Betalen met incasso

Met een incasso geef je een bedrijf toestemming om een bedrag automatisch van je betaalrekening af te schrijven. Zo betaal je op tijd zonder er nog iets voor te hoeven doen.

    Altijd op tijd betaald Eenvoudige manier van betalen Een Euro-incasso kun je storneren

Hoe werkt een automatische afschrijving?

Je ontvangt van het bedrijf dat je wilt betalen (de incassant) een machtiging. Door deze te tekenen geef je het bedrijf toestemming om een afgesproken bedrag van je betaalrekening af te schrijven. Deze machtiging kan eenmalig of doorlopend zijn.

De incassant meldt altijd vooraf dat hij een bedrag van jouw betaalrekening wil gaan afschrijven, bijvoorbeeld op de factuur of jaarafrekening. Een incasso kan alleen doorgaan bij voldoende saldo op je betaalrekening.

Euro-incasso of Bedrijven Euro-incasso?

Er zijn 2 typen incassomachtigingen: Euro-incasso en Bedrijven Euro-incasso. Dit staat op het machtigingsformulier. Met de Euro-incasso kunnen bedrijven zowel bij particuliere als bij zakelijke klanten incasseren. De Bedrijven Euro-incasso is puur bedoeld voor zakelijke incasso’s.

Belangrijk:

    Een afgeschreven Bedrijven Euro-incasso kun je niet terugboeken. Let daarom goed op welk type machtiging je afgeeft én aan wie je dat doet. Een Euro-incasso kun je binnen 8 weken terugboeken. Bij onvoldoende saldo wordt een Bedrijven Euro-incasso toch afgeschreven. Via Rabo Business Banking of via een Digitaal Incassomachtiging kun je altijd een maximum incassobedrag instellen.

Voorwaarden

De voorwaarden voor gebruik van de (Bedrijven) Euro-incasso door onze klant als debiteur zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden voor de Rekening-courant.

Veelgestelde vragen over betalen met incasso

phone

Hulp nodig?