Direct naar:

  Voorraad voor je vestiging in België, een machine voor je productiebedrijf in Duitsland, de overname van je distributeur in de Verenigde Staten. Voor een passende financiering in euro’s of een andere valuta kun je bij ons terecht. Samen met jou kijken we welke financieringsmix het beste bij je bedrijfssituatie past.

  voor investeringen of werkkapitaal binnen én buiten Europa ondersteuning door Nederlandssprekende experts ter plekke één aanspreekpunt bij je eigen Rabobank
  Maak een afspraak
  Rabobank financieren in het buitenland

  Internationale zakelijke lening

  Voor je langlopende financieringsbehoeften kan een internationale zakelijke lening uitkomst bieden. De looptijd en aflossingsvorm stemmen we in overleg met jou af op je behoefte en investeringsdoel.

  Een internationale lening valt in hoofdlijnen op drie verschillende manieren vorm te geven:

  Een lening bij je eigen Rabobank in Nederland. Je leent op Nederlandse voorwaarden en wij kunnen de resultaten van je Nederlandse moederonderneming meenemen in de beoordeling van je aanvraag.Een lening bij een buitenlandse dochter van de Rabobank. In een aantal gevallen is het mogelijk om buitenlandse zekerheden mee te nemen in deze financieringsvorm. Zo houd je de zekerheden van je Nederlandse moederonderneming maximaal beschikbaar voor toekomstige investeringen.Een lening bij een van onze buitenlandse partnerbanken. Hun dienstverlening sluit naadloos aan op jouw behoeften als Nederlandse, internationaal actieve ondernemer.

  Samen met onze adviseurs breng je jouw mogelijkheden in kaart.

  Maak een afspraak

  Lease in het buitenland

  Lease is een interessante oplossing om bedrijfsmiddelen in het buitenland te financieren. Denk aan machines, apparatuur en transportmiddelen. Nieuw of gebruikt.

  Bij lease is het bedrijfsmiddel zelf het onderpand. Je kunt meestal tot 100 procent van de aanschafwaarde financieren. Zo houd je je eigen middelen en de overige zekerheden van je bedrijf maximaal vrij voor andere financieringsbehoeften.

  In meer dan dertig landen bieden we lease aan. De mogelijkheden verschillen van land tot land.Je betaalt bij lease in het buitenland een vast bedrag per maand in de lokale valuta. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing.Je kunt lease inzetten voor een eenmalige investering, maar ook voor een uitgebreider investeringsprogramma.Bij het beoordelen van je lease-aanvraag baseren we ons op je gehele concern. We kijken dus ook naar de resultaten van je Nederlandse moedermaatschappij. Dit is vooral gunstig als je buitenlandse entiteit pas korte tijd actief is en nog geen stabiele omzet en kasstroom heeft.

  Hoe een internationale leaseconstructie eruitziet, is altijd afhankelijk van de regelgeving in het land waar je investeert. Samen met jou ontwerpen we de best passende lease-oplossing voor jouw bedrijf en jouw investeringsplan.

  Maak een afspraak

  Financiering van werkkapitaal

  Als je een grote order uit het buitenland krijgt of internationaal sterk groeit, heb je misschien extra liquiditeit nodig om producten te kunnen inkopen of produceren. Of wellicht wilt je je buitenlandse debiteuren voorfinancieren. In dit soort situaties kun je denken aan verschillende oplossingen:

  Kredietfaciliteiten

  Een rekening courant krediet is een vrij opneembaar bedrag. De hoogte van dit bedrag spreken we vooraf met elkaar af. Binnen de afgesproken limiet kun je dus geld opnemen en bijstorten wanneer jij dat wilt.

  Je accountmanager kan je adviseren over een tijdelijke of doorlopende kredietfaciliteit. Je kunt ook een deel van je Nederlandse krediet verplaatsen naar het buitenland of vorderingen op je Nederlandse en buitenlandse debiteuren laten voorfinancieren.

