Ondernemer in de spotlight: Siersmederij Oldeberkoop

3 februari 2021 16:00

Jan de Jong is samen met Focko de Jong eigenaar van Siersmederij Oldeberkoop. Het bedrijf dat haar naam deels ontleent aan de Ooststellingwerfse plaats, is vanaf half juli te vinden in Wolvega. Maar de naam blijft gewoon zo," vertelt Jan. Die is vertrouwd en staat voor kwaliteit.

Ondernemer in de spotlight: Siersmederij Oldeberkoop

"De belangrijkste producten die de siersmederij maakt zijn houtkachels, hekwerken en schoorsteenkappen. En die plaatsen we ook allemaal zelf. Op die manier kunnen we onze klanten kwalitatief hoogwaardige producten met een optimale werking garanderen."

Nieuwe locatie in Wolvega

Op de prachtige locatie aan de Carbonstraat, zichtbaar vanaf Om den Noort, gaat volgens De Jong meer omzet gegenereerd worden: Dat kan niet anders, want er zijn hier veel passanten." Ook de samenwerking met een ander houtkachelbedrijf waarvan de producten in de nieuwe showroom komen, geeft De Jong de overtuiging van potentiële omzetgroei. Misschien wel een verdubbeling", klinkt het enthousiast. De nieuwe locatie is efficiënt ingedeeld en het grote verschil ten opzichte van de vestiging in Oldeberkoop is dat alles nu onder één dak is. In Oldeberkoop zaten we verdeeld over vier panden. Die lagen wel dicht bij elkaar, maar handig was dat niet. De showroom is bovendien twee keer zo groot als voorheen en het showterrein heeft driemaal zoveel oppervlakte als in Oldeberkoop.

Persoonlijk, betrokken en meedenkend

De bouw van het nieuwe pand vergde een forse investering. De Jong is duidelijk: Ik was behoorlijk teleurgesteld in mijn bank. Er werd niet eens de moeite genomen om langs te komen. Ook de bereidwilligheid van een andere bank sprak me niet erg aan. Soms wist men nauwelijks waar Oldeberkoop ligt. De Rabobank gaf me een heel ander gevoel. Persoonlijk, betrokken en meedenkend in mogelijkheden en kansen. En ik had meteen ook wel een klik met accountmanager Eric Vergeer." Dat is een belangrijke factor," vindt ook Vergeer. Maar ook de cijfers waren goed. We hebben alle opties samen bekeken. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de volgorde van verkoop van het huidige pand en de aankoop van de grond. Daarnaast hebben we voorwaarden gehanteerd waarmee we de groei van de onderneming graag mogelijk maken."

Duurzaam ondernemen

Op 4 september is de officiële opening van het nieuwe pand. Om daar ook duurzaam te kunnen ondernemen, komen er binnenkort nog zonnepanelen op het dak. Ook dat juichen wij toe, aldus Vergeer. Duurzaam ondernemen past helemaal in de filosofie van de Rabobank." Weten wat Rabobank voor jou kan betekenen? Bel 088- 722 66 66.

Siersmederij Oldeberkoop