Met je zakelijke Rabo CreditCard kun je veilig betalen en geld opnemen. Dit kan in binnen- en buitenland, overal waar je het Mastercard-logo ziet.

Wereldwijd contactloos betalen. Ruime verzekeringsdekking. Extra kaart voor medewerkers. Kosten fiscaal aftrekbaar.
Vraag een creditcard aan

Activeren Rabo CreditCard
Extra Rabo CreditCard

Creditcard in het buitenland

De zakelijke Rabo CreditCard wordt op meer dan 36 miljoen locaties wereldwijd geaccepteerd. Gebruik je creditcard bijvoorbeeld bij een reservering van een huurauto of een telefonische betaling. Daarnaast profiteer je van dekking bij bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening en eigen risico autohuur in het buitenland. De aankoopverzekering vergoedt ook de kosten van reparatie- of vervanging.

Onderscheid zakelijke en persoonlijke uitgaven

Het kan lastig zijn onderscheid te maken tussen zakelijke en privé-uitgaven. Met de zakelijke creditcard heb je overzichtelijk inzicht in je zakelijke transacties. Dat bespaart je tijd bij de btw-aangifte en de boekhouding.

Dip & go

Bij parkeergarages of tolwegen kun je steeds vaker betalen zonder pincode. Deze mogelijkheid noemen we dip & go en is standaard bij elke Rabo CreditCard.

Contactloos betalen

De contactloze Rabo CreditCard herken je aan het contactloos-logo. Hiermee kun je kleine én grote bedragen contactloos betalen. De zakelijke Rabo CreditCard biedt snelheid en gemak aan ondernemers. Zo bespaar je tijd, die je gewoon aan je onderneming kunt besteden.

Interessant voor jou!

Overal veilig betalen met de Rabo CreditCard Houd zakelijk en privé gescheiden 12 tips voor uw internationale zakenreis Priceless Specials

Service

Creditcard verloren of gestolen Limiet creditcard aanpassen Creditcard opzeggen Creditcard transacties inzien Pincode wijzigen Creditcard activeren Meer service

Belangrijk om te weten over de Rabo CreditCard

Aandachtspunten
Je kunt de Rabo CreditCard als aanvulling op je zakelijke rekening aanvragen.In het transactieoverzicht in Rabo Online Bankieren en in de Rabo Bankieren App zie je welke bedragen nog openstaan of gereserveerd zijn op je creditcard. Openstaande bedragen zijn betalingen die nog niet zijn afgeschreven van je betaalrekening.Activeer je Rabo CreditCard voor gebruik met je eigen Rabo WereldPas en een Rabo Scanner. Als je geen Rabo WereldPas hebt dan kan een wettelijk vertegenwoordiger van je organisatie de creditcard activeren.Houd je pincode altijd geheim en geef deze nooit door aan een ander. Ook niet aan de Rabobank.Wij vragen nooit naar je persoonlijke codes.
Voordelen creditcard
Extra creditcard voor medewerkers.Kosten creditcard fiscaal aftrekbaar.Ook voor contactloze betalingen en dip & go.Betaal veilig online via MasterCard SecureCode.Vorder btw terug van aankopen in het buitenland.Na goedkeuring aanvraag binnen 5 werkdagen in huis.Zelf de bestedingslimiet per creditcard instellen tot € 10.000.Automatische afschrijving van betaalrekening aan het eind van de maand.Profiteer van Priceless Specials (kortingen, speciale premiums en exclusieve pre-sales).Bijna al je (online) aankopen zijn 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging.Ook dekking bij bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening, ongeoorloofd gebruik, eigen risico autohuur in het buitenland.

Productdetails

Kosten Rabo CreditCard

De Rabo CreditCard kost € 2,75 per maand. Je kunt de zakelijke creditcard als aanvulling op je zakelijke rekening aanvragen. De kosten van de Rabo CreditCard zijn fiscaal aftrekbaar.

Kosten per transactie

In onderstaand schema zie je de kosten per transactie.

