Verkeerde zakelijke betaling terughalen

Ook al is je zakelijke administratie nog zo op orde, een verkeerde betaling kan gebeuren. Hieronder lees je wat je kunt doen.

Te veel geld overgemaakt

Heb je te veel geld overgemaakt via een overboeking, een spoedbetaling of iDEAL? Neem dan zelf contact op met de persoon of het bedrijf achter het rekeningnummer. Wij kunnen het geld namelijk niet voor je terughalen. Stuur bijvoorbeeld een betaalverzoek.

Geld naar verkeerde rekening overgemaakt

    Heb je geld overgemaakt naar een verkeerd rekeningnummer van een onbekende? Maak dan € 0,01 over naar dat rekeningnummer met in de omschrijving het verzoek om het verkeerd overgemaakte bedrag terug te betalen. Lukt dat niet? Neem dan contact met ons op. Heb je geld overgemaakt naar een verkeerd rekeningnummer maar je kent diegene wel? Neem dan zelf contact op met die persoon of het bedrijf van het rekeningnummer.

IBAN-Naam Check

Een vergissing wil je natuurlijk liever voorkomen. Onze IBAN-Naam Check helpt je daarbij. Met de IBAN-Naam Check controleer je of de ingetoetste naam klopt bij het rekeningnummer (IBAN). Je krijgt een melding als er iets afwijkt. Zo weet je zeker dat de naam van de rekeninghouder past bij het IBAN.

Veelgestelde vragen