Onze coöperatieve bijdrage

Onze coöperatieve bijdrage

Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst terug aan de samenleving. Wil jij meer weten over deze initiatieven? Lees hieronder dan verder!

Rabo ClubSupport

Rabobank gelooft in de kracht van clubs, stichtingen en verenigingen. Ze maken de leden, buurt en de lokale samenleving sterker. Tijdens Rabo ClubSupport kunnen onze leden hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt.

Maatschappelijke Impact

Met onze klanten, leden en partners bundelen we onze krachten om te werken aan initiatieven die onze gezamenlijke leefwereld versterken. Samen realiseren we oplossingen voor financieel gezonder, leven, duurzamer wonen, duurzaam ondernemen en de voedsel- en energietransitie.

Benieuwd hoe de coöperatieve Rabobank bijdraagt bij jou in de buurt?

Rabo Verenigingsondersteuning

Elke vereniging en stichting heeft doelen en ambities voor de toekomst. Wij helpen graag met het realiseren hiervan. Met Rabo Verenigingsondersteuning bieden we kennis in plaats van geld aan clubs op het gebied van sport en cultuur.

Binnen Rabo Verenigingsondersteuning werken we samen met partner NOC*NSF. We bieden 1-op-1 ondersteuning aan voor specifieke verenigingsvraagstukken, workshops en masterclasses op onderwerpen als 'modern besturen', 'leden werven en binden' en 'geld generen'. Door het overbrengen van kennis en het doelen van onze netwerken helpen we de doelen en ambities van je club waar te maken. De clubs die in het voorjaar 2021 gestart zijn met de nieuwe ronde van ons tweejarig 1-op-1 begeleidingstraject zijn:

S.V. Spero (Elst) Schutterij Gijsbrecht van Aemstel en Honderd Morgen (Doornenburg) Stichting Theater de Kik (Elst) Hockeyclub Overbetuwe (Elst) Stichting De Zandse Kerk (Huissen)

Rabobankfonds

Via het Rabobankfonds steunt Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe vernieuwende initiatieven die de leefbaarheid in de regio blijvend verbeteren. Met dit fonds dragen we graag bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en steunen we projecten waarbij ons netwerk, onze kennis en/of een financiële bijdrage nodig is.

Bekijk hieronder eerst de voorwaarden, voordat je jouw aanvraag indient. Anders dan bij sponsoring vragen we geen tegenprestatie. Een belangrijker verschil is dat een commissie bestaande uit ledenraadsleden periodiek beslist aan welke projecten een bijdrage toegekend wordt.