Studenten werken aan een robothand

Rabo Duurzame Innovatieprijs

Stel je eens voor... jouw innovatie draagt bij aan de groei van je bedrijf, je werkt aan een maatschappelijk vraagstuk en een duurzame wereld.

Een stap vooruit voor innovatieve ondernemers

De Rabo Duurzame Innovatieprijs staat voor ondernemers met innovatieve oplossingen die er echt toe doen. Als deelnemer kom je terecht in een wereld van innovatief ondernemerschap en in contact met collega-ondernemers en financiers: ideaal voor het uitbreiden van je netwerk. Bovendien ontvangen de winnaars van de drie categorieën en van de Rabo Duurzame Innovatie Ledenprijs ieder € 20.000,- om hun innovatie verder te ontwikkelen en € 2.500,- tegoed om te besteden aan trainingen van innovatie coaches van het Open Innovation Team van Rabobank en haar partners.

Als klap op de vuurpijl nemen wij de winnaars van iedere categorie mee naar Springtij 2023, hier kunnen zij hun netwerk vergroten en verdiepen.

Winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023

Tijdens een feestelijke finaledag op 16 mei 2023 bij YES!Delft heeft de jury uit de in totaal 15 finalisten een winnaar per categorie gekozen. Daarnaast werd de winnaar van de Rabo Duurzame Innovatie Ledenprijs 2023 bekend gemaakt.

Een overzicht van alle winnaars 2023

MantiSpectra

Winnaar categorie voedseltransitie

De ChipSense™ technologie van MantiSpectra minimaliseert voedselverspilling door materiaalanalyses met een kleine sensorchip.

Easee

Winnaar categorie inclusieve samenleving & gezondheid

's Werelds eerste gecertificeerde en klinisch bewezen online oogmeting waarmee je thuis net zo betrouwbaar je ogen kunt testen als bij de opticien.

PAKT

Winnaar categorie energietransitie

PAKT bouwt aan een circulair retoursysteem om alle glazen verpakkingen herbruikbaar te maken.

Refurb Battery

Winnaar categorie Rabo Duurzame Innovatie Ledenprijs

Refurb Battery bouwt circulaire energie opslagsystemen van gebruikte fietsbatterijen waarmee afval wordt voorkomen en zij de energietransitie helpen te versnellen.

Winnaars van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023

MantiSpectra

Easee

PAKT

Waarom doen ondernemers mee?

Deelnemers van de Rabo Duurzame Innovatieprijs willen met hun innovatie:

Het verschil maken in de maatschappijDe wereld kennis laten maken met haalbare en rendabele innovatiesVerder groeien met hun bedrijf en een steentje bijdragen aan maatschappelijke vooruitgang

De categorieën

In 2023 werd de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023 uitgereikt in drie categorieën:

De andere finalisten van 2023

Benieuwd naar de overige finalisten en hun innovatie? Hieronder een overzicht per categorie, als ook een kort filmpje waarin de finalisten kort meer vertellen over hun innovatie.

GreenSwapp

GreenSwapp is een dataplatform waarmee supermarkten de CO2-uitstoot van voedsel per product (barcode) kunnen berekenen & communiceren aan de consument.

Voedseltransitie
Inclusieve samenleving & gezondheid
Energietransitie

Agxeed

Orbisk

Partners van Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer