Koeien in het weiland

Wat financiële planning familie Hendriks oplevert

Wanneer je nadenkt over welke kant je met je boerenbedrijf op wilt, dan is het goed om rekening te houden met overheidsmaatregelen, strengere milieueisen en eventueel vermogen dat vrijkomt. Hoe ga je daar slim mee om? En hoe houd je grip op je financiële toekomst? Veehouders Aad en Marianne Hendriks stelden een vermogensplan op, toen zij besloten met hun bedrijf te stoppen.

Bloeiende munt

Verkoop van fosfaatrechten

“Toen de fosfaatrechten in prijs stegen, hebben we besloten om ze te verkopen. Om zo onze nieuwe toekomst vorm te gegeven.” vertelt Marianne Hendriks. “Vervolgens gingen we het gesprek aan met onze accountant en de accountmanager Food & Agri van Rabobank om te bespreken of onze toekomst die we voor ogen hadden reëel en realistisch is.”

“Uit deze gesprekken kwam naar voren dat we de stap om te stoppen met onze melkveehouderij konden maken. Vanuit meerdere hoeken kregen we de vraag: hebben jullie inzicht in jullie financiële planning? Dat triggerde ons om hulp te vragen bij het opstellen van een financieel plan.”

Financiële planning: houvast voor financiële toekomst

“Voor ons is de bank altijd een onderdeel geweest van het bedrijf, ook toen we besloten om van richting te veranderen en met melkvee te stoppen. De begeleiding die we kregen toen we onze keuze maakten en bij het opstellen van een financieel plan, gaf veel rust en vrijheid. We wisten waar we aan toe waren en dat gaf een gevoel van zekerheid.”

“We hebben bewust stilgestaan bij het leven dat we willen leiden en welk bedrag we opzij willen zetten voor de studie van onze kinderen”

Financiële planning geeft rust en inzicht in financiën

“Samen met onze accountmanager keken we naar het opstellen van een zogenoemd vermogensplan. Hij wist ons alles tot in details uit te leggen en we konden met elke vraag bij hem terecht. Langzaam kregen we meer grip op onze financiële toekomst én die van het gezin. Zo hebben we heel bewust stilgestaan bij het leven dat wij de komende jaren willen leiden en welk bedrag we opzij willen zetten voor de studie van onze kinderen. Als je dat weet dan geeft dat veel rust, een reëel beeld en een toekomstbeeld. We weten dat het goed zit, waar we nu mee bezig zijn. Dat zorgt ervoor dat we ons (bijna) elke dag gelukkig voelen.”

Doelen stellen en keuzes maken

“We hebben veel gehad aan onze kritische, maar realistische gesprekken met onze accountant en Rabobank. Ze hielden ons een spiegel voor, een realistische kijk op de situatie. Dat vonden we heel prettig. Het heeft bijgedragen aan het vormgeven van het vermogensplan, de doelen die we onszelf hebben gesteld en keuzes die we hebben gemaakt.”

Je financiële planning goed geregeld

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen of wil je meer weten over het belang van financiële planning? We helpen je graag persoonlijk verder tijdens een vrijblijvend gesprek.

phone

Hulp nodig?