Verkeerde zakelijke betaling terughalen

Ook al is je zakelijke administratie nog zo op orde, een verkeerde betaling kan gebeuren. Hieronder lees je wat je kunt doen.

Te veel geld overgemaakt

Heb je te veel geld overgemaakt via een overboeking, een spoedbetaling, iDEAL of een acceptgiro? Neem dan zelf contact op met de persoon of het bedrijf achter het rekeningnummer. Wij kunnen het geld namelijk niet voor je terughalen. Stuur bijvoorbeeld een betaalverzoek.

Meer over het aanmaken van een betaalverzoek

Geld naar verkeerde rekening overgemaakt

Heb je geld overgemaakt naar een verkeerd rekeningnummer van een onbekende? Neem dan contact met ons op. Wij vragen diegene in een brief om het bedrag terug te boeken. Reageert de onbekende ontvanger niet? Je krijgt van ons de NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) zodat je zelf contact op kunt nemen. Heb je geld overgemaakt naar een verkeerd rekeningnummer maar je kent diegene wel? Maak dan € 0,01 over naar dat rekeningnummer met in de omschrijving het verzoek om het bedrag terug te betalen.

Neem contact met ons op

IBAN-Naam Check

Een vergissing wil je natuurlijk liever voorkomen. Onze IBAN-Naam Check helpt je daarbij. Met de IBAN-Naam Check controleer je of de ingetoetste naam klopt bij het rekeningnummer (IBAN). Je krijgt een melding als er iets afwijkt. Zo weet je zeker dat de naam van de rekeninghouder past bij het IBAN.

Meer over de IBAN-Naam Check

Veelgestelde vragen

Ik herken een afschrijving van mijn rekening niet. Wat moet ik doen?

Zie je een afschrijving van je rekening die je niet herkent? Stel jezelf dan eerst de volgende vragen:

Waar was je op deze datum? Kan het zijn dat je partner betaald heeft? Komt het bedrag je bekend voor? Controleer via Google de beschrijving of het tegen-rekeningnummer.

Kun je niet terugvinden waarom geld van je rekening is afgeschreven of door wie? Lees meer als je fraude of misbruik van je betaalpas vermoedt.

Meer over zakelijke incasso stopzetten of terugboeken
Kan ik een automatische incasso terughalen?

Het kan gebeuren dat een leverancier of andere zakelijke partner via een automatische incasso onterecht geld van je rekening afschrijft. Dit bedrag kun je zelf online terughalen (storneren).

Meer over zakelijke incasso stopzetten of terugboeken

Neem contact met ons op