Verzekeren en pensioen voor start-ups & scale-ups

9 augustus 2021 16:54

Als ondernemer ligt de focus op het aantrekken van nieuwe investeerders, het samenstellen van teams, het zoeken naar (kantoor)ruimte, het werven van klanten. Verzekeren en pensioen? Nu even niet. Of toch wel? Door je verzekeringen en pensioen meteen goed te regelen, bespaar je jezelf veel zorgen. Om het je makkelijk te maken, hebben we de belangrijkste verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Verzekeren en pensioen voor startups & scale-ups

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert schade aan anderen of aan spullen van anderen die veroorzaakt is door jou, je medewerkers of je producten. De aansprakelijkheid van je bedrijf valt niet onder je privé aansprakelijkheidsverzekering.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade door beroepsfouten bij adviserend werk. De dekking is hierbij afgestemd op je beroep. Het gevolg van een beroepsfout bestaat vaak uit vermogensschade (financieel verlies). Beroepsfouten kunnen ook leiden tot zaakschade (schade aan bezittingen) of letselschade (lichamelijke of geestelijke schade). Voor de acceptatie van deze verzekering eist men vaak dat je goede algemene voorwaarden hebt opgesteld.

Verzuimverzekering

Als ondernemer kun je te maken krijgen met uitval van een medewerker, bijvoorbeeld door een burn-out of ziekte. Als werkgever ben je in deze situaties verplicht om twee jaar lang minimaal 70% van het loon door te betalen. Door het afdekken van de risico’s met een verzuimverzekering worden deze kosten én de re-integratie van je zieke medewerkers vergoed. Regel de inkomenszekerheid en voorkom financiële risico’s op het gebied van personeel met een verzuimverzekering.

Cyberverzekering

Met een cyberverzekering bescherm je je bedrijf tegen schade door cyberincidenten. Daaronder valt ook het risico van lekken van gegevens door menselijke fouten of technisch falen. Deze verzekering bestrijdt het cyberrisico voor, tijdens en na een incident.

Pensioen

Een pensioenregeling die past bij je schaalbare onderneming en waarin je team individuele keuzes kan maken. Zodat je goed personeel kan aantrekken en/of behouden.

Persoonlijk advies

Ook op het gebied van verzekeren en pensioen is Rabobank graag jouw partner. We bieden persoonlijk advies, passend bij je bedrijf en situatie. Zo denken we bijvoorbeeld met je mee over de bedrijfsrisico’s of helpen we je met het opzetten van employee benefits.