Met een rekening courant krediet kun je rood staan op je betaalrekening binnen de afgesproken limiet. Met deze extra ruimte kun je bijvoorbeeld investeren in voorraden, inventaris of debiteuren. Twijfel je of dit bedrijfskrediet het juiste product is? Geen zorgen. Bij de Rabobank bespreek je met een adviseur welke financiering bij je bedrijf past.

extra investeringsruimte persoonlijk gesprek zichtbaar in de Rabo App

Wat is een rekening courant krediet?

Een rekening courant krediet is een zakelijk krediet met een vrij opneembaar bedrag. Hiermee kun je rood staan op je betaalrekening. Binnen de afgesproken limiet kun je geld opnemen en bijstorten wanneer je dat wilt. De extra financiële ruimte gebruik je bijvoorbeeld om te investeren in voorraden, inventaris en debiteuren.

Meestgestelde vragen over zakelijk krediet: lees de antwoorden

Voorfinanciering van je uitstaande factuur

Heb jij als mkb-ondernemer een factuur aan een ander bedrijf die je wilt laten voorfinancieren? Dan kan Factuur Financiering uitkomst bieden. 

Financiering aanvragen door corona

Veel ondernemers zoeken op dit moment een financiering om een tekort aan inkomsten door corona op te vangen. De regelingen BMKB-C en KKC kunnen hierbij een uitkomst bieden dankzij een garantstelling van de overheid. Ben je hiernaar op zoek? Dan helpen we je verder via de onderstaande link.

Financiering aanvragen door de gevolgen van corona

KKC en BMKB-C niet beschikbaar als krediet

De regelingen KKC en BMKB-C worden alleen verstrekt in de vorm van een lening waarvan je een gedeelte boetevrij extra kunt aflossen. De regelingen zijn niet beschikbaar in de vorm van een krediet, waarbij je rood kunt staan op je betaalrekening.

Waarom een rekening courant krediet van de Rabobank?

Bij de Rabobank begint een passende financiering bij een persoonlijk gesprek met een betrokken adviseur. Samen bespreken we je plan en je wensen. Zo stellen we het bedrijfskrediet samen dat aansluit bij jouw situatie, inclusief passende limiet. Ook bekijken we de mogelijkheden om een deel van de financiering op een andere manier op te halen, zoals via crowdfunding.

Investeren in groei is essentieel voor je bedrijf. Maar het moet wel op een financieel gezonde manier gebeuren. Daarom helpt de Rabobank je met tips om geld vrij te maken dat vast zit in je bedrijf. Bijvoorbeeld door je cashflow te verbeteren.

Lees meer over je cashflow verbeteren

Eerst even sparren

Veel ondernemers vinden het fijn om eerst even met een adviseur te praten voor ze een aanvraag starten. Jij ook? Maak dan een afspraak om vrijblijvend met ons te sparren over je plan.

Even sparren

Belangrijk om te weten over een rekening courant krediet

Kenmerken
Een rekening courant krediet is vrij opneembaar binnen de afgesproken limiet.De looptijd is in overleg.Je betaalt variabele maandlasten: afhankelijk van het bedrag dat je hebt opgenomen en de stand van de rente.Voor de financiering van een zakelijk krediet zijn meestal zekerheden nodig. Denk daarbij aan onroerend goed, voorraden of machines. Kun je niet meer aan uw betalingsverplichtingen voldoen, dan kunnen wij hierop beslag leggen.
Onderdeel van de aanvraag is een toetsing bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). 

 

Looptijd en aflossen

Wij spreken samen de looptijd af van het zakelijk krediet. Binnen deze periode kun je vrij geld opnemen binnen de afgesproken limiet. We maken samen afspraken over het weer aanvullen van het krediet. Het zakelijk krediet loopt tot wederopzegging. Zowel de ondernemer als de Rabobank kan het krediet opzeggen.

Kosten

Een rekening courant krediet heeft altijd een variabele rente. Met een variabele rente profiteer je eventueel van een dalende rente, maar moet je het ook kunnen opvangen als de rente stijgt. Je betaalt de afgesproken rente over het deel van je kredietlimiet dat je daadwerkelijk gebruikt.

Onze adviseur legt graag aan je uit waar wij naar kijken bij het bepalen van je rentetarief en hoe dit is opgebouwd.

Lees meer over de kosten van rekening courant krediet

Euribor

Vanaf januari 2018 wordt de rente op rekening courant kredieten gebaseerd op Euribor.

Lees meer over rente op basis van Euribor

Voorwaarden

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering