Ledenraden stemmen in met samenvoeging leefgebieden

13 mei 2022 16:25

Vanaf 1 juli 2022 worden de Rabobanken Hart van De Meierij en Uden Veghel samengevoegd tot Rabobank Meierij & Maashorst. Op dinsdag 10 mei heeft een meerderheid van beide ledenraden voor deze samenvoeging positief gestemd.

Ledenraden stemmen in met samenvoeging leefgebieden

Eind maart hebben de raden van commissarissen van de leefgebieden Hart van De Meierij en Uden Veghel reeds de intentie uitgesproken om samen te voegen. In de maanden hierna zijn er kritische gesprekken gevoerd tussen de commissarissen, ledenraden en directie om de toegevoegde waarde van een samenvoeging in kaart te brengen. Dit heeft tot een positief stemresultaat geleid.

Deze samenvoeging betekent in de praktijk dat de raden van commissarissen en de ledenraden van beide leefgebieden worden samengevoegd. Door de krachten te bundelen in één leefgebied kan de coöperatieve Rabobank nóg meer maatschappelijke impact realiseren in de regio door de inzet van kennis, netwerken en financiële middelen. De bancaire dienstverlening aan klanten verandert door deze samenvoeging niet.