Letter of Credit

Een Letter of Credit (L/C) biedt jou als internationale ondernemer extra zekerheid van betaling of levering van goederen. Als je importeert is een Letter of Credit eenvoudig online af te sluiten.

Meer zekerheid bij import- of exporttransacties
Versterkt je internationale onderhandelingspositie
Mogelijkheid om je buitenlandse afnemer financiering te bieden

Zo werkt een Letter of Credit

Met een Letter of Credit beperk je eventuele risico’s bij internationale transacties. Als importeur heb je de zekerheid dat je goederen na verzending altijd worden betaald. Exporteer je goederen? Dan betaalt de bank van je buitenlandse afnemer de goederen als de benodigde documenten zijn aangeboden. Rabobank kan na verzending van de goederen en bijbehorende handelsdocumenten zoals een factuur of transportdocument, de documenten controleren. Als alles klopt, krijg je het afgesproken bedrag op je zakelijke rekening. Je afnemer krijgt de documenten zodat hij beschikking heeft op de goederen. Bij een L/C neemt de bank van je afnemer de betalingsplicht over, waardoor je geen risico meer loopt op je afnemer.

Letter of Credit Video Thumbnail
SmartStore

Rabo eTrade: online je Trade zaken afhandelen

Met Rabo eTrade regel je eenvoudig en online al je Trade zaken op een vertrouwde manier. Maak je regelmatig gebruik van internationale bankgaranties of wil je bijvoorbeeld direct inzicht in de status van je producten? Dan is dit digitale platform iets voor jou.

Veelgestelde vragen over Letter of Credit

Voorwaarden Letter of Credit

Internationaal zijn alle uniforme regels over het gebruik van een Letter of Credit bepaald en vastgelegd in de door de ICC afgegeven ‘Uniform Customs and Practice for Documentary Credits ’ (UCP600). Rabobank verklaart deze regels altijd van toepassing op een L/C bij import. Deze kun je bestellen op de website van de Internationale Kamer van Koophandel.

Kunnen we je verder helpen

Voor overige vragen kun je een bericht sturen naar de Trade Service Desk. Of neem telefonisch contact op via (088) 727 11 63 tussen 8:00 – 17:30 uur.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer