Zakelijke autoverzekering
Voor schade die je met je personenauto bij anderen veroorzaakt
We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.
Wat is een zakelijke autoverzekering?
De Zakelijke autoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt schade aan spullen van een ander, het voertuig van een ander en lichamelijke schade bij een ander, die je veroorzaakt met je bedrijfsauto. Je kunt kiezen voor een uitgebreidere dekking, zodat bijvoorbeeld ook diefstal of beschadiging van je bedrijfsauto wordt vergoed. Op deze pagina vind je informatie over de zakelijke autoverzekering, zetten we de beschikbare dekkingen voor je op een rij en geven we antwoord op veelgestelde vragen. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over hoe een zakelijke autoverzekering werkt.

Vaak gekozen verzekeringen in je branche
Weet jij niet welke verzekeringen passen bij je bedrijf? Geen zorgen! We helpen je verder op weg met onze branche inzichtentool. Vul je branche in en je krijgt de meest gekozen verzekeringen in jouw branche te zien. Bekijk direct wat er wel en niet verzekerd is. Zo maak je een geïnformeerde keuze.
Mijn zakelijke auto verzekeren: hoe werkt dat?
Kun je jouw privéauto ook zakelijk gebruiken? En welke dekkingen kun je kiezen bij een zakelijke autoverzekering? In deze video vertellen we je alles over een zakelijke autoverzekering.

Kies de zakelijke autoverzekering die bij je past
Een zakelijke autoverzekering met WA dekking (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht. Maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreidere dekking waarmee je ook schade dekt van je bedrijfsauto.
WA (Wettelijke aansprakelijkheid)
Meest gekozen voor bedrijfsauto's ouder dan 10 jaar
WA + Beperkt Casco
Meest gekozen voor bedrijfsauto's van 6 t/m 10 jaar oud
WA + Volledig Casco (allrisk)
Meest gekozen voor bedrijfsauto's jonger dan 6 jaar
Is de zakelijke autoverzekering ook voor zzp’ers?
De Zakelijke autoverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is ook geschikt voor zzp’ers.
Kan ik ook een bestelauto verzekeren?
Dat is zeker mogelijk, ook voor het verzekeren van je bestelauto bieden we een passende verzekering. Lees meer over de bestelautoverzekering.
Moet ik mijn auto zakelijk of prive verzekeren?
Koop je de auto zakelijk, staat deze geregistreerd op naam van je bedrijf en/of staat deze in je zakelijke boekhouding? Dan heb je een zakelijke autoverzekering nodig. Als de auto op jouw privénaam (of op naam van je partner) staat geregistreerd, dan is een particuliere autoverzekering voldoende. Je bent dan gewoon verzekerd, ook als je af en toe je auto zakelijk gebruikt.
Auto zakelijk kopen maar privé rijden
Als je per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt, dan krijg je te maken met bijtelling. Dit bedrag wordt berekend op basis van de cataloguswaarde van de auto en het percentage van de bijtelling dat van toepassing is. Lees meer over de bijtelling in het volgende artikel:
Ik wil mijn privé autoverzekering omzetten naar een zakelijke autoverzekering: kan ik mijn schadevrije jaren meenemen?
Ja, dan kan. Wanneer jij een autoverzekering stopzet, worden de schadevrije jaren in Roy Data gezet. Dit is een database waarin alle autoverzekeraars in Nederland de schadevrije jaren registreren van autobezitters. Dit zijn werkelijk schadevrij gereden jaren. Als je een nieuwe verzekering sluit bij een andere verzekeraar, dan haalt die verzekeraar de schadevrije jaren uit Roy Data. Door de verzekeraar wordt beoordeeld of de schadevrije jaren meegenomen kunnen worden. Op het moment dat de door jou opgegeven schadevrije jaren niet vindbaar zijn voor de verzekeraar in Roy Data, neemt de verzekeraar contact met je op. Je moet een afstandsverklaring tekenen bij het overnemen en wisselen van schadevrije jaren. Wanneer je een privé autoverzekering van Interpolis hebt en je stapt over op een zakelijke autoverzekering van Interpolis, dan is de afstandsverklaring niet nodig. Een verzoek bij Interpolis om de schadevrije jaren te wisselen van privé naar zakelijk is voldoende.
BTW bij zakelijke autoverzekering
In Nederland betaal je geen BTW over verzekeringen, hierdoor is het ook niet mogelijk BTW te verrekenen.
Over verzekeringspremies betaal je wel 21% assurantiebelasting.
Zakelijke autoverzekering afsluiten doe je zo
Tip: houd je kenteken, schadevrije jaren en de meldcode van je zakelijke auto bij de hand.
1. Open de Rabo App
Liever afsluiten zonder app? Log dan in op Rabo Online Bankieren.
2. Stel je autoverzekering samen
Vul je gegevens in en kies de hoogte van je eigen risico.

3. Vul de ingangsdatum, schadevrije jaren en meldcode in
Je kiest zelf de ingangsdatum. Selecteer vervolgens de gewenste dekking en je ziet direct de bijbehorende premie
4. Je kunt direct verzekerd de weg op
Je polisblad ontvang je in je Berichten. Ook de groene kaart staat online voor je klaar.
Direct starten?
Veelgestelde vragen over de zakelijke autoverzekering
Een zakelijke autoverzekering afsluiten?
Hulp nodig?
Bellen
Bel met één van onze medewerkers
Heb je de Rabo App?
Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.