Zakelijke opstalverzekering (gebouwenverzekering)

Het kopen van een bedrijfspand kan een goede investering voor de toekomst zijn. Maar schade aan je bedrijfsgebouw kan grote gevolgen hebben. Met de Gebouwenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® (ook wel zakelijke opstalverzekering genoemd) is je bedrijfspand of clubhuis verzekerd tegen schade door brand, wind, inbraak, water of een aanrijding.

Schade aan de fundering van je pand is meeverzekerd Milieuschade op je bedrijfslocatie is gedekt Garantie tegen onderverzekering

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

MoneyView beoordeling

Wat is een zakelijke opstalverzekering?

Als je bedrijfspand schade oploopt, kan dat grote gevolgen hebben. Met de Gebouwenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® (ook wel zakelijke opstalverzekering genoemd) verzeker je je bedrijfspand of clubhuis. Schade door onder andere brand, wind, inbraak, water of een aanrijding is met de opstalverzekering gedekt. Ook herstelkosten, milieuschade en schade aan de fundering zijn verzekerd.

Herstelkosten zijn de kosten die je maakt om je pand en onroerende zaken die daar op of aan zitten, terug te brengen in dezelfde staat als vóór de schade. Dit wordt ook wel de herbouwwaarde genoemd. Goed om te weten: Het verzekerde bedrag van je gebouwenverzekering wordt jaarlijks aangepast op de bouwkostenindex.

MoneyView heeft onze gebouwenverzekering beoordeeld met 5 sterren!

Voorbeelden van schade:

  • Schade aan je opstal door inbraak, brand, aanrijding, diefstal, vandalisme, storm of water
  • Milieuschade op je bedrijfslocatie, zoals bodemverontreiniging en vrijgekomen asbest
  • Ruitbreuk, inductieschade en schade aan lichtreclame

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. En misschien verandert je bedrijfspand daarin mee. Wanneer je wijzigingen in je pand aanbrengt, bijvoorbeeld door een verbouwing, kan je pand meer waard worden. Omdat je jouw gebouw voor een lagere waarde hebt verzekerd, kan er dan sprake zijn van onderverzekering. Bij onderverzekering zou er minder schadevergoeding uitgekeerd worden dan de werkelijke schade die je hebt opgelopen. Geen zorgen: met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® heb je een garantie tegen onderverzekering. Na de waardebepaling bij het afsluiten wordt het verzekerde bedrag jaarlijks aangepast aan de hand van de bouwkostenindex. Daarnaast geef je zelf één keer per jaar mogelijke wijzigingen aan je pand (bijvoorbeeld een verbouwing) aan. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Online Bankieren óf in de Rabo App. Zo ben je beschermd tegen onderverzekering en zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:
Je bent eigenaar van een bedrijfspand en vindt het magazijn te klein. Je bouwt in maart 2019 het pand uit voor meer vloeroppervlakte. Door de garantie tegen onderverzekering is deze uitbreiding automatisch verzekerd. Bij het actualiseren in juli 2019 hoef je alleen de waarde van de uitbouw door te geven.

Wat is huurdersbelang?

Huur je jouw bedrijfsruimte? Dan ben jij als huurder waarschijnlijk verantwoordelijk voor de aanpassingen die je aanbrengt. Dit geldt ook voor wijzigingen die eerdere huurders hebben gedaan. Als er schade aan deze aanpassingen ontstaat, komt dat voor jouw rekening. Of dit in jouw geval zo is, is afhankelijk van je afspraken met de eigenaar en wat zijn of haar verzekering dekt. Met de Huurdersbelangverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dek je dit risico af.

Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Wat kost een opstalverzekering?

De hoogte van je maandelijkse kosten, oftewel je premie, is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de branche waarin je werkt, de hoogte van de herbouwwaarde en je adres. Wil je weten wat je exacte kosten zullen zijn? Bereken dan eenvoudig je premie door in te loggen met je zakelijke account.

Log in en bereken je premie

Gerelateerde verzekeringen

  • Sluit je een gebouw-, inventaris- én voorraadverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® af? Dan betaal je slechts één keer eigen risico bij beschadiging aan je inventaris, voorraad of gebouw. Meer over de gebouw-, inventaris- en voorraadverzekering.
  • Heb je een garage-, herstel- of autobedrijf? Dan raden we je aan ook onze garageverzekeringen te bekijken.
  • Wil je ook verzekerd zijn voor de indirecte kosten bij schade aan je voorraad? Bijvoorbeeld schade waardoor je niet verder kunt werken en je bruto inkomsten misloopt? Kijk dan naar de bedrijfsschadeverzekering.

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een gebouwenverzekering (zakelijke opstalverzekering)?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

De bouwaard en het adresDe branche waarin je werktDe hoogte van de herbouwwaarde

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Zijn zonnepanelen meeverzekerd in de gebouwenverzekering?

Ja, zichtbare schade aan zonnepanelen is verzekerd. Niet zichtbare schade aan de zonnepanelen is ook verzekerd als de opbrengst van het totaal aan zonnepanelen op het risico-adres met meer dan 25% is verminderd vergeleken met de opbrengst vóór de gebeurtenis.

Wat als ik niet de eigenaar maar de huurder van mijn bedrijfsruimte ben?

Huur je jouw bedrijfsruimte? Dan ben jij als huurder waarschijnlijk verantwoordelijk voor de aanpassingen die je aanbrengt. Dit geldt ook voor wijzigingen die eerdere huurders hebben gedaan. Als er schade aan deze aanpassingen ontstaat, komt dat voor jouw rekening. Of dit in jouw geval zo is, is afhankelijk van je afspraken met de eigenaar en wat zijn of haar verzekering dekt. Met de Huurdersbelangverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dek je dit risico af.

Welke waarde is verzekerd met de gebouwenverzekering?

Je bent verzekerd voor de herbouwwaarde van je pand.

Is het risico van asbest meeverzekerd?

Ja, er geldt een afschrijvingsregeling op daken en gevels van asbest.

Is de fundering ook verzekerd?

Ja, de fundering is automatisch meeverzekerd.

Moet ik jaarlijks een taxatierapport opstellen?

Nee, na de waardebepaling bij het afsluiten wordt het verzekerde bedrag jaarlijks automatisch aangepast aan de hand van de bouwkostenindex. Hierdoor ben je beschermd tegen onderverzekering. Heb je verbouwd? Dan geef je dat een keer per jaar door.

Log in en bereken je premie

Een berekening duurt slechts 2 minuten