Dit moet je als startup en scale-up weten over pensioenen en verzekeringen

9 augustus 2021 16:54

Als ondernemer focus je je op het aantrekken van nieuwe investeerders, het samenstellen van teams, het zoeken naar (kantoor)ruimte en het werven van klanten. Verzekeren en het pensioen regelen? Nu even niet. Toch is het belangrijk om je verzekeringen en pensioenen direct op orde te hebben. Zo bespaar je jezelf op een later moment veel zorgen. Om het je makkelijk te maken, hebben we de belangrijkste verzekeringen voor startups en scale-ups op een rijtje gezet.

Verzekeren en pensioen voor startups & scale-ups

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan anderen of aan spullen van anderen die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten. De aansprakelijkheid van je bedrijf valt niet onder je privé-aansprakelijkheidsverzekering.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten bij adviserend werk. De dekking is hierbij afgestemd op je beroep. Het gevolg van een beroepsfout bestaat vaak uit vermogensschade (financieel verlies). Beroepsfouten kunnen ook leiden tot zaakschade (schade aan bezittingen) of letselschade (lichamelijke of geestelijke schade). Wil je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Check of de algemene voorwaarden van je bedrijf helder en duidelijk zijn voor jouw klanten.

Verzuimverzekering

Als ondernemer kun je te maken krijgen met uitval van een medewerker, bijvoorbeeld door een burn-out of ziekte. Als werkgever ben je in deze situaties verplicht om twee jaar lang minimaal zeventig procent van het loon door te betalen. Met een verzuimverzekering worden deze kosten én de re-integratie van je zieke medewerkers vergoed. Regel de inkomenszekerheid van je personeel en voorkom financiële risico’s met een verzuimverzekering.

Cyberverzekering

Met een cyberverzekering bescherm je je bedrijf tegen schade door cyberincidenten. Daaronder valt ook het risico van lekken van gegevens door menselijke fouten of technisch falen. Deze verzekering bestrijdt het cyberrisico voor, tijdens en na een incident.

Pensioen

Je wilt natuurlijk een pensioenregeling die past bij je schaalbare onderneming en waarin je team individuele keuzes kan maken. Zo trek je goed personeel aan en behoud je medewerkers langer.

Persoonlijk advies

Ook op het gebied van verzekeren en pensioen is Rabobank graag jouw partner. We bieden persoonlijk advies, passend bij je bedrijf en situatie. Zo denken we bijvoorbeeld met je mee over de bedrijfsrisico’s en helpen we je met het opzetten van employee benefits.

Ik wil persoonlijk advies voor mijn bedrijf