Rabobank en FIXbrigade Paddepoel besparen samen op energie én kosten

13 februari 2024 10:30

Wonen in een tochtvrij huis is niet alleen comfortabel, het bespaart ook nog eens behoorlijk op energiekosten. Tocht is veel gevallen te verhelpen met betrekkelijk eenvoudige maatregelen. De FIXbrigade weet hoe dit aangepakt kan worden, komt bij mensen thuis en helpt bij energiebesparing. Dat kost niks en levert veel op. Daarom steunt de Rabobank de FIXbrigade.

Fixbrigade

Eén van de wijken waar inwoners sinds kort eenvoudig kunnen besparen op energieverbruik door een beroep te doen op de FIXbrigade is de Groninger wijk Paddepoel. De FIXbrigade Paddepoel komt sinds begin dit jaar op verzoek bij mensen thuis. Wijkbewoonster Kijna Swierts, die als één van de eersten een beroep deed op de FIXbrigade. Haar ervaring: "Het zijn prettige en comfortabele oplossingen voor comfort en energiebesparing in je huis.”

Swierts woont in een appartement in een wat ouder flatgebouw in Paddepoel. "Daar kon je bij harde wind de kou soms door de woning voelen trekken", vertelt ze. Dus reageerde de Groningse op een reclamefolder van de FIXbridgade die bij haar in de bus viel.

Plezierig contact

De FIXbrigade reageerde snel en maakte een afspraak met de Paddepoelse. Het team kwam bij haar thuis. “De aanwezigheid duurde wel even want bij het team liep ook een stagiair mee en die kreeg van alles uitgelegd. Nadat de teamleden de boel hier hadden bekeken, monteerden ze hier tochtstrips en radiatorfolie. Ook werden er enkele gewone lampen vervangen door ledlampen. Bovendien zagen ze dat er hier een deur was die klemde, waardoor de tocht verergerde. Die deur hebben ze ook gerepareerd. Het was een bijzonder plezierig contact”, vertelt ze. “Wat ze bieden, zijn prettige en goedkope oplossingen voor comfort en energiebesparing. Hoeveel energie ik hiermee ga besparen, weet ik nog niet. De maatregelen zijn nog maar net getroffen.”

Coöperatieve Rabobank Groningen leverde een bijdrage aan FIXbrigade Paddepoel. "Het mooie van de FIXbrigade is dat het zorgt voor werkgelegenheid, verlagen van de lasten en bijdraagt aan de energietransitie. Deze samenwerking sluit dus perfect aan bij onze missie", zei directeur Carlo Ezinga van de Coöperatieve Rabobank.

“Prettige en goedkope oplossingen voor comfort en energiebesparing”

Wilt u ook besparen op energieverbruik?

De FIXbrigade is inmiddels actief in 25 gemeenten verspreid over Nederland. Groningen is de eerste gemeente in de drie Noordelijke provincies die meedoet. De mogelijkheden van hulp bij energiebesparing verschillen van gemeente tot gemeente. Woont u niet in de gemeente Groningen maar wilt u toch weten hoe u kunt besparen op energieverbruik in uw woning? Neem dan contact op met uw eigen gemeente. Daar kunnen ze u vertellen welke mogelijkheden er voor u bestaan.

Woont u in Paddepoel of Selwerd? Dan kunt u contact opnemen met de FIXbrigade via e-mail contact@fixbrigadepaddepoel.nl, telefonisch of via whatsapp op nummer 06-47796499. Kijk voor meer informatie op de website www.fixbrigadepaddepoel.nl


tekst: Jan Johan ten Have