Live Broadcasts om leefomgeving boost te geven

21 juli 2021 16:00

Rabobank wil samen met inwoners, de agrarische sector, ondernemers en lokale overheden vorm geven aan initiatieven die de lokale economie, werkgelegenheid en woningbouw stimuleren. Deze initiatieven kunnen ook de leefbaarheid in de dorpen ten goede komen. Eind 2020 werd de vierde verdieping van de Rabobank in Beugen omgebouwd tot een heuse tv studio. Verspreid over vier avonden waren daar twintig lokale betrokkenen te gast om met elkaar in gesprek te gaan over lokale initiatieven.

Live Broadcasts om leefomgeving boost te geven

In verband met de coronamaatregelen behoorde de vooraf gedroomde drukbezochte, fysieke bijeenkomsten helaas niet tot de mogelijkheden. Het alternatief bleek echter ook succesvol: tijdens de vier opeenvolgende avonden werden livestreams opgezet. Behalve de interactie met de tafelgastengasten, lieten ook de kijkers thuis van zich horen via chat en antwoorden op uitdagende stellingen.

Elke avond had een ander thema met lokale tafelgasten die hierbij betrokken zijn. Zo ging het over Food & Agri en de toekomst van de Agri sector, stond het thema Duurzaam Wonen, maar ook (Duurzaam) Ondernemen centraal. De serie werd afgesloten met het thema ‘Leefbaarheid in de dorpen en kleine kernen’.