaat weer door. 

Bij Dip & Go kun je maximaal € 50 per keer voor parkeren betalen en € 100 bij tolwegen.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik niet meer contactloos betalen zonder pincode?

Stel, je hebt vandaag al € 25 afgerekend met contactloos betalen zonder je pincode in te voeren. Als je hierna nog een keer € 25 euro ergens contactloos afrekent, dan zit je aan je maximum contactloos betalen zonder pincode. Je moet dan één keer met pincode afrekenen om weer contactloos te kunnen betalen zonder pincode.

Kan ik mijn limiet voor contactloos betalen aanpassen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Service en Contact