De volgende stap in verduurzaming

21 juli 2021 18:01

‘Als je iets aan de enorme energiekosten kunt doen, dan moet je dat niet nalaten. En door te laten zien dat je bezuinigt op dit soort kosten en verduurzaamt, promoot je indirect ook de club. Je laat zien dat je vol in leven bent.

De volgende stap in verduurzaming

Rabobank Hart van De Meierij is een coöperatieve bank met een missie. Samen met klanten, leden en partners zetten we ons in voor een sterkere leefomgeving en voor de maatschappelijke uitdagingen van nu. Met als uitgangspunt dat we samen meer bereiken dan alleen. Dit doen we onder andere door een clubs te steunen met een financiële bijdrage vanuit het Rabo Dichtbij Fonds.

“Samen met klanten, leden en partners zetten we ons in voor een sterkere leefomgeving en voor de maatschappelijke uitdagingen van nu”

Eind vorig jaar ontving Avanti ’31 uit Schijndel een bijdrage uit dit fonds voor de aanschaf van led-verlichting. Hiermee zet de voetbalvereniging een volgende stap in de verduurzaming van hun vereniging.

In 2017 was de eerste stap gezet door het leggen van 246 zonnepanelen op de kleedkamers. Nu, met de vervanging van de oude veldverlichting voor nieuwe led-verlichting, gaat de club weer een stapje verder. Hiermee brengt de voetbalvereniging niet alleen de energierekening weer een stukje naar beneden, maar het geeft ook voordelen ten aanzien van de onderhoudskosten. Het onderhoud en vervangen van conventionele lampen vergt veel tijd. Dat brengt kosten met zich mee. Daarnaast kent led-verlichting een langere levensduur. Allemaal voordelen die ervoor zorgen dat de club de bespaarde gelden voor andere doeleinden kan gebruiken.