Is jouw vereniging klaar voor de toekomst?

18 oktober 2022 15:13

Schrijf je in voor één van de workshops verenigingsondersteuning.

Verzend het artikel per e-mail

Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning

Iedere club heeft eigen doelen en ambities voor de toekomst. Misschien wil je meer vrijwilligers werven, inzetten op verduurzaming van de accommodatie of juist een solide sponsorplan samenstellen. Diverse vraagstukken waar wij je graag bij helpen! Daarom biedt Rabobank met NOC*NSF en LKCA het programma Verenigingsondersteuning aan. Samen gaan we aan de slag om sport- en cultuur clubs zelfredzaam en toekomstbestendig te maken.

Workshops Verenigingsondersteuning

In oktober hebben de clubs die meegedaan hebben met Rabo ClubSupport hun cheque ontvangen. Met deze cheque dragen we bij aan de ondersteuning voor mooie (maatschappelijke) doelen. Maar we doen meer! In november starten we met het organiseren van (online) workshops voor jullie. Samen met een aantal andere verenigingen informeren en inspireren we jouw club binnen deze thema’s. Hieronder vind je meer informatie over de inhoud, data en locaties van de workshops.

Vrijwilligersmanagement

Ken jij dat sprookje van die vereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft? Dat is geen sprookje. Ook jouw vereniging kan vrijwilligers vinden en behouden die plezier hebben in wat ze doen. De grote uitdaging is om te ontdekken hoe je hier als (totale) vereniging concreet invloed op hebt én om dat ook echt te verankeren binnen de vereniging.

Datum: maandag 7 november, 19.30 uur tot 22.00 uur
Datum: dinsdag 15 november, 19.30 uur tot 22.00 uur
Locatie: online workshop

Ledenbinding

Hoe zorg je voor meer leden voor de vereniging en dat leden betrokken blijven bij de club? Het is iets waar veel verenigingen mee worstelen. Alles draait bij het oplossen van deze vraag om het vaststellen van het cadeau dat je je leden als vereniging te bieden hebt. Als je duidelijk voor ogen hebt voor wie de activiteiten van jouw club bedoelt zijn, is het gemakkelijker om aan te sluiten op de wensen van (nieuwe) leden.

Datum: dinsdag 8 november, 19.30 uur tot 22.00 uur
Datum: woensdag 16 november, 19.30 uur tot 22.00 uur
Locatie: online workshop

Geld Genereren

Iedere vereniging heeft behoefte aan inkomsten om toekomstbestendig te worden en te blijven. Maar hoe ga je slim aan de slag met sponsoring of zorg je ervoor dat jouw crowdfundingcampagne een succes wordt?

Datum: woensdag 9 november, 19.30 uur tot 22.00 uur
Datum: donderdag 17 november, 19.30 uur tot 22.00 uur
Locatie: online workshop

Presteren met communiceren

Communicatie verandert razendsnel. Van clubblad naar Instagram. Hou jij het met jouw club nog een beetje bij? Hoe werk je aan zichtbaarheid en wat kun je met social media? Waarom en wanneer gebruik je welke communicatie? Of het nu gaat over interne communicatie en binding óf over werving en promotie: presteren met communiceren biedt reflectie en keuzes.

Datum: donderdag 10 november, 19.30 uur tot 22.00 uur
Locatie: online workshop

Jouw club klaar voor de toekomst?

De stijgende energieprijzen en een veranderende samenleving. De wereld rondom clubs verandert in een hoog tempo. De behoeften van sporters en niet-sporters en het aanbod van sportieve en niet-sportieve vrijetijdsbesteding veranderen. En dat terwijl mensen anno 2022 steeds minder vrije tijd te besteden hebben. Dit maakt het voor clubs relevant om zich te bezinnen over haar activiteiten, identiteit, organisatie en toekomst: De club van de toekomst!

Datum: maandag 14 november, 19.30 uur tot 22.00 uur

Aanmelden

Het aanmelden van jouw vereniging kan door op de datum te klikken. Enthousiasmeer vooral ook één collega bestuurder om aan te sluiten. Op die manier wordt de opgedane kennis binnen de vereniging beter geborgd.

Vol geboekt of verhinderd?

Zitten deze workshops al vol of ben je verhinderd op deze data? Stuur dan een e-mail naar rabobank@nocnsf.nl met de volgende gegevens: naam, clubnaam, vestigingsplaats en het thema van de workshops die je bij wilt wonen. We nemen contact met je op zodra er een nieuwe workshop staat gepland.

We zien uit naar jullie komst en naar een inspirerende workshops!