Rabo Verenigingsondersteuning

3 februari 2021 16:00

Iedere vereniging of stichting heeft eigen doelen en ambities. Duurzaamheid is daar vaak een onderdeel van. Dat is niet gek, want door te verduurzamen kan vaak een flink bedrag worden bespaard op de energierekening. Echter, het vraagt ook nogal wat van het bestuur en/of van vrijwilligers. Rabobank West Betuwe helpt deze verenigingen en stichtingen graag op weg.

Rabo Verenigingsondersteuning

Dat doen we met Rabo Verenigingsondersteuning waarbij we clubs inspireren op verschillende thema's.

Duurzaamheid

In 2019 is voor het eerst met Rabo Verenigingsondersteuning gestart met de focus op Duurzaamheid. In totaal ontvingen toen 10 verenigingen ondersteuning. Scoutingvereniging Triton was één van die deelnemers en kon de ondersteuning goed gebruiken.

Ook in 2021 heeft Rabobank West Betuwe heeft gekozen voor het thema Duurzaamheid. We helpen ook nu weer verenigingen en stichtingen met verduurzamen van hun accommodatie. Denk hierbij aan zonnepanelen, isolatie, ledverlichting en/of een warmtepomp. We hebben de kennis niet allemaal zelf in huis, maar worden ondersteund door NOC*NSF. Zij werken nauw samen met professionals die de expertise in huis hebben.

Kennis uitwisselen

Naast de 1-op-1 ondersteuning leren de clubs ook van elkaar. Bij de workshop Duurzaamheid deelden zij al hun ambities en eerste stappen die door sommige clubs al waren gezet. Daarnaast worden er gedurende het traject twee intervisiebijeenkomsten georganiseerd, waarbij kennis en ervaring wordt uitgewisseld en ook Communicatie en Financiering van de maatregelen onderwerpen van gesprek zijn.

De clubs die meedoen zijn Honk- en Softbalvereniging De Panters uit Tiel, Dorpshuis De Poort uit Herwijnen, Wandelsportvereniging Prinses Marijke uit Geldermalsen, Voetbalvereniging Wadenoijen en De Malsnaruiters uit Buurmalsen. Meer info over Rabo ClubsupportVerenigingsondersteuning in de regio West Betuwe vind je hier op de website.