Gebouwenverzekering (opstalverzekering voor bedrijven)

Met de Gebouwenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® is je bedrijfspand of clubhuis verzekerd tegen schade door brand, wind, inbraak, water of een aanrijding.

Schade aan de fundering van je pand is meeverzekerd Milieuschade op je bedrijfslocatie is gedekt Garantie tegen onderverzekering

Over deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® geven we geen persoonlijk advies. Wel helpen we je graag bij het afsluiten van je verzekering.

Log in en bereken je premie

Nog geen zakelijke klant? Bekijk hoe je een zakelijke rekening kunt openen.

Wat is een gebouwenverzekering?

Als je bedrijfspand schade oploopt, kan dat grote gevolgen hebben. Met de Gebouwenverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® verzeker je je bedrijfspand of clubhuis. Schade door onder andere brand, wind, inbraak, water of een aanrijding is met de opstalverzekering gedekt. Ook herstelkosten, milieuschade en schade aan de fundering zijn verzekerd.

Voorbeelden van schade:
Schade aan je opstal door inbraak, brand, aanrijding, diefstal, vandalisme, storm of waterMilieuschade op je bedrijfslocatie, zoals bodemverontreiniging en vrijgekomen asbestRuitbreuk, inductieschade en schade aan lichtreclame

Garantie tegen onderverzekering

Je onderneming kan snel veranderen. Daarom heb je met deze verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® garantie tegen onderverzekering. Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Dit doe je gemakkelijk via Rabo Internetbankieren óf in de Rabo Bankieren App. Zo zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Een voorbeeld:

Je bent eigenaar van een bedrijfspand en vindt het magazijn te klein. Je bouwt in maart 2019 het pand uit voor meer vloeroppervlakte. Door de garantie tegen onderverzekering is deze uitbreiding automatisch verzekerd. Bij het actualiseren in juli 2019 hoef je alleen de waarde van de uitbouw door te geven.

Wat is verzekerd?

Wel verzekerd

Schade door inbraak, brand, aanrijding, diefstal, vandalisme, storm of water en schade aan de fundering Ruitbreuk Inductie- en over- en onderspanning Kosten van o.a. opruimen van asbest na brand of storm en afbraak- en opbouwkosten als gevolg van sanering Milieuschade op je bedrijfslocatie

Niet verzekerd

Neerslagschade door slecht onderhoud Schade door vandalisme aan de buitenkant van je pand Schade door diefstal zonder braaksporen aan de buitenkant van je pand Schade door natuurrampen
Lees hier de polisvoorwaarden Lees meer over verzekeren via de Rabobank

In deze brochure lees je wat je van de Rabobank en Interpolis kunt verwachten als je een verzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® afsluit.

Verzekeren via de Rabobank (PDF)

Rabobank en Interpolis ZekerVanJeZaak®: hoe werkt het?

Bij de Rabobank

vraag je een verzekering van Interpolis aan kun je je verzekeringen zelf inzien, toevoegen en wijzigen via Rabo Internetbankieren óf in de app kun je terecht voor vragen over je verzekering(en)

Bij Interpolis

meld je schade telefonisch of per mail ben je verzekerd van een professionele schadeafhandeling krijg je tips om schade in de toekomst te voorkomen

Veelgestelde vragen

Wat is Interpolis ZekerVanJeZaak®?

Interpolis ZekerVanJeZaak® is de naam van de verzekeringen van Interpolis voor zzp’ers, mkb’ers, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen per jaar. Hiermee verzeker je de belangrijkste risico’s voor je bedrijf, je personeel en jezelf. Je sluit de verzekeringen gemakkelijk online af met je zakelijke bankpas en Rabo Scanner. Daarna kun je ze overzichtelijk terugvinden in Rabo Internetbankieren en eventueel wijzigen of opzeggen.

Wat kost een gebouwenverzekering (zakelijke opstalverzekering)?

De hoogte van je premie is afhankelijk van:

De bouwaard en het adresDe branche waarin je werktDe hoogte van de herbouwwaarde

Wil je weten wat de exacte kosten zijn? Bereken bovenaan deze pagina je premie.

Wat als ik niet de eigenaar maar de huurder van mijn bedrijfsruimte ben?

Huur je jouw bedrijfsruimte? Dan ben jij als huurder waarschijnlijk verantwoordelijk voor de aanpassingen die je aanbrengt. Dit geldt ook voor wijzigingen die eerdere huurders hebben gedaan. Als er schade aan deze aanpassingen ontstaat, komt dat voor jouw rekening. Of dit in jouw geval zo is, is afhankelijk van je afspraken met de eigenaar en wat zijn of haar verzekering dekt. Met de Huurdersbelangverzekering van Interpolis ZekerVanJeZaak® dek je dit risico af.

Welke waarde is verzekerd met de gebouwenverzekering?

Je bent verzekerd voor de herbouwwaarde van je pand.

Is het risico van asbest meeverzekerd?

Ja, er geldt een afschrijvingsregeling op daken en gevels van asbest.

Is de fundering ook verzekerd?

Ja, de fundering is automatisch meeverzekerd.

Moet ik jaarlijks een taxatierapport opstellen?

Nee, na de waardebepaling bij het afsluiten wordt het verzekerde bedrag jaarlijks automatisch aangepast aan de hand van de bouwkostenindex. Hierdoor ben je beschermd tegen onderverzekering. Heb je verbouwd? Dan geef je dat een keer per jaar door.

Meer veelgestelde vragen
Log in en bereken je premie

Een berekening duurt slechts 2 minuten