Met je zakelijke Rabo BusinessCard kun je geld opnemen en veilig betalen, óók online. Overal waar je het logo van Visa en Mastercard ziet, kun je je zakelijke creditcard gebruiken.

Wereldwijd contactloos betalen. Ruime verzekeringsdekking. Extra kaart voor medewerkers. Kosten fiscaal aftrekbaar.
Betalen met de Rabo BusinessCard

Nog eenvoudiger én veiliger betalen met 3D Secure

Op 11 januari 2021 is er een nieuwe manier van online betalen met je creditcard geïntroduceerd. Hiermee kun je een betaling voortaan bevestigen via zakelijk internetbankieren of in de Rabo App. Hierdoor betaal je nog eenvoudiger én veiliger. Heb je geen toegangsrechten tot zakelijk internetbankieren of de Rabo App? Sinds 17 maart 2021 is er de mogelijkheid om via de Rabo Scanner je online creditcardbetaling te bevestigen.

Lees meer over deze wijziging

Creditcard in het buitenland

De zakelijke Rabo BusinessCard wordt wereldwijd op tientallen miljoenen locaties geaccepteerd. Je kunt je creditcard gebruiken bij een reservering van een huurauto of een hotelkamer. Daarnaast profiteer je van dekking bij bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening en eigen risico bij autohuur in het buitenland. De aankoopverzekering vergoedt ook de kosten van reparatie of vervanging bij diefstal of verlies.

Dip & go

Bij parkeergarages of tolwegen kun je betalen zonder pincode. Deze mogelijkheid noemen we dip & go bij elke Rabo BusinessCard.

Contactloos betalen

Overal waar je contactloos kunt betalen, kun je net als met je betaalpas ook met de Rabo BusinessCard contactloos afrekenen. Bij kleine bedragen hoef je je pincode niet eens in te toetsen. Handig wanneer je snel en moeiteloos wilt afrekenen.

Interessant voor jou!

Overal veilig betalen met de Rabo BusinessCard Houd zakelijk en privé gescheiden Priceless Specials van Mastercard Visa Merchant Offer Program

Service

Creditcard verloren of gestolen Limiet creditcard aanpassen Creditcard opzeggen Creditcard transacties inzien Pincode wijzigen Creditcard activeren Meer service

Belangrijk om te weten over de Rabo BusinessCard

Aandachtspunten
 • Je kunt de Rabo BusinessCard als aanvulling op je zakelijke rekening aanvragen.
 • In het transactieoverzicht in Rabo Internetbankieren (Professional) en in de Rabo App zie je welke bedragen nog openstaand of gereserveerd zijn op je creditcard. Openstaande bedragen zijn betalingen die nog niet zijn afgeschreven van de betaalrekening waar je creditcard aan gekoppeld is.
 • Activeer je Rabo BusinessCard voor gebruik met je eigen Rabo WereldPas en een Rabo Scanner. Als je geen Rabo WereldPas hebt, kan een wettelijk vertegenwoordiger van je organisatie de creditcard activeren.
 • Houd je pincode altijd geheim en geef deze nooit door aan een ander. Ook niet aan de Rabobank. Wij vragen nooit naar je persoonlijke codes.
Voordelen creditcard
 • Extra creditcard voor medewerkers.
 • Kosten creditcard fiscaal aftrekbaar.
 • Ook voor contactloze betalingen en dip & go.
 • Betaal veilig online met Visa Secure of Mastercard ID Check.
 • BTW Teruggaaf Service van aankopen in het buitenland is beschikbaar.
 • Mogelijkheid tot het online aanvragen van een wijziging van de bestedingslimiet per creditcard tot € 10.000, hogere limieten tot € 50.000 gaan op aanvraag via je Rabobank.
 • Automatische afschrijving van betaalrekening aan het einde van de maand.
 • Profiteer van Visa Global Merchant Offers of Mastercard Priceless Specials: kortingen, speciale premiums en exclusieve pre-sales.
 • Bijna al je (online) aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.
 • Ook dekking bij bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening, ongeoorloofd gebruik en eigen risico autohuur in het buitenland.

Productdetails

Kosten Rabo BusinessCard

De Rabo BusinessCard kost € 2,75 per maand. Je kunt de zakelijke creditcard als aanvulling op je zakelijke rekening aanvragen. Bovendien zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar.

Kosten per transactie

In onderstaand schema zie je de kosten per transactie.

Geldautomaat*€ 4,50 per opname **
Betaalautomaatgeen transactiekosten **
Rekeningafschriftin Rabo Internetbankieren (Professional), de Rabo App en/of op papier

* Bij een geldopname in het buitenland kan de desbetreffende bank extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de geldautomaat.
**+ 2,0% koersopslag bij vreemde valuta

Bekijk de Tarieven van zakelijk betalingsverkeer

Veelgestelde vragen

Hoe veilig is mijn creditcard?

Je online betaling met de Rabo BusinessCard is extra veilig dankzij Visa Secure of Mastercard ID Check. Hiermee zet je met de Rabo Scanner en pincode een digitale handtekening onder internetaankopen. In de loop van 2020 wordt dit ook mogelijk via de Rabo Bankieren App. Gebruik je je Rabo BusinessCard in het buitenland om online bijvoorbeeld vluchten of hotels te boeken? Neem dan altijd je Rabo Scanner mee.

