Housing Heroes maakt van jouw nieuwbouwhuis een thuis

1 maart 2023 9:00

Wie ooit een woning heeft gekocht, weet wat erbij komt kijken om van een huis een thuis te maken. Het afwerken en inrichten van een woning is een flinke klus. Zeker wanneer je een nieuwbouwwoning koopt. Sommige kopers vinden niets leuker dan keuzes maken over de afwerking op de muren, de keuken, de badkamer en het interieur. Anderen kunnen niet meer slapen van de keuzestress. Voor deze laatste groep richtte Bas Boom in 2019 Housing Heroes op. Zijn bedrijf geeft kopers van nieuwbouwwoningen persoonlijk interieuradvies en neemt de complete afwerking en inrichting van de woning uit handen.

Ontzorging van bouwers, projectontwikkelaars én kopers

Het idee voor Housing Heroes ontstond in de tijd dat Boom zelf nog voor een landelijk ontwikkelende bouwer werkte. Wat hem opviel was dat de relatie tussen de bouwers en kopers eigenlijk best een vreemde is. Boom: ‘Voor de koper is de bouwer zijn belangrijkste contactpartij, die zorgt er immers voor dat zijn droomhuis wordt gerealiseerd. De bouwer bouwt voornamelijk voor zijn opdrachtgever: de projectontwikkelaar, belegger of woningbouwcorporatie. Kopersbegeleiding is niet hun corebusiness. Ze bouwen liever, dan dat ze met twijfelende kopers praten over al hun specifieke wensen. Zo ontstond mijn idee voor Housing Heroes. Als er een onafhankelijke partij is, die alle contacten met de kopers op zich neemt én ze bijstaat bij de volledige inrichting en afwerking van hun huis, dan wordt iedereen daar blij van. De bouwer kan zich focussen op de bouw, de projectontwikkelaar krijgt een aantal sterke onderscheidende verkooptools voor zijn project en de koper heeft een professionele ontwerp- en afbouwpartner, die alle aandacht heeft voor hun persoonlijke wensen.’

De Woonklaar Service van Housing Heroes

Die onafhankelijke partij werd Housing Heroes. Bouwers en projectontwikkelaars huren het bedrijf in om de kopers volledig te kunnen ontzorgen en bedienen. Boom en zijn team staan kopers bij tijdens het hele bouw- en keuzeproces. Zo maken ze een volledig gepersonaliseerd interieurontwerp en helpen ze kopers bij het maken van alle mogelijke keuzes. Van schilderwerk en behangen tot meubels uitzoeken, styling en tuinaanleg. Vervolgens wordt ook de volledige afbouw en inrichting geregeld via Housing Heroes’ zogenaamde Woonklaar Service.

Hoe Rabobank Housing Heroes ondersteunt

Rabobank was al vanaf het begin betrokken bij Housing Heroes. Met een innovatielening hielp de bank de startup uit de startblokken. Startup & Scale-up banker Michel Ziekman vertelt: ‘Deze lening is bedoeld voor ondernemers met een sterk, innovatief idee. Het gaat om een geldlening tussen € 25.000 en € 150.000, die de eerste twee jaar aflossingsvrij is. Het businessmodel van Housing Heroes was onderscheidend, er is nog geen partij in de markt die op deze manier werkt.’

Het geld werd goed besteed. Dankzij de innovatielening kon Housing Heroes de aanloopkosten dekken tot er een positieve cashflow was, zonder dat het bedrijf equity hoefde af te staan aan externe geldschieters.

Van startup naar scale-up

De ontwikkeling van Housing Heroes ging snel. Binnen twee jaar groeide het bedrijf van startup naar scale-up en de groei zet nog altijd door. Het gaat zo goed dat het bedrijf sinds 2021 een hybride showroom heeft op Strijp-S in Eindhoven, waar kopers de voorgestelde materialen voor hun huis kunnen bekijken. Met behulp van virtual reality en 3D-visualisaties krijgen kopers een goede indruk van de volledige sfeer en inrichting van hun nieuwbouwwoning. Ook heeft Housing Heroes een samenwerking opgezet met verschillende retailpartners op het gebied van wonen en slapen. Wanneer een koper de winkel van zo’n partner bezoekt, ligt daar een volledig ontwerp klaar en wordt de koper via private shopping verder geholpen.

Toekomstplannen

De innovatielening heeft zijn doel duidelijk bereikt. Ziekman: ‘Wij stappen graag vroeg in bij startende ondernemers, zodat we ze bij groei meteen kunnen helpen de scale-up en volwassen fase te bereiken. Bij Housing Heroes is het ook zo gelopen. Op basis van de reeds behaalde opdrachten en ons vertrouwen in het verdienmodel, besloten we een vervolgfinanciering voor werkkapitaal te verstrekken; zelfs al is de onderneming nog niet helemaal volgroeid.

Housing Heroes blijft ambitieus. Boom: ‘Het is ons doel om binnen drie jaar 1.000 woningen per jaar in te richten. Uiteindelijk willen we een landelijk opererende operatie met meerdere vestigingen worden.’

Ontdek welke financiering bij jouw onderneming past

Housing Heroes is een mooi voorbeeld van hoe Rabobank startups en scale-ups ondersteunt in verschillende levensfases. Heeft jouw startup of scale-up ook behoefte aan financiering? Rabobank biedt verschillende financieringsproducten en innovatiefondsen voor duurzame groei in iedere ontwikkelfase.

Ontdek welke financieringsvorm bij jou past