Geldautomaat*€ 4,50 per opname **
Betaalautomaatgeen transactiekosten **
Contante opname aan de balie ***3% van het opnamebedrag
Rekeningafschriftdigitaal in Rabo Internetbankieren en/of op papier

* Bij een geldopname in het buitenland kan de desbetreffende bank extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van de geldautomaat.
**+ 2,0% koersopslag bij opname/betalen vreemde valuta
*** Dit is niet bij elke bank mogelijk

Bekijk de Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Net gestart? Dan krijg je korting

In je eerste jaar bij Rabobank krijg je Rabo Startersvoordeel. Hiermee krijg je korting op veel zakelijke producten, waaronder Rabo SmartPin. Zo start je nóg sterker.

Ontdek meer over Rabo Startersvoordeel

Veelgestelde vragen

Hoe veilig is mijn creditcard?

Je online betaling met de Rabo CreditCard is extra veilig met de MasterCard SecureCode. Hiermee zet je met de Rabo Scanner en pincode een digitale handtekening onder internetaankopen. De MasterCard SecureCode is wereldwijd ingevoerd en geldt ook voor internationale websites. Gebruik je je Rabo CreditCard in het buitenland om online bijvoorbeeld vluchten of hotels te boeken? Neem dan altijd je Rabo Scanner mee. Je kunt gebruikmaken van deze service in webwinkels met het logo van MasterCard SecureCode.

Betaal je niet met de Rabo Scanner, dan kan om je cvc-code gevraagd worden. Wees ervan bewust dat een online betaling dan minder veilig kan zijn.

Contactloos betalen met mijn creditcard, hoe werkt dat?

Om een eerste contactloze transactie te kunnen doen, moet je eerst een contactrijke transactie hebben gedaan. Net als bij andere transactiesoorten worden ook je contactloze creditcardtransacties gecontroleerd op mogelijk misbruik.

Hoe kan ik mijn transacties online inzien?

In Rabo Internetbankieren (Professional) en via mobiel bankieren kunnen rekeninghouders de transacties en detailinformatie van de zakelijke creditcard raadplegen.

Hoe kan ik mijn creditcard activeren?

In Rabo Internetbankieren (Professional) en via mobiel bankieren kunnen rekeninghouders de transacties en detailinformatie van de zakelijke creditcard raadplegen.

Wat is dip & go?

Dip & go is het betalen zonder pincode bij parkeergarages en tolwegen. Deze mogelijkheid noemen we dip & go en is standaard bij elke Rabo CreditCard.

Wat is het verschil tussen een bankpas en een creditcard?

Rabo WereldPas

Betalen binnen Europa, geld opnemen in de hele wereld.Online betalen via iDeal.Vooral geaccepteerd door Nederlandse websites.Betalen binnen beschikbaar tegoed op betaalrekening.

Rabo CreditCard

Betalen, reserveren en geld opnemen over de gehele wereld.Online betalen via MasterCard.Geaccepteerd door websites over de hele wereld.Eind van de maand afschrijving van betaalrekening.
Hoe kan ik het maandelijkse rekeningoverzicht op papier ontvangen?

Dit kun je eenvoudig zelf instellen via Rabo Internetbankieren. Als je dat voor de vijftiende van de maand doorgeeft, dan ontvang je het eerstvolgende rekeningoverzicht ook op papier. Dit overzicht is gratis.

Ik ontvang graag het creditcardrekeningoverzicht ook op papier

Ik wil een extra creditcard aanvragen, kan dit?

Wil je een extra Rabo CreditCard aanvragen voor bijvoorbeeld je medewerker? Dat kan, want bij Rabobank kun je meerdere creditcards aanvragen met een maximum van 999 exemplaren. Er kan echter één creditcard per aanvraag besteld worden. Het aanvragen van een extra creditcard kun je gewoon met hetzelfde aanvraagformulier doen.

Hoeveel kan ik betalen met de creditcard, wat is de limiet?