Heb je betalen zonder Rabo Scanner ingesteld? Dan kan er om je CVV of CVC gevraagd worden. Dit is de 3-cijferige code op de achterkant van je creditcard.

Hoe kan ik contactloos betalen met mijn creditcard?

Voordat je contactloos kunt betalen met je creditcard, dien je eerst eenmalig bij een betaalautomaat je pincode te gebruiken. Hierna kun je contactloos afrekenen voor kleine én grote bedragen. Net als bij andere betaalvormen worden ook je contactloze creditcardbetalingen gecontroleerd op mogelijk misbruik.

Hoe kan ik mijn transacties online inzien?

In Rabo Internetbankieren (Professional) en via de Rabo App kunnen rekeninghouders de transacties en detailinformatie van de zakelijke creditcard raadplegen.

Hoe kan ik mijn creditcard activeren?

Activeer je nieuwe Rabo BusinessCard via Rabo Internetbankieren (Professional). Na het activeren kun je deze creditcard direct gebruiken.

Activeer je creditcard

Wat is dip & go?

Bij parkeergarages of tolwegen kun je betalen zonder pincode. Deze mogelijkheid noemen we dip & go bij elke Rabo BusinessCard.

Hoe kan ik het maandelijkse rekeningoverzicht op papier ontvangen?

Rekeningoverzichten van de creditcard zijn in te zien in Rabo Internetbankieren (Professional). Wil je toch papieren rekeningoverzichten behouden of gaan ontvangen? Dan kun je dit eenvoudig zelf instellen via Rabo Internetbankieren (Professional). Als je dat voor de vijftiende van de maand doorgeeft, ontvang je het eerstvolgende rekeningoverzicht ook op papier. Dit overzicht is gratis.

Ik ontvang graag het creditcardrekeningoverzicht ook op papier

Kan ik een extra creditcard aanvragen?

Ja zeker. Wil je een extra Rabo BusinessCard aanvragen voor bijvoorbeeld een medewerker? Bij Rabobank kun je meerdere creditcards aanvragen met een maximum van 999 exemplaren per betaalrekening. Er kan maar één creditcard per aanvraag worden besteld. Het aanvragen van een extra creditcard kun je gewoon met hetzelfde aanvraagformulier doen.

Aanvraag formulier extra creditcard

Hoeveel kan ik betalen of opnemen met de creditcard?

Naast de bestedingslimiet hanteert de Rabobank transactie- en daglimieten. De transactielimiet is het maximale bedrag dat je per transactie kunt betalen of opnemen. De daglimiet is het maximale bedrag dat je per dag bij een geldautomaat of aan de balie kunt opnemen.

TransactielimietDaglimiet
Geld opnemen bij geldautomaat€ 750€ 750
Geld opnemen bij balie*€ 1.000€ 1.000
Betalen met creditcard€ 50.000n.v.t.

*Dit is niet bij elke bank mogelijk

LET OP: In de praktijk betekent dit dat u bij een betaling met jouw creditcard eerder tegen je bestedingslimiet aanloopt dan tegen de transactielimiet.

Wat zijn de Mastercard Priceless Specials waar ik van kan profiteren?

Je kunt met je Rabo BusinessCard gebruikmaken van Mastercard Priceless Specials. Dat zijn bijzondere kortingen, speciale premiums en exclusieve pre-sales van Mastercard.

Bekijk de Mastercard Priceless Specials

Hoe werkt de BTW Teruggaaf Service?

Nieuwe aanmeldingen voor de BTW Teruggaaf Service is momenteel niet meer mogelijk. Er wordt gekeken om deze, of een andere BTW teruggaaf service opnieuw ter beschikking te stellen.

Wat moet ik doen bij fraude, diefstal of verlies?

Controleer regelmatig je transactieoverzicht op ongeoorloofd gebruik. Neem bij ongeoorloofd gebruik, diefstal of verlies contact op met de Creditcard Servicedesk: 088 7 226 777 (24 uur per dag, 7 dagen per week). Wanneer de Rabobank het vermoeden heeft van ongeoorloofd gebruik, nemen wij contact op met de rekeninghouder.

Kan ik een voorschot van extra cashgeld aanvragen bij diefstal of verlies?

Als je door bijvoorbeeld diefstal, verlies, defect of inslikken door een geldautomaat je Rabo BusinessCard niet meer kunt gebruiken, kan Interhelp je extra cashgeld verstrekken (Emergency Cash). Dit is een voorschot van maximaal € 5.000. Neem hiervoor in Nederland contact op met jouw lokale bank. Ben je in het buitenland? Bel dan Interhelp 088 7 226 767 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Ben ik beschermd bij het aanschaffen van (online) aankopen?

Heb je (online) aankopen betaald met je Rabo BusinessCard? Dan zijn deze in veel gevallen 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dat geldt ook voor je aankopen die je met je Rabo BusinessCard in het buitenland hebt gedaan. Daarnaast profiteer je van dekking bij bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening en eigen risico autohuur in het buitenland. De aankoopverzekering vergoedt ook de kosten van reparatie- of vervanging bij diefstal of verlies. Als je een beroep op een van de verzekeringen wilt doen, neem dan contact op met de verzekeraar via: 010 289 35 45.

Bij onvolledige levering of uitblijven van een levering na een online aankoop heeft de kaarthouder het recht om het geïncasseerde bedrag terug te vragen. Neem hiervoor contact op met de Rabo Service Desk: 088 7 226 777.

Zelf regelen & Contact