Hoe kan ik mijn kans op een financiering vergroten?

Hoe kan ik mijn kans op een financiering vergroten?

Als je een financiering aanvraagt, wil je de kans op succes natuurlijk zo groot mogelijk maken. Dan helpt het om te weten waar een bank op let bij het beoordelen van een aanvraag. Lees onze tips waarmee je de kans op groen licht vergroot.

1. Weet wat je kunt verwachten

Elke ervaren kok weet dat je eerst het hele recept moet lezen, voordat je aan stap 1 gaat beginnen. Zo werkt de aanvraag van een financiering ook. Als je weet hoe het financieringsproces verloopt, kun je een paar stappen vooruitdenken. Bij Rabobank kun je een financiering tot € 1 miljoen gemakkelijk online aanvragen. Door de aanvraag in te dienen krijg je binnen 15 minuten duidelijkheid over je leenbedrag en wat je hiervoor betaalt.

2. Verbeter je cashflow

Ondernemers die hun cashflow scherp in de gaten houden, hebben meer geld in kas. Daardoor zijn ze beter in staat om een deel van de investering zelf in te brengen. Ook zijn ze minder afhankelijk van debiteuren. De bank loopt hierdoor minder risico’s bij het uitlenen van geld.

Elke euro die in je voorraad zit, zit niet in je kas

Hoe kun je zelf je cashflow verbeteren? Zorg ervoor dat je debiteuren je op tijd betalen. Bijvoorbeeld door je facturen direct bij levering te versturen. Je kunt ook veranderingen doorvoeren die de omloopsnelheid van je voorraad verhogen. We helpen je graag met tips over je cashflow.

3. Voor elke investering een passend product

De tijden zijn allang voorbij dat je je plan alleen met een zakelijke lening of krediet kon financieren. Nieuwe financieringsvormen zoals lease en crowdfunding verlagen de drempel tot een financiering. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 90% van de lease-aanvragen wordt goedgekeurd? Dat biedt kansen.

Misschien weet je nog niet zo goed welk product aansluit bij de wensen van jouw bedrijf. Geen zorgen. Tijdens het invullen van de online aanvraag kun je aangeven voor welk doel je het bedrag nodig hebt. Wanneer je je persoonlijke aanbod ontvangt, weet je direct welke financiering past bij je bedrijf en je plan.

4. Benut overheidsregelingen

Het is voor de bank een stuk gemakkelijker om ‘ja’ te zeggen tegen je plan als de overheid ook een deel van de financiering voor haar rekening neemt. Bovendien is de kans aanwezig dat je dan een lagere rente betaalt. We kijken graag met je mee of je voor zo’n overheidsregeling in aanmerking komt.

Borgstellingen en subsidies

Een borgstellingskrediet biedt ondernemers die weinig zekerheden kunnen bieden toch de kans op een financiering. Hierbij staat de overheid garant voor een deel van de lening. Dit kan een gunstig effect hebben op je rente. Daarnaast biedt de overheid talloze subsidies. Bijvoorbeeld voor startende, innovatieve of duurzame bedrijven.