Foam leert jongeren de kunst van het kijken

19 juli 2022 15:15

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat besef je eens te meer als je rondkijkt in fotografiemuseum Foam in Amsterdam. Dankzij Rabo ClubSupport kan Foam jongeren uitdagen. Wat zie je nu echt op een foto?

Mauris vitae dapibus eros

Fotografie toegankelijk maken voor iedereen; dat is het streven van Foam. Zo moeilijk moet het dan niet zijn om jongeren geïnteresseerd te krijgen in de wereld van Foam. We leven in een beeldcultuur; beelden zijn de taal van deze tijd. Toch gaat het niet vanzelf, weet directeur Nynke de Haan. “We bieden een uitgebreid programma van rondleidingen en workshops fotograferen voor alle niveaus in het onderwijs.”

My Foam

Educatie kost geld. Als je weet dat Foam voor 20% van haar exploitatie gesubsidieerd wordt en dus voor 80% de eigen broek moet ophouden, begrijp je dat elke donatie welkom is. “Daarom doen we mee met Rabo ClubSupport”, aldus Nynke. “We hebben een gaaf project waarbij we MBO’ers werkervaringsplekken aanbieden. Zij helpen ons om nieuwe rondleidingen te ontwikkelen, zowel binnen als buiten het museum. Zij laten bezoekers én ons het museum op een andere manier ontdekken. Dat is inspirerend. Het heet My Foam en we willen het graag een impuls geven.”

Iconische beeldmerken

Foam heeft nu een tentoonstelling van Mous Lamrabat, een Marokkaanse fotograaf die iconische beeldmerken (Nike-logo, de M van MacDonalds) verwerkt in zijn portretten. Nynke: “Ik ben benieuwd wat ze daar binnen My Foam van gaan maken.”

Doet jouw vereniging of stichting ook mee aan Rabo ClubSupport?

Een stichting of vereniging is er voor iedereen. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Deze stichtingen maken de wereld op hun manier een stukje mooier. Daarom kunnen ze rekenen op onze Support. Ook meedoen aan Rabo ClubSupport? Kijk voor meer informatie op de pagina van Clubsupport. Inschrijven kan tot en met 22 augustus