Rekening courant krediet

Flexibel geld opnemen binnen de afgesproken limiet met een zakelijk krediet. Een rekening courant krediet is een uitkomst voor de financiering van inventaris, voorraden of debiteuren.

 • bedrijfskrediet voor flexibele financieringsbehoefte
 • voor financiering van inventaris, voorraden of debiteuren
 • variabele maandlasten
 • looptijd in overleg
 • online aanvragen
Aanvraag al gestart? Ga verder

Wat is een rekening courant krediet?

Een rekening courant krediet is een zakelijk krediet met een vrij opneembaar bedrag. De hoogte van dit bedrag spreken we vooraf met elkaar af. Binnen de afgesproken limiet kun je dus geld opnemen en bijstorten wanneer je dat wilt. Je kunt het bedrijfskrediet gebruiken voor bijvoorbeeld de financiering van inventaris, voorraden en debiteuren. 

Past een rekening courant krediet bij jou?

Een rekening courant kan een geschikte oplossing zijn als je tijdelijk extra geld nodig hebt. Bijvoorbeeld voor extra voorraad of werkkapitaal. Of je wilt een bepaald bedrag achter de hand hebben om kortlopende tekorten te overbruggen.

Na de financieringsaanvraag bekijken we in het persoonlijk gesprek of een rekening courant krediet inderdaad de best passende oplossing is. Mogelijk is een andere financieringsoplossing toch beter geschikt.

Wat zijn de kenmerken van een rekening courant krediet?
 • een rekening courant krediet is vrij opneembaar binnen de afgesproken limiet
 • de looptijd is in overleg
 • je betaalt variabele maandlasten: afhankelijk van het bedrag dat je hebt opgenomen en de stand van de rente
 • een bedrijfskrediet is geschikt voor inventaris, voorraad, grondstoffen en levende have (agrarische sector)

  Looptijd en aflossen

  Wij spreken samen de looptijd af van het zakelijk krediet. Binnen deze periode kun je vrij geld opnemen binnen de afgesproken limiet. We maken samen afspraken over het weer aanvullen van het krediet. Het zakelijk krediet loopt tot wederopzegging. Zowel de ondernemer als de Rabobank kan het krediet opzeggen.

  Belangrijk om te weten over een rekening courant krediet
  • Voor de financiering van een zakelijk krediet zijn meestal zekerheden nodig. Denk daarbij aan onroerend goed, voorraden of machines. Kun je niet meer aan uw betalingsverplichtingen voldoen, dan kunnen wij hierop beslag leggen.
  • Een rekening courant krediet heeft een variabele rente. De rente kan dalen, maar ook stijgen. Bij een stijgende rente kunnen de maandlasten hoger uitvallen.
  • Bij de verstrekking van  een  rekening courant krediet spreken wij een looptijd met je af. Je kunt echter voor het einde van de looptijd het krediet opzeggen. Ook de Rabobank kan een rekening courant krediet voortijdig beëindigen.
  • Onderdeel van de aanvraag is een toetsing bij het Bureau Kredietregistratie (BKR).
  Wat zijn de kosten van een rekening courant krediet?

  De rente van een zakelijk krediet is afgestemd op jouw situatie en de financiering. We leggen graag aan je uit waar wij naar kijken bij het bepalen van de rente en hoe deze is opgebouwd.

  Lees meer over rente op basis van Euribor

  Voorwaarden rekening courant krediet

  Als je een zakelijk krediet wilt aanvragen, lees dan vooraf de voorwaarden van het product. Je kunt de voorwaarden hieronder downloaden.