Garageverzekeringen

Voor schade aan een voertuig met een handelaarskenteken, van een klant of in je handelsvoorraad

Je kunt deze verzekering alleen telefonisch afsluiten. Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies.

Wat houdt een garageverzekering in?

Heb jij een voertuig van een klant in je beheer? Dan loop je het risico dat bijvoorbeeld een auto of motor van een klant wordt beschadigd. Dit kan in je eigen garage of showroom gebeuren, maar bijvoorbeeld ook onderweg. Daarom is het verstandig om je te verzekeren tegen schade die je veroorzaakt aan het voertuig van je klant, schade aan of door een auto met een handelaarskenteken of schade aan de motorrijtuigen in je handelsvoorraad.

Welke dekkingen binnen de garageverzekering zijn er?

De garageverzekering bestaat uit drie verschillende verzekeringen. Iedere verzekering dekt andere risico’s. Heb je voertuigen in je beheer voor bijvoorbeeld reparatie, onderhoud of de verkoop? Dan is het verstandig om de risico’s af te dekken. Op deze pagina worden de verschillende verzekeringen en specifieke dekkingen verder toegelicht. We onderscheiden de volgende drie verzekeringen:

Voertuigverzekering Klanten van Interpolis ZekerVanJeZaak® Handelaarskentekenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® Handelsvoorraadverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak®

Voertuigverzekering Klanten

Heb je voertuigen van klanten in bijvoorbeeld reparatie of onderhoud? Dan ben je voor deze voertuigen in die periode verantwoordelijk. Wanneer er iets gebeurt met de voertuigen, denk bijvoorbeeld aan een kras of deuk die jij of je personeel veroorzaakt of een reparatiefout, kan dat grote gevolgen hebben. De Voertuigverzekering Klanten van Interpolis ZekerVanJeZaak® dekt zulke schade. Deze verzekering is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Wat dekt een Voertuigverzekering Klanten?

Handelaarskentekenverzekering

Met de Handelaarskentekenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® voor garagebedrijven ben je verzekerd voor schade aan je voertuigen met een handelaarskenteken (groene plaat). Denk aan schade die ontstaat op de openbare weg terwijl een klant een testrit maakt. Schade die bestuurder en passagiers lijden bij een ongeval is verzekerd tot € 1.000.000,- per gebeurtenis. Je kiest hier ook de waarde van het voertuig waarop de plaat gezet wordt. Vormen van verzekerde schade zijn medische kosten en smartengeld bij letsel, maar ook aan schade aan spullen (kleding en bagage) en verlies van inkomsten. Je hoeft je geen zorgen te maken over wie aansprakelijk is.

Kenmerken van de Handelaarskentekenverzekering

Jij kiest zelf welke dekking het beste bij je past:

Handelsvoorraadverzekering

Met de Handelsvoorraadverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® kun je je verzekeren tegen schade aan de motorrijtuigen in je handelsvoorraad. Denk hierbij aan auto’s die voor de verkoop zijn uitgestald op eigen terrein, bijvoorbeeld in de showroom of buiten. Schade kan worden veroorzaakt door onder meer brand, weersinvloeden, diefstal en vandalisme. Je kunt zelf je dekking kiezen bij de handelsvoorraadverzekering. Een WA-dekking is echter verplicht, maar je kunt ook kiezen voor + Volledig casco. Wettelijke aansprakelijkheid en aanrijdingen zijn verzekerd, maar alleen bij schade aan motorrijtuigen in je handelsvoorraad als deze voertuigen zich in je bedrijfsgebouw of op je bedrijventerrein bevinden.

Kenmerken van de Handelsvoorraadverzekering

Jij kiest zelf welke dekking het beste bij je past:

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. Daarom heb je met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® garantie tegen onderverzekering. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:

Je hebt vooraf een verzekerd bedrag gekozen als maximale waarde van je handelsvoorraad of je handelaarskenteken. Als je een keer meer voorraad hebt staan of met een duurdere auto rijdt, dan zijn die automatisch verzekerd als je jaarlijks actualiseert.

Veelgestelde vragen over de garageverzekering

Garageverzekering afsluiten?

Neem contact op met Rabobank om de verzekering af te sluiten. Of ga als middelgrote of grootzakelijke ondernemer in gesprek met een adviseur.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer