Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Voordat je een financieel product kiest is het belangrijk om de kosten te kennen. Op deze pagina vind je de kosten van je zakelijke betalingsverkeer en een aantal handige tips om deze zo laag mogelijk te houden.

Tariefswijzigingen per 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 zijn de tarieven van het zakelijke betalingsverkeer aangepast. Zowel de nieuwe als de oude tarieven zijn onderaan deze pagina te vinden, zodat je zelf kan zien wat deze wijzigingen voor jou betekenen.

Waarom wijzigen de tarieven?

Voor eenvoudig, snel en veilig betalingsverkeer investeert de Rabobank continu in de functionaliteiten van de producten. De kosten hiervan berekenen we deels door in de nieuwe tarieven.

Voorbeelden van verbeteringen:

  • Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App zijn uitgebreid: zo is het mogelijk om te zoeken over meerdere rekeningen, het valutair saldo is zichtbaar en is het mogelijk om CSV-formaten te downloaden. 
  • Met Rabo Betaalverzoek kunnen je klanten facturen sneller en gemakkelijker betalen. 
  • De beschikbaarheid van Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App was in 2018 99,79%.

Wat zijn de meest opvallende tariefswijzigingen?

De tarieven voor papieren en chartale betaalproducten stijgen het sterkst. Denk aan het afstorten van contant geld en het inzenden van papieren overschrijfformulieren.

Bespaartips

Bespaar op je kosten

Wil je je zakelijke betalingsverkeer efficiënter inrichten en besparen op de kosten? Dan geven wij je graag een aantal tips. 

Regel je bankzaken online
Digitale middelen zijn vaak goedkoper dan papier. Het doen van een betaalopdracht via internetbankieren is bijvoorbeeld goedkoper dan het papieren overschrijvingsformulier.

Meer lezen over internetbankieren Meer lezen over digitale afschriften

Zeg producten waar je geen gebruik van maakt op
Denk aan een tweede rekening waar nauwelijks transacties op plaatsvinden. 

Stimuleer je klanten te betalen met pin
Over het algemeen zijn contante betalingen duurder dan elektronische betalingen. Rabo OmniKassa 2.0. biedt verschillende pinopties aan: gebruik je eigen pinapparaat, pin via je mobiele telefoon in combinatie met Rabo SmartPin of huur een automaat met Rabo PinBox. De bijschrijvingen ontvang je binnen 24 uur op je rekening en met het online dashboard heb je 24 uur per dag inzicht in de transacties.

Naar Rabo OmniKassa 2.0

Meld je sealbagstorting vooraf
Een sealbagstorting is goedkoper als je een voormelding maakt. Dit kan zowel via internetbankieren als via de Rabo Bankieren App.

Lees meer over geld storten met sealbags

Het Rabo Startersvoordeel

Maak je gebruik van het Rabo Startersvoordeel? Dan gelden de tariefswijzigingen uiteraard pas nadat je huidige Startersvoordeel is afgelopen. 

Met het Rabo Startersvoordeel maak je een jaar lang gratis gebruik van de zakelijke rekening, internetbankieren en andere producten van betalen en ontvangen. Zo kun je ontdekken of een product bij je past. Kijk voor alle producten en de voorwaarden op: www.rabobank.nl/startersvoordeel

Zelf regelen & Contact