Update

Voedselverspilling tegengaan? Doe mee aan de Food Waste Challenge!

2 september 2019 16:08

Ontdek als horecaondernemer hoeveel euro’s je kunt besparen door minder voedselverspilling. In kilo’s, in tijd en in CO₂. Tijdens de Food Waste Challenge strijd je zes weken lang met horecaondernemers tegen voedselverspilling. Zo draag je niet alleen bij aan de groei van je bedrijf, maar ook aan een maatschappelijk vraagstuk en betere wereld. In dit artikel lees je meer over het concept ‘Food Waste Challenge’ en waar je je aan kunt melden.

Kok houdt rond bord met opschrift 300kg in 1 jaar vast

“Nederlandse restaurants en hotels kunnen 61 miljoen kilo minder voedsel verspillen en daarmee 582 miljoen euro besparen”

Minder voedselverspilling in de horeca mogelijk

Wereldwijd wordt ongeveer een derde van het voedsel verspild. De horecasector en supermarkten zijn een van de grootste verspillers; alleen al in Nederland zo’n 51 miljoen kilo (14 procent van het landelijke totaal) per jaar.

Afgelopen Food Waste Challenge heeft laten zien dat Nederlandse restaurants en hotels gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo minder voedsel kunnen verspillen en daarmee 582 miljoen euro besparen. De deelnemers aan de Food Waste Challenge 2019 hebben bewezen dat besparingen van meer dan 50 procent haalbaar zijn. Dit leverde hen voordeel op in kilo’s, in CO₂-uitstoot én in euro’s.

Sta op tegen voedselverspilling, doe mee!

De Food Waste Challenge duurt zes weken en bestaat uit een aantal fases, waarbij je op vaste momenten ondersteund wordt. Experts van Wastewatchers en Hotelschool Den Haag begeleiden jou door de fases heen, met kennis en meetapparatuur.

Je ontdekt hoeveel euro’s je kunt besparen door minder voedsel te verspillen, met slimme tips en tools. Na afloop vieren we het gezamenlijke resultaat op de Horecava. Meedoen is goed voor de wereld én je portemonnee.

De Food Waste Challenge is een initiatief van de stichting Samen tegen Voedselverspilling en de Rabobank. Deelname aan de challenge is gratis, gemakkelijk en kost bovendien weinig tijd. Doe jij ook mee dit jaar?

Schrijf je in voor de Food Waste Challenge 2020.