'Warm, huiselijk en het straalt rust uit’

21 juli 2021 18:03

‘Warm, huiselijk en gezellig; en wat een rustige uitstraling,’ wijzend naar de nieuwe kleuren van de bewonerskamers en de woonkamer, en de sfeervolle aankleding van de badkamer. De verfraaiing van de tuin oogstte al evenveel lof: ‘Mooi dat overdekte zitje, gezellig die sfeerverlichting en wat een leuke decoraties.’ Vrijwilligers keken de ogen uit en de reacties waren unaniem toen het hospice Dommelrode op 14 juni 2021 de deuren weer opende.

'Warm, huiselijk en het straalt rust uit’

Het hospice is vanwege corona lange tijd gesloten geweest. Al die tijd konden de vrijwilligers geen nieuwe bewoners ontvangen. Heel vervelend, maar het kon nu eenmaal niet anders. En toch was het afgelopen maanden een drukte van belang in en rondom het hospice. Diverse vrijwilligers hebben in deze stille periode de tijd goed benut en voor een fantastische make-over van het hospice gezorgd. Dit was mogelijk dankzij het mooie bedrag dat zij hebben opgehaald uit de actie Rabo Clubsupport.

“Dit was mogelijk dankzij het mooie bedrag dat zij hebben opgehaald uit de actie Rabo Clubsupport”

Met de actie Rabo Clubsupport investeert Rabobank een deel van de winst in clubs en verenigingen. Leden hebben invloed op het bedrag dat een club uiteindelijk ontvangt. Clubs schrijven in voor de actie en kiezen een doel waarvoor ze de gelden gaan besteden. Elke stem die ze van een lid krijgen is geld waard. Hospice Dommelrode heeft ook in 2020 een mooie bijdrage uit deze jaarlijkse actie mogen ontvangen.

Dankzij de vele klussers en vrijwilligers verblijven de bewoners van het hospice in een fijne, fleurige kamer die heel makkelijk met wat eigen spulletjes persoonlijk gemaakt kan worden. De bijdrage van de Rabobank uit de actie Rabo Clubsupport is daarom goed besteed.