Meer kleur brengen in buurtbemiddeling, dankzij Rabo ClubSupport

3 juni 2022 15:17

Samenleven is niet altijd makkelijk, zeker niet als je dicht op elkaar woont. Kleine irritaties kunnen tot grote burenruzies leiden. BeterBuren wil dat voorkomen. Dankzij Rabo ClubSupport kan het investeren in de kwaliteit van de buurtbemiddeling.

Gezocht: bemiddelaars met een niet-Nederlandse komaf

BeterBuren is in 2004 opgericht om hulp te bieden aan buren die burenoverlast met elkaar willen oplossen. Zo’n 250 vrijwillige buurtbemiddelaars zijn actief in elf gemeentes in regio Amsterdam. “Jaarlijks krijgen we gemiddeld 2.500 aanmeldingen, waarvan we 70% oplossen”, vertelt directeur Bente London.

Online conflictbemiddeling

BeterBuren doet dit jaar voor de derde keer mee aan Rabo ClubSupport. “Wij worden gefinancierd door woningcorporaties en gemeente Amsterdam. Met Rabo ClubSupport kunnen we net even dat beetje extra doen. In coronatijd moesten we halsoverkop online cursussen ontwikkelen om onze bemiddelaars te trainen in online conflictbemiddeling. We moesten afstand houden in ons werk. Toen konden we de donatie van de Rabobank goed gebruiken.”

Een diverser bestand bemiddelaars

Dit keer denkt Bente London aan een andere bestemming. Zij wil meer diversiteit brengen in haar bestand van bemiddelaars. “Amsterdam is een stad waarin 270 culturen samenleven. Wij moeten een afspiegeling worden van die kleurrijke gemeenschap. Bij de werving van bemiddelaars gaan we ons daar meer op richten.”

“Doet jouw vereniging of stichting ook mee aan Rabo ClubSupport? ”

Een stichting of vereniging is er voor iedereen. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. Deze stichtingen maken de wereld op hun manier een stukje mooier. Daarom kunnen ze rekenen op onze Support. Ook meedoen aan Rabo ClubSupport? Kijk voor meer informatie op www.rabo-clubsupport.nl. Inschrijven kan tot en met 22 augustus.