Muziekinstrumenten voor een leerorkest voor ouderen

9 juni 2022 10:21

Als leden van het jeugdorkest van Amicitia Landsmeer het oefenlokaal binnenlopen, wanen zij zich op het podium van het Amsterdamse Concertgebouw. Over een hele wand is een foto afgebeeld van het stijlvolle interieur van deze muziektempel. Hoezo inspirerend! Dankzij Rabo ClubSupport kon Amicitia de repetitieruimte aanpassen.

Het muzikale hart klopt in Landsmeer! Amicitia is een bloeiende muziekvereniging met een 70-koppig harmonieorkest, twee jeugdorkesten en een gecertificeerde muziekopleiding. Het doel: iedereen laten genieten van muziek maken ongeacht leeftijd of de dikte van de portemonnee. “We kunnen qua lidmaatschapscontributie niet concurreren met een sportclub, maar we kunnen de drempel wel zo laag mogelijk maken”, vertelt voorzitter Petra Mager.

Behoorlijke kosten

Zo hoeven leden niet zelf een muziekinstrument te kopen en te onderhouden. Dat doet Amicitia. Dit is een behoorlijke kostenpost. “We hebben drie keer meegedaan aan Rabo ClubSupport. Dat heeft ons een financieel duwtje in de rug gegeven. We proberen zoveel mogelijk stemmen te winnen via social media en wijzen tijdens optredens het publiek op de actie.”

Samenspel ervaren

Heeft Petra nog wensen voor de vereniging in de toekomst? “Wij zijn nooit uit gedroomd. We willen een leerorkest voor ouderen beginnen. Dan kunnen zij ook meteen nadat ze zijn begonnen met een instrument het samenspel ervaren.” Doet Amicitia dus voor de vierde keer mee aan Rabo ClubSupport? “Zeker weten”, lacht Petra.

“Doet jouw vereniging of stichting ook mee aan Rabo ClubSupport? ”

Stichtingen en verenigingen maken het maatschappelijke leven mooier. Daarom kunnen ze rekenen op de Support van de Rabobank. Ook meedoen aan Rabo ClubSupport? Kijk voor meer informatie op www.rabo-clubsupport.nl. Inschrijven kan tot en met 22 augustus.