Rabo Internetbankieren Professional

Regel uw zakelijke betalingen online

Met Rabo Internetbankieren regelt u uw zakelijke betalingen online. Waar en wanneer het u uitkomt. Rabo Internetbankieren biedt alle basisfuncties van internetbankieren.

Wilt u meer functionaliteit? Kies voor Rabo Internetbankieren Professional:

 • Geschikt voor meerdere gebruikers
 • Uitgebreide instelmogelijkheden voor autorisaties en limieten per rekening per gebruiker
 • Instellen van Rekeninggroepen
 • Koppeling met boekhoudpakket
 • Importeren en verzenden batchbestanden
 • Gebruikmaken van Rabo Network Banking- en Multibank-rekeningen

U kunt gebruikmaken van Rabo Internetbankieren Professional als u een zakelijke betaalrekening en een toegangspas (Rabo WereldPas of Rabo OnlineKey) heeft bij Rabobank.

Kenmerken

Wat biedt Rabo Internetbankieren Professional

 • verschillende autorisaties per rekening per gebruiker toekennen
 • limieten per rekening per gebruiker instellen
 • een tweede handtekening instellen
 • per sessie over te boeken bedrag instelbaar tot € 500.000 door de eigenaar(neem contact op met uw Rabobank om een limiet boven € 500.000 in te stellen).
 • instellen van Rekeninggroepen
 • boekhoudprogramma’s koppelen
 • handmatig incasso-opdrachten aanmaken vanuit een adresboek
 • gangbare formaten exporteren
 • Digitale (Dag)afschriften samenstellen
 • betaalbestanden en incassobestanden importeren
 • één adresboek voor binnen-en buitenlandse adressen.
 • - bij- en afschrijvingen van uw rekeningen raadplegen tot maximaal 8 jaar in het verleden
 • gebruikmaken van Rabo Network Banking- en Multibank-rekeningen

Ook via telefoon of tablet

Mobiel bankieren kunt u met de Rabo Bankieren App.

Lees meer over de Rabo Bankieren App

Van aanvraag tot gebruik

Maakt u al gebruik van Rabo Internetbankieren? Dan kunt u eenvoudig overstappen naar Rabo Internetbankieren Professional. Vul het aanvraagformulier in. Binnen enkele dagen kunt u gebruikmaken van Rabo Internetbankieren Professional. Uiteraard blijven uw gegevens behouden.

U kunt gebruikmaken van Rabo Internetbankieren Professional als u een zakelijke rekening heeft bij de Rabobank.

Lees meer over het openen van een zakelijke rekening

Lees meer op Support Rabo Internetbankieren Professional

Aandachtspunten

Stel functiescheiding in via Autorisaties

In Rabo Internetbankieren Professional heeft u binnen het onderdeel ‘Autorisaties’ de mogelijkheden voor functiescheiding, autorisatie-inrichting en het instellen van opties in eigen hand. Hierdoor kunt u op efficiënte wijze uw bankzaken regelen. Per gebruiker bepaalt u over welke functionaliteiten, rekeningen, limieten en toegangsmiddelen hij mag beschikken.

Houd uw gebruikers actueel

Zorg ervoor dat u de opgevoerde gebruikers, hun toegangsmiddelen en gekoppelde apparaten actueel houdt. Hierdoor verkleint u het risico dat er binnen uw bedrijf ongeoorloofd gebruik wordt gemaakt van de functies van Rabo Internetbankieren Professional. Via ‘Download Autorisatie overzicht’ kunt u een logboek Autorisaties downloaden. In dit logboek worden de wijzigingen in gebruikers en autorisaties over een bepaalde periode weergegeven. Wij raden u aan om eenmaal per jaar de actualiteit van uw gebruikers en autorisaties en de wijzigingen te controleren met behulp van dit overzicht.

Wanneer u gebruik maakt van Rabo Internetbankieren Professional, dan wordt het aantal gebruikers getarifeerd. Hou daarom ook uw overzicht met gebruikers actueel en verwijder via ‘Autorisaties’ overbodige gebruikers om onnodige kosten te vermijden.

Controleer de limieten

Wanneer u uw medewerkers toegang geeft tot uw bankzaken is het belangrijk om daarbij bewuste keuzes te maken. De Rabobank biedt veel mogelijkheden om autorisaties te beperken en af te stemmen met de rollen binnen uw organisatie. Vaak is het verstandig om meervoudige autorisaties in te richten, bijvoorbeeld het zetten van een 2e handtekening. Ook kunt u limieten aan gebruikers koppelen. Zijn de ingestelde limieten nog correct en passend voor uw bedrijf en uw gebruikers? U wijzigt de limieten via Zelf regelen – Autorisaties. Kijk op de pagina ‘Veilig zakelijk bankieren’ voor meer tips om zakelijk bankieren veilig te houden.

Stel Rabo Alerts in

Rabo Alerts zijn berichten over uw financiële situatie die de Rabobank naar u verzendt. U kunt Rabo Alerts instellen voor uw betaal- en spaarrekeningen. U kunt deze berichten per rekening instellen en ontvangen per sms en/of e-mail. Hiermee blijft u direct op de hoogte van bijvoorbeeld uw saldo, bij- en afschrijvingen en afkeuringen van betalingen. U stelt Rabo Alerts in via Zelf regelen – Rabo Alerts.

Lees meer over veilig en vertrouwd bankieren

Bent u internationaal actief of heeft u complexe vragen op het gebied van cash management, trade en/of treasury? Kijk dan naar onze zakelijke online bank Rabobank Corporate Connect.

Lees meer over Rabobank Corporate Connect

Kies uw voorkeurstaal

Rabo Internetbankieren Professional is beschikbaar in het Nederlands. De basisfuncties met betrekking tot transacties zijn ook beschikbaar in het Engels. Op de inlogpagina heeft u de mogelijkheid om de gewenste taal in te selecteren.

Lees meer op Support Rabo Internetbankieren Professional

Lees meer over veilig en vertrouwd bankieren

Bent u internationaal actief of heeft u complexe vragen op het gebied van cash management, trade en/of treasury? Kijk dan naar onze zakelijke online bank Rabobank Corporate Connect.

Lees meer over Rabobank Corporate Connect

Kosten

De kosten van Rabo Internetbankieren Professional op een rij:

Rabo Internetbankieren Professional € 6,00 per maand
Extra gebruiker € 1,50 per maand
Rabo Corporate Support (optioneel) € 0,00 per gebruiker, per maand
Rabo WereldPas € 1,65 per maand per pas
Rabo Scanner € 0,00
Rabo Bankieren App € 0,00

Daarnaast gelden de normale tarieven zakelijk betalingsverkeer:

Bekijk de Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Dit product valt onder het Rabo Startersvoordeel. Met het Rabo Startersvoordeel kunt u dit product kosteloos uitproberen zolang uw Startersvoordeel loopt.

Het Rabo Startersvoordeel

Contact

Rabobank