Naast de bestedingslimiet hanteert de Rabobank transactie- en daglimieten. De transactielimiet is het maximale bedrag dat je per transactie kunt betalen of opnemen. De daglimiet is het maximale bedrag dat je per dag bij een geldautomaat of aan de balie kunt opnemen. Er moet wel voldoende bestedingsruimte beschikbaar zijn om een transactie te kunnen doen.

TransactielimietDaglimiet
Geld opnemen bij geldautomaat€ 750€ 750
Geld opnemen bij balie*€ 1.000€ 1.000
Betalen met creditcard€ 50.000n.v.t.

*Dit is niet bij elke bank mogelijk

LET OP: In de praktijk betekent dit dat u bij een betaling met jouw creditcard eerder tegen je bestedingslimiet aanloopt dan tegen de transactielimiet.

Wat zijn de Priceless Specials waar ik van kan profiteren?

Je kunt met je Rabo CreditCard gebruikmaken van Priceless Specials. Dat zijn bijzondere kortingen, speciale premiums en exclusieve pre-sales van MasterCard. Je vindt de acties van de lopende maand op de website Pricelessspecials.nl. Daarnaast profiteer je het hele jaar van doorlopende specials die MasterCard organiseert in samenwerking met UEFA Champions League, festivalorganisator SFX en Disney.

Lees meer over Priceless Specials

Hoe werkt de BTW Teruggaaf Service?

Met de BTW Teruggaaf Service vorder je de btw terug van aankopen in het buitenland met jouw Rabo CreditCard. Deze service wordt mogelijk gemaakt door MasterCard en uitgevoerd door Meridian. Meridian keert de teruggevorderde BTW rechtstreeks aan je uit op je betaalrekening, na inhouding van een bemiddelingsprovisie. Je kunt je op de website van Meridian registreren voor de BTW Teruggaaf Service.

Registreer op de website van Meridian Global Services

Ik denk dat er sprake is van fraude, diefstal over verlies. Wat moet ik doen?

Controleer regelmatig je transactieoverzicht op ongeoorloofd gebruik. Neem bij ongeoorloofd gebruik, diefstal of verlies contact op met de Rabo Service Desk: (088) 7 226 777 (24 uur per dag, 7 dagen per week). Wanneer de Rabobank het vermoeden heeft van ongeoorloofd gebruik, nemen wij contact op met de rekeninghouder.

Kan ik een voorschot van extra cashgeld aanvragen bij diefstal of verlies?

Als je door bijvoorbeeld diefstal, verlies, defect of inslikken door een geldautomaat je Rabo CreditCard niet meer kunt gebruiken, kan Interhelp je extra cashgeld verstrekken (Emergency Cash). Dit is een voorschot van maximaal € 5.000. Neem hiervoor in Nederland contact op met jouw lokale bank. Ben je in het buitenland? Bel dan Interhelp (088) 7 226 767 (24 uur per dag, 7 dagen in de week).

Ben ik beschermd bij het aanschaffen van (online) aankopen?

Met Rabo CreditCard zijn bijna al je (online) aankopen 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Dat geldt ook voor je aankopen die je in het buitenland hebt gedaan. Daarnaast profiteer je van dekking bij bagage- en vluchtvertraging, hulpverlening en eigen risico autohuur in het buitenland. De aankoopverzekering vergoedt ook de kosten van reparatie- of vervanging. Als je een beroep op een van de verzekeringen wilt doen, neem dan contact op met de verzekeraar via: (010) 289 35 45. Bij onvolledige levering of uitblijven van een levering na een online aankoop heeft de kaarthouder het recht om het geïncasseerde bedrag terug te vragen. Neem hiervoor contact op met de Rabo Service Desk: (088) 7 226 777.

Voorwaarden

Informeer jezelf goed voordat je de zakelijke creditcard bij ons afneemt.

Algemene voorwaarden zakelijke bankpas en creditcard 2019 (PDF) Terms and Conditions for Debit Cards and Credit Cards 2019 (PDF) Kenmerken Verzekeringen en Services Rabo CreditCard (PDF)

Vraag een creditcard aan

Activeren Rabo CreditCard
Extra Rabo CreditCard

Zelf regelen & Contact