Bedrijfsschadeverzekering

Verzeker je misgelopen bruto inkomsten als je onderneming stilvalt na schade

    Verzekerd van misgelopen brutowinst als je bedrijf stilvalt na schadeStilstand door milieuschade is meeverzekerd24 uur per dag online en telefonisch schade melden

We helpen je graag bij het afsluiten van je verzekering. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Komt je bedrijf, vereniging of stichting (gedeeltelijk) stil te liggen door brand, storm, inbraak, diefstal, een aanrijding of waterschade? Met de bedrijfsschadeverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® - ook wel bedrijfsstagnatieverzekering genoemd - is deze schade en eventuele misgelopen winst gedekt. Je misgelopen brutowinst wordt gebaseerd op de omzet van voor de gebeurtenis. Ook ben je tijdens de herstelfase verzekerd van inkomsten. Daarnaast zijn de kosten van bijvoorbeeld een reclamecampagne om je naamsbekendheid weer op te vijzelen verzekerd.

Meer voorbeelden van verzekerde schade

Misgelopen brutowinst als gevolg van:

    schade aan je gebouw, inventaris en voorraad door bijvoorbeeld brand, storm, diefstal of inbraak tijdelijk niet open kunnen van je winkel of verkooplocatie, bijvoorbeeld als gevolg van brand bij je buren beschadiging van je verkoopwagen, bijvoorbeeld door brand, een verkeersongeval of diefstal van je verkoopwagen.


Lees ook:

Wat kost een bedrijfsschadeverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van het adres en de bouwaard van je pand of verkoopwagen, de branche waarin je werkt en de hoogte van je omzet of exploitatiekosten.

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. Daarom heb je met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® garantie tegen onderverzekering. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld

Je hebt een machinefabriek en neemt in oktober 2022 een extra opdracht aan. Hierdoor moet je meer personeel aannemen en stijgen je voorraad en omzet. Elk jaar in februari update je je polis, maar in de tussentijd zijn je omzetstijging en grotere voorraad tóch automatisch meeverzekerd.

Vaak gekozen verzekeringen in je branche

Weet jij niet welke verzekeringen passen bij je bedrijf? Geen zorgen! We helpen je verder op weg met onze branche inzichtentool. Vul je branche in en je krijgt de meest gekozen verzekeringen in jouw branche te zien. Bekijk direct wat er wel en niet verzekerd is. Zo maak je een geïnformeerde keuze.

Aan de slag

Wat verzekert de bedrijfsschadeverzekering?

Precies weten wat wel en niet is verzekerd? Lees dan de verzekeringsvoorwaarden onderaan deze pagina.

Wat is het verschil tussen een bedrijfsschadeverzekering en een inventaris-, voorraad- of gebouwenverzekering?

    Met een inventaris-, voorraad-, of gebouwenverzekering (opstalverzekering voor bedrijven) verzeker je niet je misgelopen winst, maar de directe schade aan je zakelijke inboedel, voorraad of gebouw. Met een bedrijfsschadeverzekering – of bedrijfsstagnatieverzekering – ben je verzekerd voor de indirecte schade: de eventuele misgelopen bruto winst wanneer je je bedrijf moet stilleggen en daardoor geen of minder inkomsten hebt.

Veelgestelde vragen

Een bedrijfsstagnatieverzekering afsluiten?

Bereken je premie. Nog geen zakelijke klant? Bekijk hoe je een zakelijke rekening kunt openen.