Internationaal ondernemen bij Rabobank

Ben je actief in het buitenland of heb je ambities om over de landsgrenzen zaken te doen? Dan kan een internationale zakelijke lening uitkomst bieden. Denk bijvoorbeeld aan lease in het buitenland of financiering van werkkapitaal. Dankzij ons netwerk kunnen we ondernemers in contact brengen met een tal van andere experts om plannen en groei te realiseren.

    één aanspreekpunt bij je eigen Rabobanklokale ondersteuning door Nederlandssprekende experts en een breed lokaal netwerktal van financieringsmogelijkheden binnen én buiten Europa

Zakelijke lening in het buitenland

Voor je langlopende financieringsbehoeften kan een internationale zakelijke lening uitkomst bieden. De looptijd en aflossingsvorm stemmen we in overleg met jou af op je behoefte en investeringsdoel.

Een internationale lening valt in hoofdlijnen op drie verschillende manieren vorm te geven:

    Een lening bij je eigen Rabobank in Nederland. Je leent op Nederlandse voorwaarden en wij kunnen de resultaten van je Nederlandse moederonderneming meenemen in de beoordeling van je aanvraag. Een lening bij een buitenlandse dochter van Rabobank. In een aantal gevallen is het mogelijk om buitenlandse zekerheden mee te nemen in deze financieringsvorm. Zo houd je de zekerheden van je Nederlandse moederonderneming maximaal beschikbaar voor toekomstige investeringen. Een lening bij een van onze buitenlandse partnerbanken. Hun dienstverlening sluit naadloos aan op jouw behoeften als Nederlandse, internationaal actieve ondernemer.

Lease bedrijfsmiddelen in het buitenland

Lease kan een interessante oplossing zijn om bedrijfsmiddelen in het buitenland te financieren. Denk aan machines, apparatuur en transportmiddelen. Nieuw of gebruikt.

Bij lease is het bedrijfsmiddel zelf het onderpand. Je kunt meestal tot honderd procent van de aanschafwaarde financieren. Zo houd je je eigen middelen en de overige zekerheden van je bedrijf maximaal vrij voor andere financieringsbehoeften.

    In meer dan dertig landen bieden we lease aan. De mogelijkheden verschillen van land tot land. Je betaalt bij lease in het buitenland een vast bedrag per maand in de lokale valuta. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Je kunt lease inzetten voor een eenmalige investering, maar ook voor een uitgebreider investeringsprogramma. Bij het beoordelen van je lease-aanvraag baseren we ons op je gehele concern. We kijken dus ook naar de resultaten van je Nederlandse moedermaatschappij. Dit is vooral gunstig als je buitenlandse entiteit pas korte tijd actief is en nog geen stabiele omzet en kasstroom heeft.

Hoe een internationale leaseconstructie eruitziet, is altijd afhankelijk van de regelgeving in het land waar je investeert. Samen met jou ontwerpen we de best passende lease-oplossing voor jouw bedrijf en jouw investeringsplan.

Financiering van werkkapitaal

Als je een grote order uit het buitenland krijgt of internationaal sterk groeit, heb je misschien extra liquiditeit nodig om producten te kunnen inkopen of produceren. Of wellicht wil je je buitenlandse debiteuren voorfinancieren.

Rabo International Desks

Wereldwijd kun je gebruikmaken van onze International Desks. Deze zijn volledig gericht op ondersteuning van Nederlandse ondernemers. Je vindt er experts die zowel Nederlands als de lokale taal spreken. Ze kennen de lokale markt, de wet- en regelgeving, de verschillende ondernemingsvormen en de manier van zakendoen.

De landenspecialisten van de International Desks zijn er in de eerste plaats om jou te ondersteunen bij je financiële behoeften ter plaatse. Daarnaast kunnen zij je in contact brengen met betrouwbare lokale partners. Ze hebben een uitgebreid netwerk van juristen, fiscalisten, accountants, lokale overheden, partnerbanken en business clubs.

afbeelding whitepaper internationaal zakendoen

Whitepaper: 7 uitdagingen bij internationaal zakendoen

Rabobank ondersteunt jaarlijks duizenden Nederlandse bedrijven die internationaal zakendoen. Deze ervaring is gebundeld in een Whitepaper, waar de 7 veelgestelde vragen van ondernemers over internationaal ondernemen zijn beantwoord.

Benieuwd hoe deze inzichten je kunnen helpen bij (het uitbreiden van) je internationale ambities? Bekijk dan het Whitepaper.

Internationale financiering aanvragen

Een internationale financiering begint bij ons met een goed gesprek over jouw groeiplannen. We kijken naar jouw wensen en we zoeken de financieringsoptie die daar het beste bij past. Met de inzet van de landenexperts van onze International Desks ligt een voor jou passende optie binnen handbereik.