Hoe kan ik mijn kans op een financiering vergroten?

Hoe kan ik mijn kans op een financiering vergroten?

Bij het aanvragen van een financiering wil je de kans op succes zo groot mogelijk maken. Met onze tips weet je hoe een bank een aanvraag beoordeelt.

1. Weet wat je kunt verwachten

Elke ervaren kok weet dat je eerst het hele recept moet lezen, voordat je aan stap 1 gaat beginnen. Zo werkt de aanvraag van een financiering ook. Als je weet hoe het financieringsproces verloopt, kun je een paar stappen vooruitdenken. Bij Rabobank kun je een financiering tot € 1 miljoen gemakkelijk online aanvragen. Bereken je aanbod en je hebt direct inzicht over je leenbedrag en wat je hiervoor betaalt.

2. Verbeter je cashflow

Ondernemers die hun cashflow scherp in de gaten houden, hebben meer geld in kas. Daardoor zijn ze beter in staat om een deel van de investering zelf in te brengen. Ook zijn ze minder afhankelijk van debiteuren. De bank loopt hierdoor minder risico’s bij het uitlenen van geld.

Elke euro die in je voorraad zit, zit niet in je kas

Hoe kun je zelf je cashflow verbeteren? Zorg ervoor dat je debiteuren je op tijd betalen. Bijvoorbeeld door je facturen direct bij levering te versturen. Je kunt ook veranderingen doorvoeren die de omloopsnelheid van je voorraad verhogen. We helpen je graag met tips over je cashflow.

3. Voor elke investering een passend product

De tijden zijn allang voorbij dat je je plan alleen met een zakelijke lening of krediet kon financieren. Nieuwe financieringsvormen zoals lease en crowdfunding verlagen de drempel tot een financiering. Wist je bijvoorbeeld dat meer dan 90% van de lease-aanvragen wordt goedgekeurd? Dat biedt kansen.

Misschien weet je nog niet zo goed welk product aansluit bij de wensen van jouw bedrijf. Geen zorgen. Tijdens het invullen van de online aanvraag kun je aangeven voor welk doel je het bedrag nodig hebt. Wanneer je je persoonlijke aanbod ontvangt, weet je direct welke financiering past bij je bedrijf en je plan.

4. Benut overheidsregelingen

Het is voor de bank een stuk gemakkelijker om ‘ja’ te zeggen tegen je plan als de overheid ook een deel van de financiering voor haar rekening neemt. Bovendien is de kans aanwezig dat je dan een lagere rente betaalt. We kijken graag met je mee of je voor zo’n overheidsregeling in aanmerking komt.

Borgstellingen en subsidies

Een borgstellingskrediet biedt ondernemers die weinig zekerheden kunnen bieden toch de kans op een financiering. Hierbij staat de overheid garant voor een deel van de lening. Dit kan een gunstig effect hebben op je rente. Daarnaast biedt de overheid talloze subsidies. Bijvoorbeeld voor startende, innovatieve of duurzame bedrijven.

phone

Hulp nodig?