Rente bij financial lease

Als je een financial lease afsluit, betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit maandbedrag bestaat uit aflossing en rente. Bij Rabo Lease betaal je een vast rentepercentage gedurende de looptijd van het leasecontract. Lees hoe het precies zit met je rente bij financial lease.

Het rentepercentage bij financial lease

Voordat je het leasecontract afsluit, maken we afspraken over het rentepercentage. Dat percentage geldt gedurende de looptijd van je contract en schommelt dus niet. Hierdoor kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Zakelijke auto, bus of machine leasen? Je kunt binnen 15 minuten een indicatie berekenen van het rentepercentage en maandbedrag voor jouw bedrijf.

Annuïtair aflossen

De aflossing bij financial lease is meestal annuïtair (bij Rabo Lease is dit standaard het geval). Dit betekent dat het maandbedrag gedurende de hele looptijd gelijk blijft, maar dat de samenstelling ervan verandert. In het begin bestaat een groter deel uit rente en een kleiner deel uit aflossing, later neemt het aflossingsdeel toe en het rentedeel af.

Financial lease: rente vergelijken

Iedere ondernemer wil natuurlijk een zo laag mogelijke rente. Sommige aanbieders adverteren met ‘0% rente’ of ‘rentevrije financial lease’. Kijk bij het vergelijken van aanbieders verder dan naar alleen de rente.

Tips bij het vergelijken van de rente

  1. Een (extreem) lage rente klinkt op het eerste gezicht aantrekkelijk, maar informeer je ook over de overige voorwaarden. Mag je bijvoorbeeld zelf kiezen waar je onderhoud en reparaties laat uitvoeren of zit je vast aan een bepaalde aanbieder?
  2. Kijk hoeveel er te onderhandelen valt over de prijs van het bedrijfsmiddel. De dealer biedt misschien een lage rente op de lease, maar heeft daardoor weinig bewegingsruimte in de aanschafprijs. Vaak geldt: trek je de lease los van de aanschaf van het bedrijfsmiddel, dan kun je scherper onderhandelen met de dealer over de prijs en eventuele extra opties.
  3. Als je aan het vergelijken bent, check dan ook meteen of je extra’s kunt meefinancieren. Denk aan de btw of belettering van het bedrijfsmiddel. Niet bij iedere aanbieder van financial lease is dat mogelijk.

Renteberekening bij financial lease

Hoe hoog jouw rente is, hangt af van verschillende factoren. Zoals de kredietwaardigheid van je onderneming, onze eigen inkoopkosten en de looptijd van de lease. Over het algemeen geldt: hoe langer de looptijd van het contract, hoe hoger de rente. Het rentepercentage blijft gelijk zolang je contract doorloopt.

Voor het afsluiten van financial lease betaal je bij ons trouwens geen advies- of behandelingskosten. Wel kun je tijdens de looptijd in sommige gevallen met andere kosten te maken krijgen.

Rente aftrekbaar

De rente die bij financial lease betaalt, kun je jaarlijks van je bedrijfswinst aftrekken. Hierdoor betaal je minder belasting. Daarnaast kun je in sommige gevallen profiteren van investeringsaftrek omdat je bij financial lease direct eigenaar bent van het bedrijfsmiddel dat je aanschaft.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer