Samen dichtbij veilig bankieren

9 november 2022 13:58

Criminelen bedenken steeds creatievere manieren om persoonlijke gegevens te verkrijgen van onze klanten en hier misbruik van te maken. Als coöperatieve bank wil Rabobank bijdragen aan de voorkoming van oplichting en op die manier bijdragen aan een financieel gezond(er) leven en veilig bankieren. In samenwerking met diverse partners in de regio zijn er initiatieven waarbij het thema ‘Veilig bankieren’ centraal staat.

Themamiddag Veilig Bankieren Maassluis

Samen Digitaal Wijzer (voorheen de Seniorencomputerclub Koningshof) organiseerde in samenwerking met politie en Rabobank in het kader van de ‘Maand van de ontmoeting’ op maandag 31 oktober in de Koningshof in Maassluis een themamiddag.

Medewerkers van Rabobank vertellen over de voorbeelden zoals bankhelpdeskfraude, bank-aan-huis-fraude of Whatsappfraude waarmee criminelen achter uw gegevens willen komen. Hoe herken je dit en hoe kan je dit vermijden? Houd uw geld veilig, laat je niet oplichten. Ook niet door een zogenaamde bankmedewerker,. Hoe de bank wel en niet met u in contact treedt is na deze middag duidelijk.

Carrousel Jongeren & Geld

Judith Teunissen en Jacqueline Laanstra, medewerkers Dagelijkse Bankzaken waren aanwezig tijdens de carrousel Jongeren & Geld op het Van Vredenburg college in Rijswijk. Samen gaven zij leerzame gastlessen aan de leerlingen. “Mooi om als Rabobank een bijdrage te mogen leveren en om te zien dat we de kinderen iets hebben kunnen bijbrengen” vertelt Judith.

Reuring Noordwijk

Stichting Reuring Noordwijk brengt mensen & samenleving in beweging! Het doel van Reuring is om te luisteren naar mensen, wat zijn je wensen, wat is er nodig om je in je kracht te zetten, op een laagdrempelige manier, zodat jij weer mee kunt doen in onze samenleving. Binnen Reuring is er genoeg ruimte voor het leggen van sociale contacten en het ontwikkelen en behouden van vaardigheden. Op 8 december is Helène van der Horst aanwezig bij een inloopspreekuur voor vragen over veilig bankieren.

Landelijk online event ‘Houd uw geld veilig, herken fraude’

Het landelijke webinar is op dinsdag 15 november van 15.30 – 16.30 uur. Tijdens het webinar komen de meest voorkomende vormen van fraude aan bod, waaronder Bankhelpdeskfraude en Bank-aan-huis fraude. Er worden tips gegeven over hoe je fraude kan herkennen en voorkomen. Annemarie Brüning, bekend van o.a. SBS6, gaat in gesprek met verschillende deskundigen zoals een digitaal wijkagent, techjournalist bij RTL nieuws, SeniorWeb en een fraude-expert van Rabobank. Zij gaan in op de aanleiding van dit event en delen ieder vanuit hun eigen expertise tips en ervaringen.

Uit de landelijke cijfers blijkt dat senioren in de leeftijd van 60+ het meest geraakt worden door fraude. De onderwerpen in het webinar worden afgestemd op de meest voorkomende vormen van fraude voor deze doelgroep. Uiteraard is iedereen welkom om zich aan te melden voor het webinar. Meekijken kan vanuit huis via een eigen laptop of computer. Dat kan alleen of samen met iemand uit de naaste omgeving voor wie digitaal iets minder vertrouwd is. Want jong of oud, iedereen kan slachtoffer worden van fraude.
Aanmelden of het webinar later terugkijken kan via de website www.rabobank.nl/veilig.