Documentair Incasso

Krijg meer zekerheid bij internationale handelstransacties met een Documentair Incasso. Doordat Rabobank optreedt als tussenpersoon, heb je meer grip op goederen en betalingen. Als je exporteert is een Export Incasso eenvoudig online aan te vragen.

    Meer zekerheid bij je internationale handelstransacties Als exporteur houd je meer grip op je goederen Mogelijkheid om je werkkapitaal te verbeteren

Zo werkt een Documentair Incasso

Als exporteur sluit je een contract af met je buitenlandse afnemer waarin je onder andere de betalings- en leveringsafspraken vastlegt. Alle benodigde handelsdocumenten bijvoorbeeld de factuur en transportdocumenten, stuur je inclusief een incasso-instructie naar Rabobank. In deze instructie leg je vast hoe, wanneer en in welke valuta er betaald moet worden. Rabobank stuurt jouw handelsdocumenten naar de bank van je afnemer, met als opdracht deze documenten pas te overhandigen nadat je afnemer heeft betaald. Wanneer je afnemer niet betaalt, hou je beschikkingsmacht over je goederen. Dan kan je afnemer er niet aan komen. En als hij op een later moment mag betalen, moet hij eerst een wissel accepteren voordat hij de documenten ontvangt.

Documentair Incasso
SmartStore

Rabo eTrade: online je Trade zaken afhandelen

Met Rabo eTrade regel je eenvoudig en online al je Trade zaken op een vertrouwde manier. Maak je regelmatig gebruik van Documentaire Incasso's of wil je bijvoorbeeld direct inzicht in de status van je producten? Dan is dit digitale platform iets voor jou.

Veelgestelde vragen over Documentair Incasso

Voorwaarden Documentair Incasso

Rabobank verklaart altijd de door de ICC afgegeven ‘Uniform Rules for Collections’ (URC522) van toepassing op een Export Incasso. Deze kun je bestellen op de website van de Internationale Kamer van Koophandel.

Kunnen we je verder helpen

Voor overige vragen kun je een bericht sturen naar de Trade Service Desk. Of neem telefonisch contact op via (088) 727 11 63 tussen 8:30 – 17:00 uur.

phone

Hulp nodig?