Met de Bedrijfsstagnatieverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® verzeker je je misgelopen inkomsten als je onderneming stilvalt als gevolg van bijvoorbeeld brand, inbraak of waterschade.

Verzekerd van brutowinst, gebaseerd op de omzet van voor de gebeurtenis Stilstand door milieuschade is meeverzekerd 24 uur per dag online en telefonisch schade melden

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Log in en bereken je premie

Nog geen zakelijke klant? Bekijk hoe je een zakelijke rekening kunt openen.

Wat is een Bedrijfsstagnatieverzekering?

Komt je bedrijf, vereniging of stichting (gedeeltelijk) stil te liggen door brand, storm, inbraak, diefstal, een aanrijding of waterschade? Met de Bedrijfsstagnatieverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® - ook wel bedrijfsschadeverzekering genoemd - is deze schade en eventuele misgelopen winst gedekt. Ook ben je tijdens de herstelfase verzekerd van inkomsten. Daarnaast zijn de kosten van bijvoorbeeld een reclamecampagne om je naamsbekendheid weer op te vijzelen verzekerd.

Voorbeelden van verzekerde schade:
Schade aan je gebouw, inventaris en voorraad door brand, bliksem of ontploffingSchade aan je gebouw, inventaris en voorraad door wind, regen, sneeuw en hagelSchade aan je gebouw, inventaris en voorraad door inbraak, diefstal of vandalismeMinder omzet door wegafzetting als gevolg van een brandMinder omzet door beschadiging van je verkoopwagen, bijvoorbeeld door brand, een verkeersongeval of diefstal van je verkoopwagen

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. Daarom heb je met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® garantie tegen onderverzekering. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:

Je hebt een machinefabriek en neemt in juli 2019 een extra opdracht aan. Hierdoor moet je meer personeel aannemen en stijgen je voorraad en omzet. Elk jaar in februari update je je polis, maar in de tussentijd zijn je omzetstijging en grotere voorraad tóch automatisch meeverzekerd.

Wat is verzekerd?

Wel verzekerd

Misgelopen brutowinst als gevolg van:

Schade aan gebouw, inventaris, voorraad en draagbare elektronische apparaten Schade door inbraak én diefstal en vandalisme na inbraak en milieuschade Schade door wind, regen, sneeuw en hagel. En door water dat via de begane grond het gebouw binnendringt Schade door minder omzet bij wegafzetting als gevolg van een brand Schade aan je verkoopwagen

Niet verzekerd

Misgelopen brutowinst als gevolg van:

Schade door natuurrampen zoals een aardbeving of een overstroming Schade door verbouwen, repareren of schoonmaken Schade door illegale activiteiten, zoals het kweken van hennep of het maken van drugs
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een bedrijfsstagnatieverzekering?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

Het adres en de bouwaard van je pand, of de bouwaard van je verkoopwagenDe branche waarin je werktDe hoogte van je omzet of exploitatiekosten

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Geldt deze verzekering als ik schade heb aan mijn bus?

Nee, een bedrijfsstagnatieverzekering dekt misgelopen brutowinst als gevolg van schade aan een pand of verkoopwagen (bijvoorbeeld aan een frietkraam of foodtruck). Misgelopen winst door schade aan bijvoorbeeld je bestelbus is niet verzekerd.

Als ik een bedrijfstagnatieverzekering heb, betekent dit dan dat ik geen gebouwen-, inventaris-, en voorraadverzekering meer nodig heb?

Nee, dat klopt niet. De gebouwenverzekering verzekert schade aan je gebouw en de bedrijfsstagnatieverzekering verzekert weer schade als gevolg daarvan. Bijvoorbeeld omdat je je bedrijf moet stilleggen en geen inkomsten meer hebt. Want je vaste kosten, zoals personeelskosten, lopen wel door.

Meer veelgestelde vragen
Log in en bereken je premie

Een berekening duurt slechts 2 minuten

Zelf online afsluiten zonder advies

Heb je genoeg kennis en ervaring om te weten welke risico’s verbonden zijn aan een AOV? Dan kun je ervoor kiezen deze verzekering zelf af te sluiten. Deze verzekering heet de Interpolis AOV. In een aantal stappen stel je de verzekering samen. Je bepaalt zelf de uitgangspunten. Eerst bereken je de premie. Daarna maak je een kennis-en ervaringstoets. Na het succesvol afronden van deze toets mag je de verzekering afsluiten.


Let op:

  • Een verkeerde keuze bij het afsluiten kan grote gevolgen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een te lage uitkering om bij arbeidsongeschiktheid van rond te komen;
  • De Interpolis AOV kent minder mogelijkheden dan een AOV die je met advies afsluit en daarom kan de premie anders uitvallen dan bij een AOV met advies.