Samen aan de slag op jouw bedrijventerrein

19 oktober 2022 16:58

Rabobank is inmiddels al van een groot aantal bedrijventerreinen partner als het gaat om verduurzaming. Waaronder bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering in Spijkenisse! Wij leveren concrete ondersteuning op de thema’s energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie.

Bekijk deze video eens met ondernemer Christiaan van der Ent, CEO van de Van der Ent Group en Peter Huizer van BMN de Klerk en laat ons weten waar we jouw bedrijf mee kunnen helpen!

Energietransitie

De energietransitie vraagt om aanpassingen en investeringen, maar biedt ook kansen op het gebied van besparing, waardevermeerdering van vastgoed en inkomsten door het opwekken van duurzame energie. Wij helpen je bij het verkennen van deze kansen en bieden je passende ­financieringsoplossingen. Er zijn diverse mogelijkheden hiervoor. Op ons platform raboduurzaamvastgoed.nl krijg je snel en eenvoudig inzicht in de verduurzamingsmaatregelen voor jouw pand. Inclusief een inschatting van de benodigde investering en terugverdientijd. Wil je aanvullend advies dan kun je terecht bij de adviseurs van onze partner Energieke Regio.

Circulaire Economie

Nederland wil vóór 2050 circulair zijn. We zijn ervan overtuigd dat circulariteit van groot belang is voor onze welvaart, ons welzijn en een toekomstbestendige economie. We hebben daarom diverse programma’s op dit vlak. Het team van de Circulair Ondernemen Desk helpt met strategische vraagstukken rondom circulaire business[1]modellen. Ze denken mee over de ­ financiering en leggen verbinding met relevante partners.

Klimaatadaptatie

Ook op het gebied van klimaatadaptatie kijken we graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn voor het financieren van de investeringen. Er zijn diverse programma’s en producten beschikbaar zoals de Rabo Impactlening, Rabo Groen Lening en Rabo Innovatielening.