  Debiteurenfinanciering

  Openstaande vorderingen hebben invloed op je werkkapitaalbehoefte. Met een debiteurenfinanciering in de vorm van factoring heb je direct de beschikking over het geld van deze vorderingen. Het bedrag dat je van je debiteuren tegoed hebt, wordt aan jou voorgefinancierd. Debiteuren kunnen zich in het buitenland bevinden. Zo kun je je klanten leverancierskrediet bieden en zelf je leveranciers op tijd betalen.

  Je bedrijf komt in aanmerking voor factoring als:

  het een Nederlands bedrijf ishet zich richt op B2B-klantende jaaromzet minimaal € 5.000.000 is

  Lees meer over factoring

  Letter of Credit

  Je kunt een Letter of Credit (L/C) inzetten als financieringsinstrument. Hiermee kun je je buitenlandse afnemer uitgestelde betaling bieden terwijl jij toch direct bij levering je geld ontvangt. Vooral voor afnemers in landen waar de rente hoog is, wordt het op deze manier extra aantrekkelijk om zaken met je te doen. Grotere kans dus dat je de order binnenhaalt.

  Het werkt zo: je buitenlandse afnemer vraagt een L/C aan bij zijn bank. Je spreekt af dat hij negentig dagen na levering betaalt. Omdat jij niet drie maanden wilt wachten op je geld, vraag je ons de vordering direct uit te betalen wanneer je aan alle voorwaarden onder de L/C hebt voldaan. Dit noemen we ‘verdisconteren’.

  Lees meer over Letters of Credit

  Exportfinanciering

  Jouw bedrijf exporteert kostbare kapitaalgoederen en je afnemer wil de betaling uitstrijken over een aantal jaren. Omdat jij niet zolang op je betaling wilt en kunt wachten, bestaat de kans dat de deal hierop vastloopt. In dit geval kun je gebruikmaken van een exportfinanciering. Daarbij verkrijgt je afnemer een financiering om de importorder te kunnen bekostigen en jou te kunnen betalen.

  Met exportfinanciering kun je als exporteur nieuwe contracten binnenhalen door het bieden van financiering tegen aantrekkelijke voorwaarden aan kopers. Deze oplossing biedt je bovendien betalingszekerheid.

  Bespreek de mogelijkheden met onze adviseurs

  Cash pooling

  Door het werkkapitaal van al je vestigingen en dochterondernemingen optimaal in te zetten, verklein je jouw behoefte aan financiering. Met cash pooling beheer je automatisch de saldi van je Nederlandse én buitenlandse rekeningen. Niet alleen je rekeningen bij de Rabobank, maar ook bij andere banken.

  Lees meer over cash pooling

  Rabo International Desks

  Rabo International Desks

  Wereldwijd kun je gebruikmaken van onze International Desks. Deze zijn volledig gericht op ondersteuning van Nederlandse ondernemers. Je vindt er experts die zowel Nederlands als de lokale taal spreken. Ze kennen de lokale markt, de wet- en regelgeving en de manier van zakendoen.

  De landenspecialisten van de International Desks zijn er in de eerste plaats om jou te ondersteunen bij je financiële behoeften ter plaatse. Daarnaast kunnen zij je in contact brengen met betrouwbare lokale partners. Ze hebben een uitgebreid netwerk van juristen, fiscalisten, accountants, lokale overheden en partnerbanken.

  Lees meer over ons internationale netwerk

  Hoe werkt aanvragen?

  Een internationale financiering begint bij ons met een goed gesprek over jouw groeiplannen. We kijken naar jouw wensen en we zoeken de financieringsoplossing die daar het beste bij past. De mogelijkheden verschillen van land tot land. Met de inzet van de landenexperts van onze International Desks ligt een voor jou passende oplossing binnen handbereik.

  Heb je een financiering nodig voor je internationale uitbreidingsplannen? Vraag dan een gesprek aan via het online formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks bellen of mailen met je accountmanager.

  Maak een afspraak

  Zelf regelen & Contact