Je rekening(en) koppelen aan je boekhoudpakket

Wil je je zakelijke rekeningoverzichten bekijken of betaal- en incasso-opdrachten verzenden via je boekhoudpakket? Koppel dan je zakelijke betaal- en/of spaarrekening(en) aan je boekhoudpakket.

Zo koppel je rekening(en) aan je boekhoudpakket

Je kunt een koppeling maken via Rabo Business Banking. Als je Rabo Business Banking Pro gebruikt, moet je de rol 'Eigenaar' hebben met een eigenaarspas of de rol 'BeheerderPlus' met autorisatie om rekeningen voor Rabo BoekhoudKoppeling te koppelen.

1
Log in in je boekhoudpakket

2
Vraag in je boekhoudpakket de bankkoppeling aan

Vanuit je boekhoudpakket word je doorgeleid naar het inlogscherm van Rabobank

3
Log in in Rabo Business Banking of de Rabo App

4
Lees de info over de gemaakte keuze

Bijvoorbeeld 'Rekeninginformatie ophalen', 'Aanleveren betaalopdrachten' en 'Aanleveren incasso-opdrachten'

5
Klik op 'Volgende'
6
Selecteer de rekening(en) die je wilt koppelen

7
Kies 'Ondertekenen'

Na ondertekening word je teruggestuurd naar je boekhoudpakket

Zo ontkoppel je rekening(en) van je boekhoudpakket

Je kunt de koppeling stoppen via Rabo Business Banking. Als je Rabo Business Banking Professional gebruikt moet je de rol 'Eigenaar' hebben met een eigenaarspas of de rol 'BeheerderPlus' met autorisatie om rekeningen voor Rabo BoekhoudKoppeling te koppelen.

1
Log in in internetbankieren of de Rabo App
2
Ga naar 'Service'
3
Kies onder 'Algemeen' voor 'Veiligheid'
4
Kies 'Toegang en ondertekenen'
5
Ga naar 'Toegang app beheren'
6
Selecteer je boekhoudpakket
7
Kies 'Toegang intrekken'

Betaal- en incassobatches ondertekenen

De betaal- en incasso-opdrachten van Rabo BoekhoudKoppeling onderteken je in het ‘Te tekenen opdrachten’ scherm van Rabo Business Banking. Het 'Te tekenen opdrachten' scherm vind je via het menu 'Betalen & Ontvangen' en ‘Betalingen ondertekenen’. In dit scherm zie je een overzicht van alle betaalopdrachten en batches die ondertekend moeten worden.

Meer doen met betaalbatches

Gebruik je Rabo Business Banking? Dan kun je de batch betaalopdrachten die je aanlevert via de Rabo BoekhoudKoppeling alleen ondertekenen. Wil je ook de mogelijkheid hebben om betaalbatches te bekijken, aan te passen of in te trekken? Stap dan over op Rabo Business Banking Pro.

In de loop van 2023 wordt het mogelijk om losse betaalopdrachten aan te leveren via de Rabo BoekhoudKoppeling. Vraag je leverancier naar de mogelijkheden binnen jouw boekhoudpakket. Op termijn kun je met Rabo Business Banking alleen nog losse betalingen doen. Voor batch betaalopdrachten heb je dan altijd Rabo Business Banking Pro nodig.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?