Rabo Lokaal Eten Week

Rabobank is een coöperatie: we hebben dus geen aandeelhouders, maar leden. Leden zijn de basis van een coöperatieve bank. Als coöperatieve Rabobank willen wij een actieve bijdrage leveren aan de voedseltransitie. Met meer dan 2 miljoen leden van Rabobank kunnen we samen impact maken door de keuzes die we maken voor duurzame voeding.

Lokale duurzame voeding

Ondernemers met een duurzame productie en aanbod van lokale producten helpen daarbij. Wij werken samen met ondernemers die hun producten op eigen bodem produceren en verwerken. Als consument helpt het om zoveel mogelijk producten te eten die in Nederland geteeld kunnen worden. Je zou dus kunnen kiezen om peren en appels te eten in plaats van sinaasappels of ananas. Of eet het voedsel passend bij het seizoen. Seizoensgebonden eten zorgt voor minder voedsel dat geïmporteerd hoeft te worden.

Fietsroutes in jouw omgeving

Lekker bewegen en van het buitenleven genieten. De omgeving Zuid-Holland biedt daar alle gelegenheid toe. Speciaal voor leden in deze omgeving hebben wij verschillende fietstochten samengesteld langs fietsknooppunten. Je kunt één of meerdere fietsroutes volgen in de leefomgeving Zuid-Holland. Op de route fiets je langs locaties waar je lokaal geproduceerde producten kunt kopen.

Producten van lokale ondernemers

Zo maak je bijvoorbeeld een stop bij de kaasboer met lokale kazen zoals Stolksekaas en ervaar je hoe appelsap van eigen bodem bij Heerlijkheid te Papendrecht smaakt. Op de fiets kun je onderweg genieten van bezienswaardigheden in de stad Rotterdam, de IJssel en Kinderdijk. Het begin van jouw route kun je zelf bepalen en naar wens inkorten of uitbreiden.

Rabo Lokaal Eten Week

Als Rabo-lid krijg jij via de Rabo App toegang tot een fietsroute langs lokale ondernemers in jouw omgeving. Je kunt de route in Zuid-Holland tussen 25 juni en 3 juli 2022 afleggen.

Hoe doe jij mee als lid van Rabobank?

Wil jij er ook even lekker op uit deze zomer en thuiskomen met verse producten uit eigen regio? Download dan de samengestelde fietsroutes via de Rabo App en fiets mee.

Q&A veelgestelde vragen

Heb je vragen? Misschien vind je hier het antwoord:

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer