Bestelautoverzekering

Voor schade die je met je bestelauto bij anderen veroorzaakt

Vervangend vervoer bij schade, zo kun je snel weer aan het werk
Inclusief schadeverzekering voor inzittenden en verkeersrechtsbijstand
Tot 75% korting, afhankelijk van je schadevrije jaren

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een bestelautoverzekering?

De Bestelautoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt schade aan spullen van een ander, het voertuig van een ander en lichamelijke schade bij een ander, die je veroorzaakt met je bestelauto. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere dekking, zodat bijvoorbeeld ook diefstal of beschadiging van je bestelbus wordt vergoed. Er zijn hierbij drie soorten dekking mogelijk:

WA-verzekering
De basis verzekering is de WA-verzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering is verplicht voor iedere bestelbus. Hiermee is alleen de schade die jij veroorzaakt bij een ander gedekt. Bijvoorbeeld lichamelijke schade of schade aan spullen van een ander die je met je bestelauto veroorzaakt.
WA + Beperkt Casco-verzekering
Deze verzekering bevat dezelfde dekking als de WA-verzekering, maar dekt daarnaast ook ruitschade en schade door brand, diefstal, inbraak, storm en hagel.
WA + Volledig Casco-verzekering
Deze verzekering bevat dezelfde dekking als de WA + Bepekt Casco-verzekering, maar daarnaast is ook eigen schade veroorzaakt door een aanrijding, schade door vandalisme en pechhulp in het buitenland meeverzekerd.

Wat is verzekerd?

Voorbeelden van verzekerde schade:

Je krijgt een verkeersongeluk waarbij de bestuurder van het andere voertuig of jij en je medepassagiers lichamelijk letsel oplopen Bij minimaal WA Beperkt Casco-dekking: je bestelauto wordt gestolen Bij WA Volledig Casco-dekking: je veroorzaakt een ongeluk met je bestelwagen waarbij schade ontstaat aan je bestelwagen

De bestelautoverzekering is ook van toepassing op een bus met een grijs kenteken.

Wat is een grijs kenteken?

Bestelauto’s hebben vaak een grijs kenteken. Dit kenteken is niet grijs van kleur, maar begint met de letter B of V. Als ondernemer kun je profiteren van de voordelen van een grijs kenteken. Niet alleen is een bestelauto met een grijs kenteken goedkoper in aanschaf doordat je geen bpk (de belasting van personenauto’s en motorrijwielen) betaalt, je betaalt ook minder wegenbelasting. Zo kun je gebruikmaken van belastingvoordeel.

Zakelijke bestelautoverzekering vergelijken

Jij kiest zelf welke dekking het beste bij je past:

Verzeker je goederen met een transportverzekering

Vervoer je regelmatig spullen in je bestelauto of laat je dit doen? Of gebruik je jouw bestelauto als koerier? Dan kan het verstandig zijn om naast je bestelautoverzekering een transportverzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd voor diefstal of beschadiging van spullen die onderweg zijn.

Bestelautoverzekering voor zzp’ers

De bestelautoverzekering is ook zeer geschikt voor zzp’ers. Heb je als zzp’er een zakelijke bestelauto? Dan kan het natuurlijk ook gebeuren dat je per ongeluk schade aan (voertuigen van) anderen veroorzaakt met je bestelauto of dat je bestelbus wordt gestolen. Of iemand anders rijdt tegen je bestelauto aan. Met de zakelijke bestelautoverzekering van Interpolis, die je via de Rabobank afsluit, kun je dit gemakkelijk verzekeren.

Zo werkt het afsluiten van een verzekering

Bekijk de video en ontdek hoe je de Bestelautoverzekering in 4 stappen makkelijk online kunt afsluiten.

Je zakelijke verzekeringen makkelijk online afsluiten, inzien èn wijzigen

Veelgestelde vragen

Een bestelautoverzekering afsluiten?

Bereken je premie of sluit je verzekering direct online af.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer