Zakelijke rekening voor zzp’ers

Scheid zakelijk en privé met een zakelijke betaalrekening.

€ 9,95 per maand. Met Rabo Startersvoordeel 6 maanden € 0,00 Regel snel en eenvoudig je dagelijkse bankzaken met de Rabo AppBetaal ook zakelijk met Apple Pay

Regel het online binnen 5 minuten

Man surft op betaalpas

Startende zzp’ers ontvangen Rabo Startersvoordeel

Sta je korter dan 1 jaar ingeschreven bij de KvK en wordt dit je eerste zakelijke rekening? Mooi. Dan profiteer jij automatisch van Rabo Startersvoordeel. Je betaalt de eerste 6 maanden € 0,00, in plaats van € 9,95. Dus: geen vaste kosten voor je zakelijke betaalrekening, betaalpas, internetbankieren én de Rabo App. Bovendien zijn je online transacties gratis.

Aan de slag met je zakelijke rekening als zzp’er

Een zakelijke rekening is de eerste stap naar een ijzersterke financiële basis.

Klaar voor de start. Je bedrijf is geregistreerd bij de KvK

Start. Je bedrijf is geregistreerd bij de KvK

De KvK-inschrijving is voor veel startende zzp’ers een mijlpaal. Heb je een KvK-nummer? Dan kun je vanaf dat moment ook een zakelijke rekening openen.

Toon meer
Je vraagt je zakelijke rekening aan

Je vraagt je zakelijke rekening aan

Met een zakelijke rekening kom je professioneel over. Plus, je houdt zakelijk en privé gescheiden. Maar dat wist je al. Toch heeft een zakelijke rekening nog meer voordelen.

Toon meer
Heb je je betaalrekening? Installeer de Rabo App

Heb je je betaalrekening? Installeer de Rabo App

Met de Rabo App regel je vlot al je geldzaken. Bekijk hieronder de handige functies.

Toon meer
Vergeet niet je btw apart te zetten

Vergeet niet je btw apart te zetten

Reken jezelf niet rijker dan je bent: zet je btw apart. Als je je eerste zakelijke rekening opent bij Rabobank, dan kun je daarvoor direct een gratis spaarrekening openen.

Toon meer
Heb je je bedrijfsaansprakelijkheid al geregeld?

Heb je je bedrijfsaansprakelijkheid al geregeld?

Sta je minder dan één jaar ingeschreven bij de KvK? Dan kun je rekenen op 6 maanden gratis bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Interpolis, die je via Rabobank afsluit.

Toon meer
Afsluiten zakelijke rekening op mobiel of laptop

Maar eerst je zakelijke betaalrekening

Dan ben je goed op weg naar die ijzersterke financiële basis.

Veelgestelde vragen door zzp’ers

Hoe open ik een zakelijke rekening als zzp’er bij Rabobank?

Je eerste zakelijke betaalrekening openen kan bij Rabobank op 3 manieren: online, in de Rabo App of telefonisch. In alle gevallen heb je een KvK-nummer nodig.

Wil je online of in de Rabo App je rekening openen? Kijk dan eerst of je aan deze voorwaarden voldoet:

Je rechtsvorm is eenmanszaak óf bv met 1 eigenaar. Het is de eerste zakelijke betaalrekening voor je bedrijf. Je bent zelf eigenaar en meerderjarig. Je woont in Nederland.

Als je hieraan voldoet, kun je vaak al in 5 minuten je zakelijke rekening openen.

Open zakelijke rekening

Als online openen voor jou niet mogelijk is, dan vragen we je met ons te bellen. Ons telefoonnummer is 088 722 6666 (tijdens werkdagen tussen 8:00 - 18:00).

Is een zakelijke betaalrekening verplicht voor (startende) zzp’ers?

Bij Rabobank is het niet toegestaan om een particuliere betaalrekening te gebruiken voor een bedrijf. Open daarom altijd een zakelijke rekening voor zakelijk betaalverkeer.

Een zakelijke betaalrekening biedt ook voordelen die je als zzp’er helpen een gezonde basis te bouwen voor je eigen onderneming.
Je houdt overzicht én scheidt zakelijk en privé. Als de belastingdienst vraagt om inzicht in je boekhouding houd je met een zakelijke rekening je persoonlijke zaken echt persoonlijk. Je kunt gebruik maken van slimme financiële producten, speciaal voor ondernemers. Denk aan een zakelijk krediet of een PIN-contract. Een zakelijke rekening oogt ook nog eens professioneel omdat zij op naam staat van jouw eigen bedrijf.
Hoelang duurt het om een zakelijke rekening te openen bij Rabobank?

Nieuw bij Rabobank: vraag je zakelijke rekening online aan in 5 minuten. Ook als je nog geen (privé)klant bij ons bent. Let op! Dit kan alleen als je een rekening opent voor een eenmanszaak of een bv met 1 eigenaar.

Wil je meer weten? Bekijk ook de bovenstaande vraag: ‘Hoe open in een zakelijke rekening als zzp’er bij Rabobank?’.

Voorwaarden zakelijke rekening

Goed om te weten: bij Rabobank noemen we de zakelijke rekening ook wel rekening courant. De voorwaarden van de rekening courant zijn dus de voorwaarden van de zakelijke rekening. Lees de voorwaarden van de zakelijke rekening goed voor voordat je deze opent.

Algemene voorwaarden Rekening Courant (PDF)Terms and Conditions Current Accounts 2020 English (PDF)Lees de algemene bankvoorwaarden (PDF)

Direct aan de slag met je zakelijke rekening!

Als je korter dan 1 jaar ingeschreven staat bij de KvK en je je eerste zakelijke rekening als zzp’er opent profiteer je automatisch van Rabo Startersvoordeel.