Kosten zakelijke internationale betaling

Bij een internationale betaling buiten het SEPA-gebied of in vreemde valuta komt nét even wat meer kijken dan bij een binnenlandse overboeking. Doe je zo'n zakelijke Wereldbetaling dan heb je te maken met verwerkingskosten. Maak met de ontvanger van het geld goede afspraken over wie deze kosten betaalt.

Betalen binnen SEPA: kosten van een zakelijke Eurobetaling

Voor een zakelijke Eurobetaling naar landen binnen het SEPA-gebied (Single Euro Payments Area) betaal je niets extra. Een Eurobetaling binnen het SEPA is een standaard betaling in euro’s.

Betalen buiten SEPA: kosten van een zakelijke Wereldbetaling

Ligt het land waar je geld naar overmaakt buiten het SEPA-gebied of betaal je in vreemde valuta? Dan doe je een zakelijke Wereldbetaling. We werken hiervoor samen met verschillende buitenlandse banken. Het verwerken van je betaling kost geld. Deze kosten schrijven wij automatisch van je rekening, of kunnen door buitenlandse banken worden ingehouden op het bedrag wat je overmaakt.

De kosten van een Wereldbetaling kun je op verschillende manieren betalen. Je kunt de kosten delen (SHA), de kosten zelf betalen (OUR) of de kosten door de ontvanger laten betalen (BEN). Doe je een betaling aan een EER-land? Dan kun je alleen kiezen voor gedeelde kosten (SHA).