Containerschip in een haven

Verkeer en transport

Als ondernemer kun je te maken krijgen met risico’s op het gebied van vervoer en transport. Zo kan het gebeuren dat je als garagebedrijf de auto van een klant beschadigt. Of wat nou als je met je zakelijke auto schade aanbrengt aan anderen of als er tijdens het transport goederen beschadigen? Met de juiste verzekering dek je de risico’s af die voor jouw onderneming relevant zijn.

Zakelijke autoverzekering

Met een zakelijke autoverzekering ben je verzekerd voor schade die jij veroorzaakt met je bedrijfsauto. Denk hierbij aan een ongeluk waarbij de bestuurder van de andere auto lichamelijk letsel oploopt. Je kunt meerdere dekkingen afsluiten, zodat je bijvoorbeeld ook verzekerd bent als je bedrijfsauto gestolen wordt.

Transportverzekering

Met een transportverzekering verzeker je je tegen diefstal van en schade aan goederen die je vervoert. Zo zijn je spullen onderweg verzekerd. De transportverzekering is ook geschikt als je jouw goederen laat vervoeren door een beroepsvervoerder. Stel dat deze vervoerder een ongeluk krijgt waardoor je spullen verloren gaan, ben jij in ieder geval goed verzekerd.

Vrachtwagenverzekering

De vrachtwagenverzekering is er voor schade aan de goederen of het voertuig van een ander of lichamelijk letsel aan anderen die jij met jouw vrachtauto veroorzaakt. Met de minimale dekking kun je rekenen op onder andere rechtsbijstand en hulpverlening na een ongeval, maar je kunt je ook uitgebreider verzekeren.

Bestelautoverzekering

Ook met je bestelauto kun je natuurlijk schade veroorzaken aan de spullen of het voertuig van een ander. Of het kan gebeuren dat iemand lichamelijk letsel oploopt, veroorzaakt door jouw bestelauto. Voor dit soort gevallen is de bestelautoverzekering geschikt. Je kunt kiezen voor een standaard dekking, maar met uitgebreidere dekkingen kun je ook diefstal of beschadiging van je bestelbus verzekeren.

Overige verkeersverzekeringen

Behalve de zakelijke autoverzekering, de transportverzekering, de vrachtwagenverzekering en de bestelautoverzekering, zijn er nóg meer verzekeringen op het gebied van vervoer en transport. Denk hierbij aan een zakelijke motorverzekering, een verzekering voor (niet-)rijdend werkmaterieel, een aanhangerverzekering en relevante verzekeringen voor garage-, auto- en herstelbedrijven.

Illustratie van man en vrouw met scherm

Daarom verzekeren via Rabobank

    Je financiën en verzekeringen overzichtelijk bij elkaar We helpen je financieel gezond groeien Al je bedrijfsrisico’s afgedekt dankzij ons grote verzekeringsaanbod

Je voertuigen en het transporteren van goederen goed verzekerd?

Sluit je verzekering zelf online af. Ben je een middelgroot of grootzakelijk bedrijf? Ga dan in gesprek met een adviseur over je bedrijfsrisico's.

phone

Hulp nodig?